Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2008-12-23
Wersja aktualna od 2008-12-23
obowiązujący
Alerty
Sprostowanie do dyrektywy Komisji 95/45/WE z dnia 26 lipca 1995 r. ustanawiającej szczególne kryteria czystości dotyczące barwników stosowanych w środkach spożywczych
(Dziennik Urzędowy Wspólnot Europejskich L 226 z dnia 22 września 1995 r.)
(Polskie wydanie specjalne rozdział 13 tom 015 s. 218)
Załącznik, pkt B „SZCZEGÓLNE KRYTERIA CZYSTOŚCI”:
- E 101 (i) RYBOFLAWINA - Identyfikacja, A. Spektrometria:
zamiast: | „Maksymalna w wodzie dla około 375 nm”, |
powinno być: | „Maksymalna w wodzie dla około 444 nm”. |
- E 101 (ii) RYBOFLAWINY-5'-FOSFORAN - Identyfikacja, A. Spektrometria:
zamiast: | „Maksymalna w wodzie przy około 375 nm”, |
powinno być: | „Maksymalna w wodzie przy około 444 nm”. |
- E 160e BETA-APO-8'-KAROTENAL (C3O) - Czystość:
zamiast: | „Metale ciężkie (np. Pb) | Nie więcej niż 10 mg/kg”, |
powinno być: | „Metale ciężkie (np. Pb) | Nie więcej niż 40 mg/kg”. |