Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 218 str. 17
Wersja aktualna od 2006-08-03
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 218 str. 17
Wersja aktualna od 2006-08-03
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 3 sierpnia 2006 r.

zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorach mięsnym, rybnym i mleczarskim w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2006) 3462)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2006/555/WE)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik XII rozdział 6 sekcja B podsekcja I pkt 1 lit. e),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Polsce przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(2) Dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/458/WE (1), 2004/471/WE (2), 2004/474/WE (3), 2005/271/WE (4), 2005/591/WE (5), 2005/854/WE (6), 2006/14/WE (7), 2006/196/WE (8) i 2006/404/WE (9).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwych organów Polski niektóre zakłady w sektorach mięsnym, rybnym i mleczarskim zakończyły proces modernizacji i są obecnie w pełni zgodne z prawem wspólnotowym. Niektóre zakłady zakończyły swoją działalność, na którą otrzymały okres przejściowy. Ponadto niektóre zakłady w sektorze mleczarskim, którym wolno przetwarzać mleko zarówno spełniające, jak i niespełniające norm UE, będą przetwarzać wyłącznie mleko spełniające normy UE. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

Zakłady wymienione w Załączniku do niniejszej decyzji skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja skierowana jest do państw członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 3 sierpnia 2006 r.

ZAŁĄCZNIK

Wykaz zakładów, które skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Zakłady mięsne

Wykaz pierwotny

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

6

02260202

Zakład Mięsny „NALPOL”

23

06110206

Zakład Mięsny
„Wierzejki”
Jan i Marek Zdanowscy

29

08610305

Masarnia Podmiejska Sp. j.

65

12620313

Zakład Masarski „ZDRÓJ” s.j.

133

20140101

MIĘSROL - Ubojnia Bydła, Trzody R. Tocicki

138

20060206

PPHU „LEMIR”

140

22020207

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Jan Wnuk-Lipiński

189

26070201

Zakład Przetwórstwa
Mięsnego „MARKUZ” - Marian Kuzka

205

30070209

PPH „BARTEX” Sp. j. ZPChr R. G. Brońś

215

30120317

PW Domak Dariusz Rozum

235

30250102

Rzeźnictwo M. i M. Wędliniarstwo Matuszak

240

30280205

Masarnia Ubojnia
BRONEX Łukaszewska i Królczyk Sp. j.

242

30280301

PPH ROMEX, Grażyna Pachela, Masarnia

249

32050203

Masarnia Wiejska „Dyjak”

254

32080201

Rzeźnictwo
Wędliniarstwo Rybarkiewicz Mirosław

Mięso drobibiowe

Wykaz pierwotny

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

35

24020605

Chłodnie Składowe
„Delico” S.C.

52

32050501

Zakład Drobiarski
„Kardrob”
Krystyna Skierska

Zakłady mięsne o niskiej zdolności wytwórczej

Wykaz pierwotny

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

5

Zakład Przetwórstwa Mięsa w Paczkowie PPH „Kalmar” spółka jawna E.A.M. Kaleta, Szczodrowice 65, 57-140 Biały Kościół, ul. AK 40, 48-370 Paczków

Sektor rybny

Wykaz pierwotny

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

17

22121821

„Szprot” s.c. R. Giedryś i K.
Krzymuski

Sektor mleczarski

Wykaz pierwotny

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

6

02201611

OSM Trzebnica

8

04041603

ZM w Brzozowie,
Brzozowo

18

08611601

OSM Gorzów Wlkp.

32

10021602

OSM „Proszkownia”

41

12111602

ZPJ „Magda”

43

12171601

Podhalańska SM w Zakopanem

87

28071602

SM w Lubawie, Zakład Produkcyjny w Iławie

91

30031601

Rolnicza SM „Rolmlecz”
Zakład Mleczarski w Gnieźnie

95

30111603

„Champion” Sp. z o.o

Zakłady, którym wolno przetwarzać mleko zarówno spełniające, jak i niespełniające norm UE

Nr

Nr weterynaryjny

Nazwa zakładu

2

2B1 20021601

SM Łapy

7

A 20101601

„Polser” Sp. z o.o

18

B1 14201603

OSM Raciąż

21

B1 20051601

OSM Hajnówka

30

B1 20631601

SM „Sudowia” w Suwałkach

47

B1 14361601

RSM „Rolmlecz”

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00