Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 241 str. 64
Wersja aktualna od 2005-09-15
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 241 str. 64
Wersja aktualna od 2005-09-15
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 15 września 2005 r.

zmieniająca dodatek B do załącznika IX do Aktu Przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorach mięsnym, mleczarskim i rybnym na Litwie

(notyfikowana jako dokument nr C(2005) 3441)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2005/657/WE)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt Przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik IX, rozdział 5, sekcja B, podsekcja I, lit. d),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Litwie przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B do załącznika IX do Aktu Przystąpienia z 2003 r.

(2) Dodatek B do załącznika IX do Aktu Przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/472/WE (1), 2004/473/WE (2) i 2005/421/WE (3).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwych władz Litwy, niektóre zakłady w sektorach mięsnym, mleczarskim i rybnym zakończyły proces modernizacji i spełniają obecnie w pełni normy prawa wspólnotowego. Ponadto niektóre zakłady zakończyły swoją działalność. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Określona liczba zakładów dokonała znacznych postępów w osiągnięciu zgodności z wymaganiami strukturalnymi ustanowionymi prawem wspólnotowym. Jednakże zakłady te nie są w stanie zakończyć procesu modernizacji w określonym terminie ze względu na wyjątkowe ograniczenia techniczne. Jest zatem uzasadnione przydzielenie im dodatkowego czasu na zakończenie procesu modernizacji.

(5) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika IX do Aktu Przystąpienia z 2003 r. W celu zapewnienia jasności należy go zastąpić.

(6) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

Dodatek B do załącznika IX do Aktu Przystąpienia z 2003 r. zastępuje się tekstem załącznika do niniejszej decyzji.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja jest skierowana do Państw Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 15 września 2005 r.

W imieniu Komisji

Markos KYPRIANOU

Członek Komisji

(1) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 61; sprostowanie w Dz.U. L 212 z 12.6.2004, str. 34.

(2)] Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 67; sprostowanie w Dz.U. L 212 z 12.6.2004, str. 39.

(3) Dz.U. L 143 z 7.6.2005, str. 38.

ZAŁĄCZNIK

"Dodatek B,

o którym mowa w załączniku IX, rozdział 5, sekcja B, podsekcja I (*)

Wykaz zakładów, ze wskazaniem braków oraz terminami wyznaczonymi do ich uzupełnienia

Zakłady mięsne

Wykaz pierwotny

Nr

Nr wet.

Nazwa zakładu

Braki

Data pełnego dostosowania

1.

77-23

UAB "Jatkančių mėsinė", Jatkančių k., Tauragės r, Tauragės aps.

dyrektywa Rady 64/433/EWG:

załącznik I, rozdział I, pkt 1załącznik I, rozdział I, pkt 2
załącznik I, rozdział I, pkt 4 lit. c)
załącznik I, rozdział I, pkt 9, 11 i 12
załącznik I, rozdział II, pkt 14 lit. a), b), c), e), f), g), h), k) i l)
załącznik I, rozdział III, pkt 15 lit. b)dyrektywa Rady 77/99/EWG:
załącznik A, rozdział I, pkt 1
załącznik A, rozdział I, pkt 2 lit. a), b), c), d), e), f) i g)
załącznik A, rozdział I, pkt 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 12 i 15
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. a), d), e) i f)
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. d), e), h) i i)

1.11.2006 r.

2.

77-02

UAB "Stragutės mėsa"

dyrektywa Rady 64/433/EWG:
załącznik I, rozdział I, pkt 1 lit. a), b), c), e), f) i g)
załącznik I, rozdział I, pkt 2
załącznik I, rozdział I, pkt 11 i 12
załącznik I, rozdział II, pkt 14 lit. a), b), c), e), g), h), k) i l)
załącznik I, rozdział III, pkt 15 lit. b)dyrektywa Rady 77/99/EWG:
załącznik A, rozdział I, pkt 1
załącznik A, rozdział I, pkt 2 lit. a), b), c), d), e), f) i g)
załącznik A, rozdział I, pkt 3, 4, 6, 8, 9, 11 i 15
załącznik B, rozdział I, pkt 1 lit. a), d), e) i f)
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. a), b) i j)

1.11.2006 r.

3.

88-01

AB "Grabupėliai"

dyrektywa Rady 64/433/EWG:
załącznik I, rozdział I, pkt 1
załącznik I, rozdział I, pkt 2
załącznik I, rozdział I, pkt 4 lit. c)
załącznik I, rozdział I, pkt 5, 9, 11 i 12
załącznik I, rozdział II, pkt 14 lit. b), c), d), e), h), k) i l)
załącznik I, rozdział III, pkt 15 lit. b) i d)
załącznik I, rozdział IV, pkt 16 lit. a)dyrektywa Rady 77/99/EWG:
załącznik A, rozdział I, pkt 1
załącznik A, rozdział I, pkt 2 lit. a), b), c), d), e), f) i g)
załącznik A, rozdział I, pkt 4, 6, 7, 8, 9, 11 i 15
załącznik B, rozdział I, pkt 1 lit. a) i f)
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. c), d), i) i j)

1.11.2006 r.

HC- Zakłady produkcji mięsnej

4.

41-20

UAB "Rukesa ir ko"

dyrektywa Rady 64/433/EWG:
załącznik I, rozdział I, pkt 1 lit. a), b), c), e), f) i g
załącznik I, rozdział III, pkt 15 lit. b)dyrektywa Rady 77/99/EWG:
załącznik A, rozdział I, pkt 1
załącznik A, rozdział I, pkt 2 lit. a), b), c), d), e), f) i g)
załącznik A, rozdział I, pkt 3, 7, 8, 11, 12, 14 i 15
załącznik B, rozdział I, pkt 1
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. c), d), e) i h)

1.5.2006 r.

LC- Zakłady produkcji mięsnej

5.

77-32

V.Pietarienės IĮ

dyrektywa Rady 64/433/EWG:
załącznik I, rozdział I, pkt 1, lit. c) i e)
załącznik I, rozdział III, pkt 15 lit. b)dyrektywa Rady 77/99/EWG:
załącznik A, rozdział I, pkt 1
załącznik A, rozdział I, pkt 2 lit. b), c), d), e) i g)
załącznik A, rozdział I, pkt 3, 4, 6, 11, 12, 13 i 14
załącznik B, rozdział I, pkt 1 lit. a), d), i e)
załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. a) i j)

1.1.2006 r.

Wykaz uzupełniający

infoRgrafika

infoRgrafika

Zakłady rybne

Wykaz pierwotny

Nr

Nr wet.

Nazwa zakładu

Braki

Data pełnego dostosowania

1.

55-27

UAB "Myxum"

dyrektywa Rady 91/493/EWG:załącznik, rozdział III.I, pkt 1załącznik, rozdział III.I, pkt 2 lit. a), c), d), e) i h)załącznik, rozdział III.I, pkt 5, 9 i 10załącznik, rozdział IV.V, pkt 1załącznik, rozdział VIII, pkt 1

1.11.2006 r.

Zakłady mleczarskie

Wykaz pierwotny

Nr

Nr wet.

Nazwa zakładu

Braki

Data pełnego dostosowania

1.

54-01P

UAB "Kelmės pieninė"

dyrektywa Rady 92/46/EWG:załącznik B, rozdział I, pkt 2 lit. a), b), c), d), e), f) i g)załącznik B, rozdział I, pkt 3, 11 i 13

1.11.2006 r."

(*) W przypadku tekstu załącznika IX, patrz: Dz.U. L 236 z 23.9.2003, str. 836.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00