Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2008 nr 153 str. 42
Wersja aktualna od 2008-06-12
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2008 nr 153 str. 42
Wersja aktualna od 2008-06-12
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

Sprostowanie do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.)

(Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, tom 34, s. 319)

1. Strona 328, art. 18 akapit drugi lit. b):

zamiast:

b) rozporządzenie (WE) nr 853/2004 (...)”,

powinno być:

b) rozporządzenie (WE) nr 854/2004 (...)”.

2. Strona 329, załącznik I część A sekcja II pkt 4 lit. h):

zamiast:

h) w celu zapobieżenia zapoczątkowaniu i rozszerzeniu chorób zakaźnych mogących przenieść się na ludzie za pośrednictwem żywności, w tym poprzez podejmowanie środków ostrożności przy przyjmowaniu nowych zwierząt i zgłaszanie podejrzenia wybuchu takich epidemii właściwym organom;”,

powinno być:

„h) w celu zapobieżenia wystąpieniu i szerzeniu się chorób zakaźnych, które mogą być przenoszone na ludzi za pośrednictwem żywności, w tym poprzez podejmowanie środków ostrożności przy przyjmowaniu nowych zwierząt i zgłaszanie podejrzenia wystąpienia takich chorób właściwym organom;”.

3. Strona 330, załącznik I część A sekcja III pkt 10:

zamiast:

„(...) takie jak weterynarze, agronomowie oraz techników rolniczych (...)”,

powinno być:

„(...) takie jak lekarze weterynarii, agronomowie i technicy rolniczy (...)”.

4. Strona 331, załącznik I część B pkt 2 lit. g):

zamiast:

„g) środki ochronne mające na celu zapobieżenie powstania chorób zakaźnych przenoszonych na ludzi za pośrednictwem żywności, oraz obowiązek powiadamiania właściwego organu;”,

powinno być:

g) środki ochronne mające na celu zapobieżenie wystąpieniu chorób zakaźnych, które mogą być przenoszone na ludzi za pośrednictwem żywności, oraz obowiązek powiadamiania właściwego organu;”.

5. Strona 335, załącznik II rozdział VIII pkt 2:

zamiast:

„(...) lub będąca jej nosicielką, która może być (...). Każda osoba tak dotknięta i zatrudniona w przedsiębiorstwie sektora (...)”,

powinno być:

„(...) lub będąca jej nosicielem, która może być (...). Każda taka osoba zatrudniona w przedsiębiorstwie sektora (...)”.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00