Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 409 str. 97
Wersja aktualna od 2007-02-08
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 409 str. 97
Wersja aktualna od 2007-02-08
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

Decyzja nr 1 /2006 Rady Stowarzyszenia UE-Bułgaria

z dnia 31 maja 2006 r.

dotycząca poprawy zasad handlu przetworzonymi produktami rolnymi, określonych w Protokole 3 do Układu Europejskiego

(2006/1001/WE)

(ostatnia zmiana: DUUEL. z 2007 r., Nr 36, poz. 34)  

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

RADA STOWARZYSZENIA,

uwzględniając Układ Europejski ustanawiający stowarzyszenie między Wspólnotami Europejskimi i ich Państwami Członkowskimi, z jednej strony, a Republiką Bułgarii, z drugiej strony (1), w szczególności art. 1 ust. 2 Protokołu 3 do niego,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Protokół 3, zastąpiony Protokołem dostosowującym aspekty handlowe Układu Europejskiego (2), określa zasady handlu przetworzonymi produktami rolnymi między Wspólnotą i Bułgarią. Protokół 3 został ostatnio zmieniony decyzją nr 2/2002 Rady Stowarzyszenia WE-Bułgaria (3).

(2) Ostatnio wynegocjowano ułatwienia w handlu mające na celu ułatwienie konwergencji ekonomicznej w ramach przygotowań do przystąpienia oraz określenie koncesji w formie pełnej liberalizacji handlu niektórymi przetworzonymi produktami rolnymi, a w przypadku innych towarów w formie obniżonych stawek celnych lub kontyngentów taryfowych.

(3) Na mocy art. 1 ust. 2 Protokołu 3 Rada Stowarzyszenia decyduje o wszelkich zmianach stawek celnych określonych w załącznikach I i II do Protokołu oraz o zwiększeniu lub zniesieniu kontyngentów taryfowych. Obowiązujące stawki celne mogą być obniżane w odpowiedzi na obniżki wynikające z wzajemnych koncesji dotyczących przetworzonych produktów rolnych.

(4) W przypadku przywozu niektórych towarów nie powinny być stosowane opłaty celne. W przypadku niektórych innych towarów należy otworzyć kontyngenty taryfowe; kontyngenty te należy zmniejszyć o ilości towarów objętych kontyngentami taryfowymi od dnia 1 października 2004 r. zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 1676/2004 z dnia 24 września 2004 r. w sprawie przyjęcia środków autonomicznych i przejściowych dotyczących przywozu niektórych przetworzonych produktów rolnych pochodzących z Bułgarii oraz wywozu niektórych przetworzonych produktów rolnych do Bułgarii (4) oraz zgodnie z zarządzeniem Rady Ministrów Bułgarii nr 262 z dnia 27 września 2004 r., ostatnio zmienionym zarządzeniem nr 293 z dnia 2 listopada 2004 r.

(5) W odniesieniu do przetworzonych produktów rolnych nie powinny być przyznawane refundacje wywozowe na podstawie rozporządzenia Komisji (WE) nr 1043/2005 z dnia 30 czerwca 2005 r. w sprawie wykonania rozporządzenia Rady (WE) nr 3448/93 w odniesieniu do systemu przyznawania refundacji wywozowych dla niektórych produktów rolnych wywożonych w postaci towarów nieobjętych załącznikiem I do Traktatu oraz kryteriów dla ustalania wysokości kwot takich refundacji (5).

(6) W odniesieniu do wywożonych do Wspólnoty przetworzonych produktów rolnych pochodzących z Bułgarii nie powinny być przyznawane refundacje wywozowe,

STANOWI, CO NASTĘPUJE:

Artykuł 1

[1] Od dnia 1 października 2004 r. stawki celne określone w załączniku I mają zastosowanie do przywozu do Wspólnoty towarów pochodzących z Bułgarii, wymienionych w tym załączniku.

