Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2008 nr 202 str. 50
Wersja aktualna od 2008-07-01
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2008 nr 202 str. 50
Wersja aktualna od 2008-07-01
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA NR 1/2007 RADY STOWARZYSZENIA WE-TURCJA

z dnia 25 czerwca 2007 r.

zmieniająca koncesje handlowe dotyczące przetworzonych produktów rolnych objętych decyzją nr 1/95 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja w sprawie wprowadzenia ostatniej fazy unii celnej oraz decyzją nr 1/97 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja w sprawie ustaleń mających zastosowanie do niektórych przetworzonych produktów rolnych oraz uchylająca decyzję nr 1/97

(2008/625/WE)

RADA STOWARZYSZENIA,

uwzględniając Umowę ustanawiającą stowarzyszenie pomiędzy Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Turcją (1), w szczególności jej art. 22 ust. 3,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) W sekcji V rozdziału I decyzji nr 1/95 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja z dnia 22 grudnia 1995 r. w sprawie wprowadzania w życie ostatniego etapu unii celnej (2), określono koncesje handlowe dotyczące przetworzonych produktów rolnych.

(2) W decyzji nr 1/97 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja z dnia 29 kwietnia 1997 r. w sprawie ustaleń dotyczących niektórych przetworzonych produktów rolnych (3) ustanowiono roczne kontyngenty dotyczące określonych produktów.

(3) Ostatnio wynegocjowano zmiany w zakresie handlu w celu pogłębienia i poszerzenia unii celnej oraz poprawy konwergencji gospodarczej w wyniku rozszerzenia Wspólnoty w dniu 1 maja 2004 r. Wspomniane zmiany obejmują koncesje w formie bezcłowych kontyngentów taryfowych (w szczególności dla produktów objętych decyzją nr 1/97). W związku z tym wspomniana decyzja powinna zostać uchylona.

(4) W przypadku przywozu towarów nieobjętych kontyngentami, nadal powinny mieć zastosowanie przepisy określone w decyzji nr 1/95 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja,

STANOWI, CO NASTĘPUJE:

Artykuł 1

Kontyngenty taryfowe określone w załączniku I i w załączniku II są otwarte od dnia 1 stycznia 2007 r. i od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia kolejnych lat, na warunkach w nich określonych.

Artykuł 2

Postanowienia sekcji V rozdziału I decyzji nr 1/95 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja w dalszym ciągu mają zastosowanie do przywozu nieobjętego bezcłowymi kontyngentami taryfowymi określonymi w załączniku I i w załączniku II.

Artykuł 3

Uchyla się decyzję nr 1/97 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja.

Artykuł 4

Niniejsza decyzja wchodzi w życie pierwszego dnia miesiąca następującego po jej przyjęciu.

Niniejsza decyzja jest stosowana od dnia 1 stycznia 2007 r.

Sporządzono w Brukseli, dnia 25 czerwca 2007 r.

W imieniu Rady Stowarzyszenia

A. GÜL

Przewodniczący

(1) Dz.U. 217 z 29.12.1964, s. 3687/64.

(2) Dz.U. L 35 z 13.2.1996, s. 1.

(3) Dz.U. L 126 z 17.5.1997, s. 26.

ZAŁĄCZNIK I

Bezcłowe kontyngenty taryfowe mające zastosowanie do przywozu do UE przetworzonych produktów rolnych z Turcji

Kod CN

Opis produktu

Roczny bezcłowy kontyngent
taryfowy
(w tonach netto)

(1)

(2)

(3)

1704

Produkty cukiernicze (włącznie z białą czekoladą) niezawierające kakao:

1704 10

- Guma do żucia, nawet pokryta cukrem:

-- Zawierająca mniej niż 60% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 11

--- Guma w paskach

1704 10 19

--- Pozostałe

5 000

-- Zawierająca 60% masy sacharozy lub więcej (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 91

--- Guma w paskach

1704 10 99

--- Pozostałe

1704 90

- Pozostałe:

1704 90 30

-- Biała czekolada

-- Pozostałe:

1704 90 51

--- Pasty, włącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub większej

1704 90 55

--- Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu

1704 90 61

--- Wyroby pokryte cukrem

--- Pozostałe:

10 000 (1)

1704 90 65

---- Wyroby żelowe i galaretki, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych

1704 90 71

---- Cukierki z masy gotowanej, nawet nadziewane

1704 90 75

---- Toffi, karmelki i podobne cukierki

---- Pozostałe:

1704 90 81

----- Tabletki prasowane

1704 90 99

----- Pozostałe

1806

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

1806 10

- Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

1806 10 20

- - Zawierający 5 % masy lub więcej, ale mniej niż 6 5 % masy, sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

