Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 1986 nr 65 str. 16
Wersja aktualna
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 1986 nr 65 str. 16
Wersja aktualna
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EWG) NR 713/86

z dnia 6 marca 1986 r.

zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 3143/85 w sprawie sprzedaży po obniżonych cenach masła pochodzącego ze skupu interwencyjnego przeznaczonego do bezpośredniego spożycia w postaci koncentratu masła

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 804/68 z dnia 27 czerwca 1968 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3768/85(2), w szczególności jego art. 6 ust. 7,

a także mając na uwadze, co następuje:

rozporządzenie Komisji (EWG) nr 3143/85(3), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3812/85(4), ustanowiło system sprzedaży po cenach obniżonych masła pochodzącego ze skupu interwencyjnego przeznaczonego do bezpośredniego spożycia w postaci koncentratu masła;

art. 5 rozporządzenia (EWG) nr 3143/85 przewiduje, że niektóre składniki mogą być inkorporowane do koncentratu masła; w świetle zdobytych doświadczeń należy zezwolić również na inkorporację chlorku sodowego, maksymalna zawartość sitosterolu w stigmasterolu inkorporowanym w maśle zgodnie z recepturami I i II ustanowionymi w tym artykule również powinna być zmieniona;

w art. 5 ust. 4 rozporządzenia (EWG) nr 3143/85 przewiduje, że opakowania koncentratu masła muszą zawierać określone informacje podane w sposób jasny i czytelny; należy uzupełnić informacje w języku duńskim;

środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są w zgodzie z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mleka i Przetworów Mlecznych,



PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł 1

W art. 5 rozporządzenia (EWG) nr 3143/85 wprowadza się następujące zmiany:

1. Ust. 1 akapit drugi otrzymuje brzmienie:

„Jednakże, koncentrat masła może być poddany inkorporacji nie więcej niż 2% składników suchej odtłuszczonej masy mleka i 0,5% lecytyny (E 322) i/lub 0,75% chlorku sodowego.”

2. W recepturach I i II w ust. 2, „4% sitosterolu” zastępuje się „6% sitosterolu”.

3. Ust. 4 tiret pierwsze otrzymuje brzmienie:

„Stege - og bagesmør” lub „stegesmør”.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie trzeciego dnia po jego opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Wspólnot Europejskich.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.


Sporządzono w Brukseli, dnia 6 marca 1986 r.

W imieniu Komisji
Frans ANDRIESSEN
Wiceprzewodniczący



(1) Dz.U. nr L 148 z 28.6.1968, str. 13.

(2) Dz.U. nr L 362 z 31.12.1985, str. 8.

(3) Dz.U. nr L 298 z 12.11.1985, str. 9.

(4) Dz.U. nr L 368 z 31.12.1985, str. 3.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00