Od dnia 1 października 2004 r. stawki celne określone w załączniku II mają zastosowanie do wywozu do Bułgarii towarów pochodzących ze Wspólnoty, wymienionych w tym załączniku.

Artykuł 2

Przetworzone produkty rolne niewymienione w załączniku I do Traktatu ustanawiającego Wspólnotę Europejską, pochodzące ze Wspólnoty i wywożone do Bułgarii, nie kwalifikują się do refundacji wywozowych przyznawanych na podstawie rozporządzenia (WE) nr 1043/2005.

Przetworzone produkty rolne niewymienione w załączniku I do Traktatu, pochodzące z Bułgarii i wywożone do Wspólnoty, nie kwalifikują się do refundacji wywozowych w Bułgarii.

W przypadku gdy w wyniku zniesienia refundacji wywozowych niezbędne jest określenie wymogów technicznych, decyduje o nich, stosownie do przypadku, Komisja lub bułgarski organ prawodawczy.

Artykuł 3

Kontyngenty taryfowe, o których mowa w załącznikach III i IV, są otwarte od dnia 1 października do dnia 31 grudnia 2004 r. i od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia w kolejnych latach, na warunkach w nich określonych.

Ilości na rok 2004 zostają proporcjonalnie zmniejszone – odpowiednio do okresu – do jednej czwartej, z wyjątkiem kontyngentów taryfowych o numerach porządkowych 09.5463, 09.5487 i 09.5479.

Ilości objęte kontyngentami taryfowymi otwartymi na mocy rozporządzenia (WE) nr 1676/2004 i wprowadzane do swobodnego obrotu od dnia 1 października 2004 r. zalicza się w całości na poczet ilości przewidzianych w kontyngentach taryfowych określonych w załączniku III.

Ilości objęte kontyngentami taryfowymi o numerach porządkowych 09.5463, 09.5487 i 09.5479, otwartymi na mocy rozporządzenia Komisji (WE) nr 1446/2002 z dnia 8 sierpnia 2002 r. w sprawie zawieszenia i otwarcia kontyngentów taryfowych stosowanych przy przywozie do Wspólnoty niektórych produktów rolnych przetworzonych pochodzących z Bułgarii i zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1477/2000 (6), i wprowadzone do swobodnego obrotu od dnia 1 stycznia do dnia 30 września 2004 r. zalicza się w całości na poczet ilości przewidzianych w odpowiednich kontyngentach taryfowych określonych w załączniku III.

Ilości objęte kontyngentami taryfowymi w Bułgarii i wprowadzane do swobodnego obrotu od dnia 1 października 2004 r. zalicza się w całości na poczet ilości przewidzianych w kontyngentach taryfowych określonych w załączniku IV.

Artykuł 4

Niniejsza decyzja wchodzi w życie pierwszego dnia miesiąca następującego po dniu jej przyjęcia.

Sporządzono w Brukseli, dnai 31 maja 2006 r.

W imieniu Rady Stowarzyszenia

I. KALFIN

Przewodniczący

(1) Dz.U. L 358 z 31.12.1994, str. 3.

(2) Dz.U. L 112 z 29.4.1999, str. 3.

(3) Dz.U. L 18 z 23.1.2003, str. 23.

(4) Dz.U. L 301 z 28.9.2004, str. 1.

(5) Dz.U. L 172 z 5.7.2005, str. 24.

(6) Dz.U. L 213 z 9.8.2002, str. 3.

