Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2009 nr 99 poz. 827
Wersja archiwalna od 2009-09-01 do 2010-08-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2009 nr 99 poz. 827
Wersja archiwalna od 2009-09-01 do 2010-08-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 15 czerwca 2009 r.

w sprawie maksymalnych cen mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół w roku szkolnym 2009/2010

Na podstawie art. 42a ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz. U. z 2009 r. Nr 11, poz. 65 i Nr 97, poz. 799) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustala się maksymalne ceny mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół, z wyłączeniem szkół wyższych, w roku szkolnym 2009/2010, w ramach dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w przedszkolach i szkołach, w wysokości określonej w załączniku do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 września 2009 r.

Prezes Rady Ministrów: D. Tusk

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 15 czerwca 2009 r. (poz. 827)

MAKSYMALNE CENY MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH DOSTARCZANYCH DO PRZEDSZKOLI I SZKÓŁ, Z WYŁĄCZENIEM SZKÓŁ WYŻSZYCH, W ROKU SZKOLNYM 2009/2010

Tabela nr 1

Maksymalne ceny mleka, mleka z dodatkami smakowymi i jogurtu1)

W opakowaniach o pojemności większej niż 0,25 I

W opakowaniach o pojemności nie mniejszej niż 0,23 I i nie większej niż 0,25 I

W opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,23 I, ale nie mniejszej niż 0,20 I

W opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,20 I

Mleko o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu, poddane obróbce cieplnej

1,08 zł/l

1,96 zł/l

2,00 zł/l

-

Mleko o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu, poddane obróbce cieplnej, z dodatkami smakowymi

-

2,84 zł/l

3,05 zł/l

-

Jogurty z mleka o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu bez dodatków smakowych lub z dodatkami smakowymi

3,20 zł/l

3,20 zł/l

3,20 zł/l

3,20 zł/l

Tabela nr 2

Maksymalne ceny serów dojrzewających, serów topionych, twarożków i twarogów2)

Twarogi i twarożki o zawartości co najmniej 40 % tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych

5,59 zł/kg

Sery topione o zawartości co najmniej 40 % tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych

6,56 zł/kg

Sery, inne niż topione, o zawartości co najmniej 45 % tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych

9,31 zł/kg

1) W celu przeliczenia litrów mleka lub przetworów mlecznych na kilogramy należy pomnożyć ilość litrów przez 1,030.

2) Do przeliczenia kilogramów na ekwiwalent mleka należy zastosować współczynniki określone w art. 5 ust. 2 rozporządzenia Komisji (WE) nr 657/2008 z dnia 10 lipca 2008 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do pomocy wspólnotowej na rzecz dostarczania mleka i niektórych przetworów mlecznych dla uczniów w instytucjach oświatowych (Dz. Urz. WE L 183 z 11.07.2008, str. 17).

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00