5 000 (2)

1806 20

- Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie większej niż 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości przekraczającej 2 kg:

(1)

(2)

(3)

1806 20 10

-- Zawierające 31 % masy lub więcej masła kakaowego lub zawierające 31 % masy lub więcej masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie

1806 20 30

-- Zawierające 25 % masy lub więcej masła kakaowego, ale poniżej 31 % masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie

-- Pozostałe:

1806 20 50

--- Zawierające 18 % masy lub więcej masła kakaowego

1806 20 70

--- Okruchy czekolady mlecznej

1806 20 80

--- Polewa czekoladowa smakowa

1806 20 95

--- Pozostałe

- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach:

1806 31 00

-- Nadziewane

1806 32

-- Bez nadzienia

1806 32 10

--- Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów

1806 32 90

--- Pozostałe

1806 90

- Pozostałe:

-- Czekolada i wyroby czekoladowe:

--- Czekolady (w tym praliny), nawet z nadzieniem:

1806 90 11

---- Zawierające alkohol

1806 90 19

---- Pozostałe

--- Pozostałe:

1806 90 31

---- Z nadzieniem

1806 90 39

---- Bez nadzienia

1806 90 50

-- Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao

1806 90 60

-- Wyroby do smarowania zawierające kakao

1806 90 70

-- Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów

1806 90 90

-- Pozostałe

1901

Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40 % masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami 0401-0404, niezawierające kakao lub zawierające w masie mniej niż 5 % kakao, obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

900

1901 20 00

- Mieszaniny i ciasta, do wytworzenia wyrobów piekarniczych objętych pozycją 1905

1902

Makarony, nawet gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, rurki, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus,nawet przygotowany:

20 000

- Makarony niegotowane, nienadziewane ani nieprzygotowane inaczej:

(1)

(2)

(3)

1902 11 00

-- Zawierające jaja

1902 19

-- Pozostałe:

1902 19 10

--- Niezawierające mąki lub mączki, ze zwykłej pszenicy

1902 19 90

--- Pozostałe

1902 20

- Makarony nadziewane, nawet gotowane lub inaczej przygotowane:

-- Pozostałe:

1902 20 91

--- Gotowane

1902 20 99

--- Pozostałe

1902 30

- Pozostałe makarony:

1902 30 10

-- Suszone

1902 30 90

-- Pozostałe

1902 40

- Kuskus:

1902 40 10

-- Nieprzygotowany

1902 40 90

-- Pozostałe

1904

Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż lub produktów zbożowych (na przykład płatki kukurydziane); produkty zbożowe (poza kukurydzą) w postaci ziaren lub w postaci płatków albo inne przetworzone produkty zbożowe (poza mąką, kaszą i mączką), wstępnie gotowane lub w inny sposób przygotowane, niewyszczególnione ani nieujęte gdzie indziej

1904 10

- Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych:

500

1904 10 10

-- Otrzymane z kukurydzy

1904 10 30

-- Otrzymane z ryżu

1904 10 90

-- Pozostałe

1904 20

- Przetwory spożywcze otrzymane z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych:

1904 20 10

-- Preparaty typu müsli bazujące na nieprażonych płatkach zbożowych

-- Pozostałe:

100

1904 20 91

--- Otrzymane z kukurydzy

1904 20 95

--- Otrzymane z ryżu

1904 20 99

-- Pozostałe

1904 30 00

- Pszenica spęczniona

10 000

1904 90

- Pozostałe:

2 500

1904 90 10

-- Ryż

1904 90 80

-- Pozostałe

1905

Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:

10 000

- Słodkie herbatniki; gofry i wafle:

(1)

(2)

(3)

1905 31

-- Słodkie herbatniki:

--- Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao:

1905 31 11

---- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 85 g

1905 31 19

---- Pozostałe

--- Pozostałe:

1905 31 30

---- Zawierające 8 % masy tłuszczu mleka lub więcej

---- Pozostałe:

1905 31 91

----- Herbatniki kanapkowe

1905 31 99

----- Pozostałe

1905 32

-- Gofry i wafle:

1905 32 05

--- O zawartości wody przekraczającej 10 % masy

--- Pozostałe

---- Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao:

1905 32 11

----- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 85g

3 000

1905 32 19

----- Pozostałe

---- Pozostałe:

1905 32 91

----- Solone, nawet z nadzieniem

1905 32 99

---- Pozostałe

1905 40

- Sucharki, tosty z chleba i podobne tosty:

1905 40 10

-- Sucharki

120

1905 40 90

-- Pozostałe

1905 90

- Pozostałe:

1905 90 10

-- Mace

1905 90 20

-- Opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby

-- Pozostałe:

