Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 46 str. 38
Wersja aktualna od 2006-02-03
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2006 nr 46 str. 38
Wersja aktualna od 2006-02-03
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 3 lutego 2006 r.

zmieniająca decyzję 2005/7/WE zatwierdzającą metodę klasyfikacji tusz wieprzowych na Cyprze

(notyfikowana jako dokument nr C(2006) 215)

(Jedynie tekst w języku greckim jest autentyczny)

(2006/100/WE)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych (1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) W związku z dostosowaniami technicznymi rząd Cypru skierował do Komisji wniosek o zatwierdzenie nowego wzoru na obliczanie zawartości chudego mięsa w tuszach w ramach istniejącej metody klasyfikacji tusz wieprzowych zatwierdzonej na mocy decyzji Komisji 2005/7/WE (2) oraz przedstawił szczegółowe informacje wymagane na mocy art. 3 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2967/85 z dnia 24 października 1985 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania wspólnotowej skali klasyfikacji tusz wieprzowych (3).

(2) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki zatwierdzenia nowego wzoru.

(3) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 2005/7/WE.

(4) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

Załącznik do decyzji 2005/7/WE zmienia się zgodnie z Załącznikiem do niniejszej decyzji.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja skierowana jest do Republiki Cypryjskiej.

Sporządzono w Brukseli, dnia 3 lutego 2006 r.

W imieniu Komisji

Mariann FISCHER BOEL

Członek Komisji

(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).

(2) Dz.U. L 2 z 5.1.2005, str. 19.

(3) Dz.U. L 285 z 25.10.1985, str. 39. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3127/94 (Dz.U. L 330 z 21.12.1994, str. 43).

ZAŁĄCZNIK

Punkt 3 Załącznika do decyzji 2005/7/WE otrzymuje następujące brzmienie:

„3. Zawartość chudego mięsa w tuszy oblicza się według następującego wzoru:

ŷ = 61,436 - 0,815 X + 0,144 W

gdzie:

ŷ = szacunkowa zawartość (w procentach) chudego mięsa w tuszy,

X = grubość słoniny (włącznie ze skórą) w milimetrach zmierzona 6 centymetrów od linii środkowej tuszy pomiędzy trzecim i czwartym żebrem od końca,

W = grubość mięśnia w milimetrach, zmierzona w tym samym czasie i w tym samym miejscu co X.

Niniejszy wzór dotyczy tusz o masie pomiędzy 55 a 120 kilogramów.”.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00