Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2007 nr 78 str. 32
Wersja aktualna od 2007-03-17
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2007 nr 78 str. 32
Wersja aktualna od 2007-03-17
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

Sprostowanie do dyrektywy 2006/52/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 5 lipca 2006 r. zmieniającej dyrektywę 95/2/WE w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące oraz dyrektywę 94/35/WE w sprawie substancji słodzących używanych w środkach spożywczych

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 204 z dnia 26 lipca 2006 r.)

1. Strona 15, załącznik I, pkt 3 lit. c) (zmiany do załącznika III, część C dyrektywy 95/2/WE), tabela wpis „E 249 i E 250”:

a) Tradycyjne produkty mięsne peklowane zalewowo (1)

Wartość maksymalnej pozostałości w wysokości „175 mg/kg” należy zrównać z wpisem „Wiltshire bacon (1.1)”;

b) Cured tongue (1.3)

Dla Cured tongue należy dodać poziom maksymalnej pozostałości w wysokości „50 mg/kg”;

c) Tradycyjne produkty mięsne peklowane na sucho (2)

Wartość maksymalnej pozostałości w wysokości „175 mg/kg” należy zrównać z wpisem „Dry cured bacon (2.1)”.

2. Strony 16 i 17 (nie dotyczy to str. 15), załącznik I, pkt 3 lit. c) (zmiany do załącznika III część C dyrektywy 95/2/WE) w tytule kolumny „Maksymalna ilość, którą można dodać w trakcie produkcji” oraz w tytule kolumny „Maksymalna pozostałość”:

zamiast:

„(wyrażona jako NaNO2)”,

powinno być:

„(wyrażona jako NaNO3)”.

3. Strona 16, załącznik I pkt 3 lit. c) (zmiany do załącznika III część C dyrektywy 95/2/WE), tabela, wpis „E 251 i E 252”:

a) Tradycyjne produkty mięsne peklowane na sucho (2)

Wartość maksymalnej pozostałości w wysokości „250 mg/kg” należy zrównać z wpisem „Dry cured bacon i Dry cured ham (2.1)”;

b) Inne produkty mięsne peklowane w tradycyjny sposób (3)

Maksymalną ilość w wysokości „300 mg/kg (bez dodatku E 249 lub E 250)” należy zrównać z wpisem „Rohwürste (Salami i Kantwurst) (3.3)”.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00