1905 90 30

--- Chleb, bułki, niezawierające dodatku miodu, jajek, sera lub owoców, a zawierające w suchej masie nie więcej niż 5 % masy cukru i nie więcej niż 5 % masy tłuszczu

10 000

1905 90 45

--- Herbatniki

1905 90 55

--- Produkty wytłaczane lub ekspandowane, pikantne lub solone

--- Pozostałe:

1905 90 60

---- Z dodatkiem środka słodzącego

(1)

(2)

(3)

2105 00

Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne, nawet zawierające kakao:

2105 00 10

- Niezawierające tłuszczu z mleka lub zawierające mniej niż 3 % masy takich tłuszczów

- Zawierające tłuszcz z mleka:

3 000 (3)

2105 00 91

-- 3 % masy lub więcej, ale mniej niż 7 % masy

2105 00 99

-- 7 % masy lub więcej

2106

Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

2106 10

- Koncentraty białkowe oraz upostaciowane substancje białkowe:

2106 10 80

-- Pozostałe

4 000

2106 90

- Pozostałe:

2106 90 98

--- Pozostałe

(1) Produkty wyłączone z kontyngentu wolnocłowego: 1704 90 99 9080, ale włącznie z halva i lokoum.

(2) Produkty wyłączone z kontyngentu wolnocłowego: 1806 20 80 9080, 1806 20 95 9080, 1806 90 90 1980, 1806 90 90 9980.

(3) Application delayed till the problems regarding imports into EU of milk and milk products originating in Turkey will be solved.

ZAŁĄCZNIK II

Bezcłowe kontyngenty taryfowe mające zastosowanie do przywozu do Turcji przetworzonych produktów rolnych z UE

Kod CN

Opis produktu

Roczny bezcłowy kontyngent
taryfowy (w tonach netto)

(1)

(2)

(3)

1704

Produkty cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), niezawierające kakao:

1704 10

- Guma do żucia, nawet pokryta cukrem:

-- Zawierająca mniej niż 60 % masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 11

--- Guma w paskach

1704 10 19

--- Pozostałe

1000

-- Zawierająca 60 % masy sacharozy lub więcej (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 91

--- Guma w paskach

1704 10 99

--- Pozostałe

1704 90

- Pozostałe:

1704 90 30

--- Biała czekolada

-- Pozostałe:

1704 90 51

--- Pasty, włącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub większej

1704 90 55

--- Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu

1704 90 61

--- Wyroby pokryte cukrem

--- Pozostałe:

2 500

1704 90 65

---- Wyroby żelowe i galaretki, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych

1704 90 71

---- Cukierki z masy gotowanej, nawet nadziewane

1704 90 75

---- Toffi, karmelki i podobne cukierki

--- Pozostałe:

1704 90 81

----- Tabletki prasowane

1704 90 99

----- Pozostałe

1806

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

1806 10

- Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

1806 10 20

-- Zawierający 5 % masy lub więcej, ale mniej niż 65 % masy, sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

7 000

1806 10 30

-- Zawierający 65 % masy lub więcej, ale mniej niż 80 % masy, sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

(1)

(2)

(3)

1806 10 90

-- Zawierający 80 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

1806 20

- Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie większej niż 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości przekraczającej 2 kg:

1806 20 10

-- Zawierające 31 % masy lub więcej masła kakaowego lub zawierające 31 % masy lub więcej masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie

1806 20 30

-- Zawierające 2 5 % masy lub więcej masła kakaowego, ale poniżej 31 % masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie

-- Pozostałe:

1806 20 50

--- Zawierające 18 % masy lub więcej masła kakaoweg

1806 20 70

--- Okruchy czekolady mlecznej

1806 20 80

--- Polewa czekoladowa smakowa

1806 20 95

--- Pozostałe

- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach:

1806 31 00

-- Nadziewane

1806 32

-- Bez nadzienia

1806 32 10

--- Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów

1806 32 90

--- Pozostałe

1806 90

- Pozostałe:

-- Czekolada i wyroby czekoladowe:

--- Czekolady, nawet z nadzieniem:

1806 90 11

---- Zawierające alkohol

1806 90 19

---- Pozostałe

--- Pozostałe:

1806 90 31

---- Z nadzieniem

1806 90 39

---- Bez nadzienia

1806 90 50

-- Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao

1806 90 60

-- Wyroby do smarowania zawierające kakao

1806 90 70

-- Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów

1806 90 90

-- Pozostałe

1901

Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40 % masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami 0401-0404, niezawierające kakao lub zawierające w masie mniej niż 5 % kakao, obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

