Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2006-08-18
Wersja aktualna od 2006-08-18
obowiązujący
Alerty
ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1245/2006
z dnia 17 sierpnia 2006 r.
zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1143/2006 ustalające refundacje wywozowe do syropu i niektórych innych produktów cukrowniczych wywożonych bez dalszego przetwarzania
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 318/2006 z dnia 20 lutego 2006 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze cukru (1), w szczególności jego art. 33 ust. 2 akapit czwarty,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Refundacje wywozowe do produktów wymienionych w art. 1 ust. 1 lit. c), d) i g) rozporządzenia (WE) nr 318/2006 ustalono od dnia 11 sierpnia 2006 r. rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1143/2006 (2).
(2) W świetle dodatkowych informacji uzyskanych przez Komisję, związanych w szczególności ze zmianą stosunku cen na rynku wewnętrznym do cen na rynku światowym, należy dostosować obowiązujące obecnie refundacje wywozowe.
(3) Należy zatem odpowiednio zmienić rozporządzenie (WE) nr 1143/2006,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Artykuł 1
Załącznik do rozporządzenia (WE) nr 1143/2006 zastępuje się Załącznikiem do niniejszego rozporządzenia.
Artykuł 2
Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 18 sierpnia 2006 r.
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich państwach członkowskich.
Sporządzono w Brukseli, dnia 17 sierpnia 2006 r.
W imieniu Komisji |
Jean-Luc DEMARTY |
Dyrektor Generalny ds. Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich |
|
(1) Dz.U. L 58 z 28.2.2006, str. 1.
(2) Dz.U. L 207 z 28.7.2006, str. 5. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1218/2006 (Dz.U. L 220 z 11.8.2006, str. 11).
ZAŁĄCZNIK
Refundacje wywozowe dla syropów i niektórych innych produktów w sektorze cukru wywożonych w stanie nieprzetworzonym obowiązujące od dnia 18 sierpnia 2006 r. (a)
Kod produktu | Miejsce przeznaczenia | Jednostka miary | Wysokość refundacji |
1702 40 10 9100 | S00 | EUR/100 kg suchej masy | 30,96 |
1702 60 10 9000 | S00 | EUR/100 kg suchej masy | 30,96 |
1702 60 95 9000 | S00 | EUR/1 % sacharozy x 100 kg produktu netto | 0,3096 |
1702 90 30 9000 | S00 | EUR/100 kg suchej masy | 30,96 |
1702 90 60 9000 | S00 | EUR/1 % sacharozy * 100 kg produktu netto | 0,3096 |
1702 90 71 9000 | S00 | EUR/1 % sacharozy x 100 kg produktu netto | 0,3096 |
1702 90 99 9900 | S00 | EUR/1 % sacharozy x 100 kg produktu netto | 0,3096 (1) |
2106 90 30 9000 | S00 | EUR/100 kg suchej masy | 30,96 |
2106 90 59 9000 | S00 | EUR/1 % sacharozy x 100 kg produktu netto | 0,3096 |
NB: Miejsca przeznaczenia są określone w następujący sposób: S00: Wszystkie miejsca przeznaczenia z wyjątkiem: Albanii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Rumunii, Serbii, Czarnogóry, Kosowa, Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii. (a) Ilości określone w niniejszym Załączniku nie mają zastosowania, począwszy od dnia 1 lutego 2005 r. zgodnie z decyzją Rady 2005/45/WE z dnia 22 grudnia 2004 r. w sprawie zawarcia i tymczasowego stosowania Umowy pomiędzy Wspólnotą Europejską a Konfederacją Szwajcarską zmieniającej Umowę pomiędzy Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Konfederacją Szwajcarską z dnia 22 lipca 1972 r. odnośnie do przepisów znajdujących zastosowanie do przetworzonych produktów rolnych (Dz.U. L 23 z 26.1.2005, str. 17). (1) Kwota podstawowa nie ma zastosowania do produktu określonego w pkt 2 Załącznika do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 3513/92 (Dz.U. L 355 z 5.12.1992, str. 12). |