ZAŁĄCZNIK I

Stawki celne stosowane w przywozie do Wspólnoty towarów pochodzących z Bułgarii

Treść załącznika w wersji PDF do pobrania tutaj

ZAŁĄCZNIK II

Stawki celne stosowane w przywozie do Bułgarii towarów pochodzących ze Wspólnoty

Treść załącznika w wersji PDF do pobrania tutaj

ZAŁĄCZNIK III

Kontyngenty bezcłowe stosowane do przywozu do Wspólnoty towarów pochodzących z Bułgarii

Nr porządkowy

Kod CN

Wyszczególnienie

Roczne kontyngenty taryfowe (w tonach)

Roczny wzrost od 2005 r. (w tonach)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

09.5920

ex 0405

Masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:

200

20

0405 20

– Produkty mleczarskie do smarowania:

0405 20 30

– – O zawartości tłuszczu 60 % masy i większej, ale nieprzekraczającej 75 % masy

09.5921

ex 1704

Wyroby cukiernicze (włącznie z białą czekoladą), niezawierające kakao:

100

10

1704 90

– Pozostałe:

ex 1704 90 99 (Kod TARIC 1704 90 99 90)

– – – – – Pozostałe (wyroby zawierające 70 % masy sacharozy lub więcej (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

09.5922

ex 1806

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

50

5

1806 10

– Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

1806 10 90

– – Zawierający 80 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

1806 20

– Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie większej niż 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości przekraczającej 2 kg:

ex 1806 20 80 (Kod TARIC 1806 20 80 90)

– – – Polewa czekoladowa smakowa (zawierająca 70 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

ex 1806 20 95 (Kod TARIC 1806 20 95 90)

– – – Pozostałe (zawierające 70 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

09.5923

Ex18 06

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

50

5

ex 1806 90

– Pozostałe:

ex 1806 90 90 (Kod TARIC 1806 90 90 19 i1806 90 90 99)

– – Pozostałe (zawierające 70 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

09.5463

Ex18 06

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

704 (*)

-

1806 31 00 to ex 1806 90 90 (Kod TARIC 1806 90 90 11 i 1806 90 90 91)

– Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao (z wyłączeniem wyrobów zawierających 70 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

Nr porządkowy

Kod CN

Wyszczególnienie

Roczne kontyngenty taryfowe (w tonach)

Roczny wzrost od 2005 r. (w tonach)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

09.5924

ex 1901

Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40 % masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 5 % masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

100

10

1901 90 99

– – – Pozostałe

09.5925

ex 1905

Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:

200

20

1905 90

– Pozostałe:

1905 90 90

– – – – Pozostałe

09.5487

2103 20 00

Ketchup pomidorowy i pozostałe sosy pomidorowe

2 600 (**)

-

09.5479

2105 00

Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne, nawet zawierające kakao

116 (**)

-

09.5926

ex 2106

Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

500

50

2106 90

– Pozostałe:

2106 90 98

– – – Pozostałe

09.5927

ex 2202

Wody, włącznie z wodami mineralnymi i wodami gazowanymi, zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub wody aromatyzowane i pozostałe napoje bezalkoholowe, z wyłączeniem soków owocowych i warzywnych objętych, pozycją 2009:

2 000

500

2202 90

– Pozostałe:

– – Pozostałe, zawierające tłuszcz uzyskany z produktów objętych pozycjami od 0401 do 0404:

2202 90 91

– – – Mniej niż 0,2 % masy

2202 90 95

– – – 0,2 % masy lub więcej, ale mniej niż 2 % masy

2202 90 99

– – – 2 % masy lub więcej

09.5928

ex 2905

Alkohole alifatyczne i ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne:

100

10

– Pozostałe alkohole poliwodorotlenowe:

2905 43 00

– – Mannit

2905 44

– – D-sorbit (sorbitol):

– – – W roztworze wodnym:

2905 44 11

– – – – Zawierający 2 % masy D-manitu lub mniej, w przeliczeniu na zawartość D-sorbitu

2905 44 19

– – – – Pozostały

– – – Pozostały:

2905 44 91

– – – – Zawierający 2 % masy D-mannitu lub mniej, w przeliczeniu na zawartość D-sorbitu

2905 44 99

– – – – Pozostałe

09.5929

ex 3505

Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (na przykład skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych skrobiach modyfikowanych:

2 000

500

3505 10

– Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane:

3505 10 10

– – Dekstryny

– – Pozostałe skrobie modyfikowane:

3505 10 90

– – – Pozostałe

09.5930

ex 3505

Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (na przykład skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych skrobiach modyfikowanych:

100

10

3505 20

– Kleje:

3505 20 10

– – Zawierające mniej niż 25 % masy skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

Nr porządkowy

Kod CN

Wyszczególnienie

Roczne kontyngenty taryfowe (w tonach)

Roczny wzrost od 2005 r. (w tonach)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

3505 20 30

– – Zawierające 25 % masy lub więcej, ale mniej niż 55 %masy, skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

3505 20 50

– – Zawierające 55 % masy lub więcej, ale mniej niż 80 %masy, skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

3505 20 90

– – Zawierające 80 % masy lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

09.5931

ex 3809

Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyspieszające barwienie, utrwalacze barwników i pozostałe preparaty (na przykład klejonki i zaprawy), w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

500

50

3809 10

– Na bazie substancji skrobiowych:

3809 10 10

– – Zawierające mniej niż 55 % masy tych substancji

3809 10 30

– – Zawierające 55 % masy lub więcej tych substancji, ale mniej niż 70 % masy

3809 10 50

– – Zawierające 70 % masy lub więcej tych substancji, ale mniej niż 83 % masy

3809 10 90

– – Zawierające 83 % masy lub więcej tych substancji

09.5934

ex 3824

Gotowe spoiwa do form odlewniczych lub rdzeni; produkty chemiczne i preparaty przemysłu chemicznego lub przemysłów pokrewnych (włączając te, składające się z mieszanin produktów naturalnych), gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; produkty odpadowe przemysłu chemicznego lub przemysłów pokrewnych, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

100

10

3824 60

– Sorbit, inny niż ten objęty podpozycją 2905 44:

– – W roztworze wodnym:

3824 60 11

– – – Zawierające 2 % masy lub mniej D-mannitu, w przeliczeniu na zawartość D-sorbitu

3824 60 19

– – – Pozostałe

– – Pozostałe:

3824 60 91

– – – Zawierające 2 % masy lub mniej D-mannitu, w przeliczeniu na zawartość D-sorbitu

3824 60 99

– – – Pozostałe

(*) Kontyngenty otwarte tylko na 2004 r. Stawki celne będą stawkami zerowymi, począwszy od dnia 1 stycznia 2005 r.

(**) Kontyngenty otwarte tylko na 2004 r. W przypadku przywozu ilości nieobjętych kontyngentem zastosowanie ma stawka celna określona w załączniku I. Stawki celne będą stawkami zerowymi począwszy od dnia 1 stycznia 2005 r.

ZAŁĄCZNIK IV

Kontyngenty taryfowe stosowane do przywozu do Bułgarii towarów pochodzących ze Wspólnoty

Kod CN

Wyszczególnienie

Kontyngent od dnia wprowadzenia w życie do 31.12.2004 (w tonach)

Kontyngent od 1.1.2005 do 31.12.2005 (w tonach)

Kontyngent od 1.1.2006 do 31.12.2006 (w tonach)

Stawka celna w ramach kontyngentu %

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

0710

Warzywa (niegotowane lub gotowane na parze lub w wodzie), zamrożone:

0710 40 00

– Kukurydza cukrowa

500

550

600

0

1702

Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel:

1702 50

– Fruktoza chemicznie czysta

45

50

0

1702 90 10

– – Maltoza chemicznie czysta

1704

Wyroby cukiernicze (włącznie z białą czekoladą), niezawierające kakao:

1704 90

– Pozostałe:

900

990

1 080

0

1806

Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao:

1806 10

– Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

350

385

420

0

1806 20

– Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie większej niż 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości przekraczającej 2 kg:

250

275

300

0

Ex18 06 90 90

– – Pozostałe, (zawierające 70 % masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza))

50

55

60

0

1902

Makarony, nawet gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami), lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, rurki, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, nawet przygotowany:

1 000

1 100

1 200

0

– Makarony niegotowane, nienadziewane ani nieprzygotowane inaczej:

1902 11 00

– – Zawierające jaja

1902 19

– – Pozostałe:

1902 20

– Makarony nadziewane, nawet gotowane lub inaczej przygotowane:

1902 30

– – Pozostałe makarony

1902 40

– Kuskus

1904

Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych (na przykład płatki kukurydziane); zboża (inne niż kukurydza) w postaci ziarna lub w postaci płatków, lub inaczej przetworzonego ziarna (z wyjątkiem mąki, kasz i mączki), wstępnie obgotowane lub inaczej przygotowane, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

1904 20 10

– – Preparaty typu müsli bazujące na nieprażonych płatkach zbożowych

150

165

0

1904 90

– Pozostałe

Kod CN

Wyszczególnienie

Kontyngent od dnia wprowadzenia w życie do 31.12.2004 (w tonach)

Kontyngent od 1.1.2005 do 31.12.2005 (w tonach)

Kontyngent od 1.1.2006 do 31.12.2006 (w tonach)

Stawka celna w ramach kontyngentu %

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

1905 (z wyłączeniem 1905 90 90)

Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:

3 000

3 300

3 600

0

1905 90 90

– – – – Pozostałe

500

550

600

0

2004

– Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, zamrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006

– Pozostałe

2004 10 91

– – – W postaci mąki, mączki lub płatków

300

330

20

2005

Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006:

2005 20

– Ziemniaki:

2005 20 10

– – W postaci mąki, mączki lub płatków

500

550

10

2008

Owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

2008 11 10

– – – Masło orzechowe

50

55

0

2103

Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka, z gorczycy oraz gotowa musztarda:

2103 10 00

– Sos sojowy

50

55

0

2104

Zupy i buliony i przetwory z nich; złożone przetwory spożywcze, homogenizowane:

650

715

780

0

2201

Wody, włącznie z naturalnymi lub sztucznymi wodami mineralnymi i wodami gazowanymi, niezawierające dodatku cukru lub innej substancji słodzącej ani aromatyzującej; lód i śnieg:

50

200

400

0

2202

Wody, włącznie z wodami mineralnymi i wodami gazowanymi, zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub wody aromatyzowane i pozostałe napoje bezalkoholowe, z wyłączeniem soków owocowych i warzywnych objętych pozycją 2009:

4 480

4 928

5 376

0

2203 00

Piwo otrzymywane ze słodu

40 000 hl

40 000 hl

40 000 hl

12

2208

Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80 % obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe:

2208 60

– Wódka czysta:

– – o objętościowej mocy alkoholu 45,4 % obj. lub mniejszej, w pojemnikach o objętości:

2 380 hl

4 000 hl

4 000 hl

0

2208 60 11

– – – 2 litry lub mniejszej

– – o objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 45,4 % obj., w pojemnikach o objętości:

2208 60 91

– – – 2 litry lub mniejszej

3302

Mieszaniny substancji zapachowych i mieszaniny (włącznie z roztworami alkoholowymi) oparte na jednej lub na wielu takich substancjach, w rodzaju stosowanych jako surowce w przemyśle; pozostałe preparaty oparte na substancjach zapachowych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów:

– – W rodzaju stosowanych do produkcji napojów:

– – – Preparaty zawierające wszystkie czynniki zapachowe charakterystyczne dla napojów:

3302 10 10

– – – – O rzeczywistym stężeniu objętościowym alkoholu przekraczającym 0,5 % obj.

100 hl

110 hl

120 hl

0

[1] Decyzja w brzmieniu ustalonym przez sprostowanie do decyzji nr 1/2006 (2006/1001/WE) Rady Stowarzyszenia UE-Bułgaria z dnia 31 maja 2006 r. dotyczącej poprawy zasad handlu przetworzonymi produktami rolnymi, określonych w Protokole 3 Układu Europejskiego (Dz.Urz.UE L 36 z 8.02.2007, str. 34). Zmiana weszła w życie 8 lutego 2007 r.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00