500

1901 10 00

- Przetwory dla niemowląt, pakowane do sprzedaży detalicznej

1901 20 00

- Mieszaniny i ciasta, do wytworzenia wyrobów piekarniczych objętych pozycją 1905

300

(1)

(2)

(3)

1901 90

- Pozostałe:

-- Ekstrakt słodowy:

1901 90 11

--- O zawartości suchego ekstraktu 90% masy lub większej

1901 90 19

--- Pozostałe

2 000

-- Pozostałe:

1901 90 99

--- Pozostałe

1902

Makarony, nawet gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, rurki, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, nawet przygotowany:

- Makarony niegotowane, nienadziewane ani nieprzygotowane inaczej:

1902 11 00

-- Zawierające jaja

1902 19

-- Pozostałe:

1902 19 10

--- Niezawierające mąki lub mączki, ze zwykłej pszenicy

1902 19 90

--- Pozostałe

1902 20

- Makarony nadziewane, nawet gotowane lub inaczej przygotowane:

-- Pozostałe:

20 000

1902 20 91

--- Gotowane

1902 20 99

--- Pozostałe

1902 30

- Pozostałe makarony:

1902 30 10

-- Suszone

1902 30 90

-- Pozostałe

1902 40

- Kuskus:

1902 40 10

-- Nieprzygotowany

1902 40 90

-- Pozostałe

1904

Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych (na przykład płatki kukurydziane); produkty zbożowe (poza kukurydzą) w postaci ziaren lub w postaci płatków albo inne przetworzone produkty zbożowe (poza mąką, kaszą i mączką), wstępnie gotowane lub w inny sposób przygotowane, nie wyszczególnione ani nie ujęte gdzie indziej

1904 10

- Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych:

5 000

1904 10 10

-- Otrzymane z kukurydzy

1904 10 30

-- Otrzymane z ryżu

1904 10 90

-- Pozostałe

1904 20

- Przetwory spożywcze otrzymane z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych:

1904 20 10

-- Preparaty typu müsli bazujące na nieprażonych płatkach zbożowych

500

-- Pozostałe:

1904 20 91

--- Otrzymane z kukurydzy

(1)

(2)

(3)

1904 20 95

--- Otrzymane z ryżu

1904 20 99

--- Pozostałe

1904 90

- Pozostałe:

1904 90 10

-- Ryż

300

1904 90 80

-- Pozostałe

1905

Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:

- Słodkie herbatniki; gofry i wafle:

1905 31

-- Słodkie herbatniki:

--- Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao:

1905 31 11

---- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 8 5 g

1 000

1905 31 19

---- Pozostałe

--- Pozostałe:

1905 31 30

---- Zawierające 8 % masy tłuszczu mleka lub więcej

---- Pozostałe:

1905 31 91

-----Herbatniki kanapkowe

1905 31 99

----- Pozostałe

1905 32

-- Gofry i wafle:

1905 32 05

--- O zawartości wody przekraczającej 10 % masy

--- Pozostałe

---- Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao:

1905 32 11

----- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 85g

600

1905 32 19

----- Pozostałe

---- Pozostałe:

1905 32 91

----- Solone, nawet z nadzieniem

1905 32 99

----- Pozostałe

1905 40

- Sucharki, tosty z chleba i podobne tosty:

1905 40 10

-- Sucharki

200

1905 40 90

-- Pozostałe

1905 90

- Pozostałe:

1 500

1905 90 10

-- Mace

(1)

(2)

(3)

1905 90 20

-- Opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby

-- Pozostałe:

1905 90 30

--- Chleb, bułki, niezawierające dodatku miodu, jajek, sera lub owoców, a zawierające w suchej masie nie więcej niż 5 % masy cukru i nie więcej niż 5 % masy tłuszczu

1905 90 45

--- Herbatniki

1905 90 55

--- Produkty wytłaczane lub ekspandowane, pikantne lub solone

--- Pozostałe:

1905 90 60

---- Z dodatkiem środka słodzącego

1905 90 90

---- Pozostałe

2105 00

Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne, nawet zawierające kakao:

2105 00 10

- Niezawierające tłuszczu z mleka lub zawierające mniej niż 3 % masy takich tłuszczów

- Zawierające tłuszcz z mleka:

3 000 (1)

2105 00 91

-- 3 % masy lub więcej, ale mniej niż 7 % masy

2105 00 99

-- 7 % masy lub więcej

2106

Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

2106 10

- Koncentraty białkowe oraz upostaciowane substancje białkowe:

2106 10 80

-- Pozostałe

4 000

2106 90

- Pozostałe:

2106 90 98

--- Pozostałe

(1) Application delayed till the problems regarding imports into EU of milk and milk products originating in Turkey will be solved.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00