Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2005-02-11
Wersja aktualna od 2005-02-11
obowiązujący
Alerty
ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 217/2005
z dnia 10 lutego 2005 r.
zmieniające stawki refundacji do niektórych przetworów mlecznych, wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1255/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych (1), a w szczególności jego art. 31 ust. 3,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Stawki refundacji stosowane od dnia 1 lutego 2005 r. do produktów wymienionych w Załączniku, wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu, zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 169/2005 (2).
(2) Z zastosowania reguł i kryteriów zawartych w rozporządzeniu (WE) nr 169/2005 do informacji posiadanych przez Komisję wynika, iż obecnie stosowane stawki refundacji wywozowych powinny zostać zmienione zgodnie z załącznikiem do niniejszego rozporządzenia,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Artykuł 1
Stawki refundacji określone w rozporządzeniu (WE) nr 169/2005 zostają zmienione zgodnie z załącznikiem do niniejszego rozporządzenia.
Artykuł 2
Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 11 lutego 2005 r.
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.
Sporządzono w Brukseli, dnia 10 lutego 2005 r.
W imieniu Komisji |
Günter VERHEUGEN |
Wiceprzewodniczący |
|
(1) Dz.U. L 160 z 26.6.1999, str. 48. Rozporządzenie zmienione ostatnio rozporządzeniem (WE) nr 1787/2003 (Dz.U. L 270 z 21.10.2003, str. 121).
ZAŁĄCZNIK
Stawki refundacji obowiązujące od dnia 11 lutego 2005 r. w odniesieniu do niektórych produktów mlecznych wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu (1)
(EUR/100 kg) | |||
Kod CN | Opis | Stawka refundacji | |
W przypadku wcześniejszego wyznaczenia refundacji | W innych przypadkach | ||
ex 0402 10 19 | Mleko w proszku, w granulkach bądź w innej formie stałej, o wagowej zawartości tłuszczu do 1,5%, bez dodatku cukru bądź innych środków słodzących (PG 2): |
|
|
a) w przypadku wywozu towarów o kodzie CN 3501; | - | - | |
b) w przypadku wywozu pozostałych towarów | 26,53 | 28,00 | |
ex 0402 21 19 | Mleko w proszku, w granulkach bądź w innej formie stałej, o wagowej zawartości tłuszczu równej 26 %, bez dodatku cukru bądź innych środków słodzących (PG 3): |
|
|
a) w przypadku wywozu produktów podobnych do PG 3, zawierających masło po obniżonej cenie bądź śmietanę, uzyskane zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 2571/97; | 33,12 | 35,31 | |
b) w przypadku wywozu pozostałych towarów | 61,57 | 65,60 | |
ex 0405 10 | Masło o wagowej zawartości tłuszczu równej 82% (PG 6): |
|
|
a) w przypadku wywozu towarów, zawierających masło po obniżonej cenie lub śmietanę, które zostały wyprodukowane zgodnie z warunkami określonymi w rozporządzeniu (WE) nr 2571/97; | 42,55 | 46,00 | |
b) w przypadku wywozu towarów o kodzie CN21069098o wagowej zawartości tłuszczu mleka przekraczającej 40% | 128,43 | 138,25 | |
c) w przypadku wywozu pozostałych towarów. | 121,18 | 131,00 |
|
(1) Stawki określone w niniejszym załączniku nie mają zastosowania do wywozu do Bułgarii z dniem 1 października 2004 r. oraz do towarów wymienionych w tabelach I i II Protokołu nr 2 do umowy pomiędzy Wspólnotą Europejską a Konfederacją Szwajcarską z dnia 22 lipca 1972 r. wywożonych do Konfederacji Szwajcarskiej lub do Księstwa Lichtensteinu z dniem 1 lutego 2005 r.