Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 210 str. 44
Wersja aktualna od 2005-08-08
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 210 str. 44
Wersja aktualna od 2005-08-08
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 8 sierpnia 2005 r.

zmieniająca decyzję 96/550/WE zatwierdzającą metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Finlandii

(notyfikowana jako dokument nr C(2005) 2995)

(Jedynie teksty w językach fińskim i szwedzkim są autentyczne)

(2005/611/WE)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych (1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Decyzją Komisji 96/550/WE (2) zatwierdzono dwie metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Finlandii.

(2) Rząd Finlandii skierował do Komisji wniosek o zatwierdzenie stosowania nowych wzorów na obliczanie zawartości chudego mięsa w tuszach w ramach istniejących metod klasyfikacji oraz przedstawił szczegółowe informacje wymagane na mocy art. 3 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2967/85 z dnia 24 października 1985 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania wspólnotowej skali klasyfikacji tusz wieprzowych (3).

(3) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki zatwierdzenia nowych wzorów.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 96/550/WE.

(5) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

W Załączniku do decyzji 96/550/WE wprowadza się następujące zmiany:

1) część 1 pkt 3 otrzymuje brzmienie:

„3. Zawartość chudego mięsa w tuszy oblicza się według następującego wzoru:

Ŷ = 56,713 - 0,271 * X1 - 0,620 * X2 + 0,258 * X3

gdzie:

Ŷ

=

szacunkowa zawartość chudego mięsa w tuszy;

X1

=

grubość słoniny (włącznie ze skórą) w milimetrach zmierzona 8 centymetrów od linii środkowej tuszy za ostatnim żebrem od dołu;

X2

=

grubość słoniny (włącznie ze skórą) w milimetrach zmierzona 6 centymetrów od linii środkowej tuszy pomiędzy trzecim i czwartym żebrem od dołu;

X3

=

grubość mięśnia w milimetrach, mierzona w tym samym czasie i w tym samym miejscu co X2.

Niniejszy wzór dotyczy tusz ważących pomiędzy 51 a 120 kilogramów.”.

2) część 2 pkt 3 otrzymuje brzmienie:

„3. Zawartość chudego mięsa w tuszy oblicza się według następującego wzoru:

Ŷ = 69,931 - 0,843 * X1

gdzie:

Ŷ

=

szacunkowa zawartość chudego mięsa w tuszy;

X1

=

grubość słoniny (włącznie ze skórą) w milimetrach zmierzona 6 centymetrów od linii środkowej tuszy pomiędzy trzecim i czwartym żebrem od dołu.

Niniejszy wzór dotyczy tusz ważących pomiędzy 51 a 120 kilogramów.”.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja skierowana jest do Republiki Finlandii.

Sporządzono w Brukseli, dnia 8 sierpnia 2005 r.

W imieniu Komisji

Mariann FISCHER BOEL

Członek Komisji

(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).

(2) Dz.U. L 236 z 18.9.1996, str. 47.

(3) Dz.U. L 285 z 25.10.1985, str. 39. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3127/94 (Dz.U. L 330 z 21.12.1994, str. 43).

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00