Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2007-12-17
Wersja aktualna od 2007-12-17
obowiązujący
Alerty
ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1474/2007
z dnia 13 grudnia 2007 r.
zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 1538/91 wprowadzające szczegółowe przepisy wykonawcze do rozporządzenia Rady (EWG) nr 1906/90 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 1906/90 z dnia 26 czerwca 1990 r. w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego (1), w szczególności jego art. 9,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Załącznik VIII do rozporządzenia (EWG) nr 1538/91 (2) zawiera wykaz krajowych laboratoriów referencyjnych monitorujących zawartość wody w mięsie drobiowym. Władze Francji zgłosiły Komisji nazwę i adres nowego krajowego laboratorium referencyjnego we Francji.
(2) Należy zatem odpowiednio zmienić rozporządzenie (EWG) nr 1538/91.
(3) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mięsa Drobiowego i Jaj,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Artykuł 1
W załączniku VIII do rozporządzenia (EWG) nr 1538/91 nazwa i adres krajowego laboratorium referencyjnego we Francji otrzymuje następujące brzmienie:
„Francja
SCL - Laboratoire de Lyon
10, avenue des Saules
BP 74
FR-69922 Oullins”
Artykuł 2
Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie trzeciego dnia po jego opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich państwach członkowskich.
Sporządzono w Brukseli, dnia 13 grudnia 2007 r.
W imieniu Komisji |
Mariann FISCHER BOEL |
Członek Komisji |
|
(1) Dz.U. L 173 z 6.7.1990, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1029/2006 (Dz.U. L 186 z 7.7.2006, str. 6).
(2) Dz.U. L 143 z 7.6.1991, str. 11. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2029/2006 (Dz.U. L 414 z 30.12.2006, str. 29).