Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 1987 nr 336 str. 14
Wersja aktualna
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 1987 nr 336 str. 14
Wersja aktualna
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EWG) NR 3534/87

z dnia 24 listopada 1987 r.

w sprawie klasyfikacji towarów pod podpozycją 16 04 E Wspólnej Taryfy Celnej

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 97/69 z dnia 16 stycznia 1969 r. w sprawie środków, jakie należy podjąć w celu jednolitego stosowania nomenklatury Wspólnej Taryfy Celnej(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem Rady (EWG) nr 2055/84(2), w szczególności jego art. 3,

a także mając na uwadze, co następuje:

w celu zapewnienia jednolitego stosowania nomenklatury Wspólnej Taryfy Celnej, należy przyjąć przepisy dotyczące klasyfikacji taryfowej tuńczyka w kawałkach („filety z tuńczyka”), bez skóry, mrożonego, który był poddany wstępnemu gotowaniu zarówno w wodzie jak i na parze, w szczególności w celu ułatwienia ściągnięcia skóry i skutkujące częściową koagulacją białka;

pozycja 03 01 Wspólnej Taryfy Celnej załączona do rozporządzenia Rady (EWG) nr 950/68(3), ostatnio zmienionego rozporządzeniem (EWG) nr 2184/87(4), odnosi się do świeżych (żyjących lub nie), schłodzonych lub zamrożonych ryb; pozycja nr 16 04 odnosi się do przyrządzonych lub konserwowanych ryb;

w wyniku obróbki cieplnej odnośne ryby utraciły charakter towaru z pozycji nr 03.01, dlatego należy je zaklasyfikować do pozycji nr 16.04; w ramach tej pozycji należy wybrać podpozycję 16 04 E;

środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu ds. nomenklatury Wspólnej Taryfy Celnej,



PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł 1

Tuńczyk w kawałkach („filety z tuńczyka”), bez skóry, mrożony, który był poddany wstępnemu gotowaniu zarówno w wodzie i na parze, w szczególności w celu ułatwienia ściągnięcia skóry, skutkującemu częściową koagulacją białka, jest sklasyfikowany w ramach Wspólnej Taryfy Celnej pod podpozycją:

16 04 Ryby przyrządzone lub konserwowane, łącznie z kawiorem i substytutem kawioru:

E. Tuńczyki.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie ósmego dnia po jego opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Wspólnot Europejskich.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.


Sporządzono w Brukseli, dnia 24 listopada 1987 r.

W imieniu Komisji
COCKFIELD
Wiceprzewodniczący



(1) Dz.U. nr L 14 z 21.01.1969, str. 1.

(2) Dz.U. nr L 191 z 16.07.1984, str. 1.

(3) Dz.U. nr L 172 z 22.07.1968, str. 1.

(4) Dz.U. nr L 203 z 24.07.1987, str. 16.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00