Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2003 nr 72 poz. 656
Wersja archiwalna od 2003-05-01 do 2003-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2003 nr 72 poz. 656
Wersja archiwalna od 2003-05-01 do 2003-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI, PRACY l POLITYKI SPOŁECZNEJ1)

z dnia 23 kwietnia 2003 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej

Na podstawie art. 141 § 1 pkt 2, art. 145 § 1 i 2 oraz art. 1419 § 1 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.W załączniku do rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 17 grudnia 2002 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej (Dz. U. Nr 227, poz. 1894) wprowadza się następujące zmiany:

1) przed kontyngentem oznaczonym numerem 094201 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094236, 094237, 094238 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094236

0202

Mięso wołowe mrożone:

50

200 EUR/t

0202 10 00 0

- Tusze i półtusze

0

0202 20

- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci "kompensowane"

0

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

0

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

0

0202 20 90 0

- - Pozostałe

0

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem polędwicy, w jednym kawałku

0

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki

0

0202 30 90 0

- - Pozostałe

0

094237

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

500

200 EUR/t

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

0

0203 11 90 0

- - - Pozostałe

0

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0

0203 12 90 0

- - - Pozostałe

0

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

0

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

0

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

0

0203 19 90 0

- - - Pozostałe

0

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

0

0203 21 90 0

- - - Pozostałe

0

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0

0203 22 90 0

- - - Pozostałe

0

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

0

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

0

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

0

0203 29 90 0

- - - Pozostałe

0

094238

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

500

200 EUR/t

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%"

0

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0

0207 12

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%° lub inaczej prezentowane

0

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

0

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątróbki

0

0207 13 99 0

- - - Pozostałe

0

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

0

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątróbki

0

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

0

- Z indyków:

0207 24

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0

0207 25

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

0

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

0

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

0207 26 91 0

- - - - Wątróbki

0

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

0

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

0

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

0

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

0207 27 91 0

- - - - Wątróbki

0

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

0

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"

0

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

0

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i tąp, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0

0207 32 90 0

- - - Perliczki

0

0207 33

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

0

- - - Gęsi:

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0

0207 33 90 0

- - - Perliczki

0

0207 34

- - Otłuszczone wątróbki, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

- - - Z gęsi

0

0207 34 90 0

- - - Z kaczek

0

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

0

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

0

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - - Z kaczek

0

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

0

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

0207 35 91 0

- - - - Wątróbki drobiowe, inne niż otłuszczone wątróbki

0

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

0

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

0

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

0

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

0

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

0

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

0

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

0

- - - Podroby:

- - - - Wątróbki:

0207 36 81 0

- - - - - Otłuszczone wątróbki gęsie

0

0207 36 85 0

- - - - - Otłuszczone wątróbki kacze

0

0207 36 89 0

- - - - - Pozostałe

0

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

0

2) kontyngent oznaczony numerem 094201 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094201

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

500

350 EUR/t

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy:

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

0

0402 10 19 0

- - - Pozostałe

0

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

0

0402 10 99 0

- - - Pozostałe

0

otrzymuje brzmienie:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

094201

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy:

1000

350 EUR/t

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

0

0402 10 19 0

- - - Pozostałe

0

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

0

0402 10 99 0

- - - Pozostałe

0

3) po kontyngencie oznaczonym numerem 094201 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094239, 094240 w brzmieniu:

Numer kontyngentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej 1,5% masy:

094239

0402 21

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

500

350 EUR/t

- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 27% masy:

0402 21 11

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1

- - - - - Dla niemowląt

0

0402 21 11 9

- - - - - Pozostałe

0

- - - - Pozostałe:

0402 21 17

- - - - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 11% masy:

0402 21 17 1

- - - - - - Dla niemowląt

0

0402 21 17 9

- - - - - - Pozostałe

0

0402 21 19

- - - - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 11% masy, ale nieprzekraczającej 27% masy:

0402 21 19 1

- - - - - - Dla niemowląt

0

0402 21 19 9

- - - - - - Pozostałe

0

- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 27% masy:

0402 21 91

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 91 1

- - - - - Dla niemowląt

0

0402 21 91 9

- - - - - Pozostałe

0

0402 21 99

- - - - Pozostałe:

0402 21 99 1

- - - - - Dla niemowląt

0

0402 21 99 9

- - - - - Pozostałe

0

- Pozostałe:

0402 91

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 45% masy:

094240

0402 91 91 0

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

0

600

4) po kontyngencie oznaczonym numerem 094203 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094241 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

0406 30

- Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany:

- - Pozostały:

- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie:

094241

0406 30 31 0

- - - - Nieprzekraczającej 48% masy

0

600

350 EUR/t

5) kontyngent oznaczony numerem 094211 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094211

1107

Słód, nawet palony:

800

30 EUR/t

1107 10

- Niepalony:

- - Z pszenicy:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

1107 10 11 0

- - - W postaci mąki

3,2 +maksimum

0,09 EUR/kg

1107 10 19 0

- - - Pozostały

0,08 EUR/kg

- - Pozostałe:

1107 10 91 0

- - - W postaci mąki

3,2

+maksimum

0,09 EUR/kg

1107 10 99 0

- - - Pozostałe

0,08 EUR/kg

1107 20 00 0

- Palony

0,09 EUR/kg

otrzymuje brzmienie:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094211

1107

Słód, nawet palony:

800

30 EUR/t

1107 10

- Niepalony:

- - Z pszenicy:

1107 10 11 0

- - - W postaci mąki

5

1107 10 19 0

- - - Pozostały

5

- - Pozostałe:

1107 10 91 0

- - - W postaci mąki

5

1107 10 99 0

- - - Pozostałe

5

1107 20 00 0

- Palony

5

6) po kontyngencie oznaczonym numerem 094216 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094242 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

1704 90

- Pozostałe:

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

1704 90 75 0

- - - - Cukierki toffi, karmelki i podobne

094242

ex 1704 90 75 0

Cukierki toffi, karmelki i podobne, zawierające mniej niż 70% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza)

0

300

100 EUR/t

7) po kontyngencie oznaczonym numerem 094223 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094243 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

1905 20

- Piernik z dodatkiem imbiru i podobne:

094243

1905 20 30 0

- - Zawierający 30% masy lub więcej, ale mniej niż 50% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza)

0

80

100 EUR/t

8) kontyngent oznaczony numerem 094233 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094233

2009

Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej:

150

200 EUR/t

- Sok jabłkowy:

2009 71

- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 20:

- - - Pozostały:

2009 71 99 0

- - - - Niezawierający dodatku cukru

0

2009 79

- - Pozostały:

- - - O liczbie Brixa przekraczającej 67;

2009 79 19 0

- - - - Pozostały

0

- - - O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67:

- - - - Pozostały:

2009 79 99 0

- - - - - Niezawierający dodatku cukru

0

2009 80

- Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa:

- - O liczbie Brixa przekraczającej 67:

- - - Sok z gruszek:

2009 80 19 0

- - - - Pozostałe

0

- - - Pozostałe:

- - - - Pozostałe:

2009 80 38 0

- - - - - Pozostałe

0

otrzymuje brzmienie:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

2009

Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej:

200 EUR/t

- Sok pomarańczowy:

2009 11

- - Mrożony:

- - - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 67:

094244

2009 11 99 0

- - - - Pozostałe

0

250

- Sok z winogron (włączając moszcz winogronowy):

2009 61

- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 30:

094245

2009 61 90 0

- - - O wartości nieprzekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto

0

250

094233

- Sok jabłkowy:

150

2009 71

- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 20:

- - - Pozostały:

2009 71 99 0

- - - - Niezawierający dodatku cukru

0

2009 79

- - Pozostały:

- - - O liczbie Brixa przekraczającej 67:

2009 79 19 0

- - - - Pozostały

0

- - - O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67:

- - - - Pozostały:

2009 79 99 0

- - - - - Niezawierający dodatku cukru

0

2009 80

- Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa:

- - O liczbie Brixa przekraczającej 67:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

- - - Sok z gruszek:

2009 80 19 0

- - - - Pozostałe

0

- - - Pozostałe:

- - - - Pozostałe:

2009 80 38 0

- - - - - Pozostałe

0

9) po kontyngencie oznaczonym numerem 091237 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094246, 094247 w brzmieniu:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

094246

2201

Wody, w tym naturalne lub sztuczne wody mineralne i wody gazowane, niezawierające dodatku cukru lub innej substancji słodzącej ani aromatyzującej; lód i śnieg:

200

100EUR/t

2201 10

- Wody mineralne i wody gazowane:

- - Wody mineralne naturalne:

2201 10 11 0

- - - Nienasycone dwutlenkiem węgla

0

2201 10 19 0

- - - Pozostałe

0

2201 10 90 0

- - Pozostałe

0

2201 90 00 0

- Pozostałe

0

094247

2309

Preparaty w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt:

1500

5 EUR/t

2309 10

- Karma dla psów lub kotów, pakowana do sprzedaży detalicznej:

- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne:

- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny

- - - - Niezawierająca skrobi lub zawierająca 10% masy lub mniej skrobi:

2309 10 11 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy

0

2309 10 13 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 10 15 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych

0

2309 10 19 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych

0

- - - - Zawierająca więcej niż 10% masy, ale nie więcej niż 30% masy skrobi:

2309 10 31 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy

0

2309 10 33 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 10 39 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

- - - - Zawierająca więcej niż 30% masy skrobi:

2309 10 51 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy

0

2309 10 53 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 10 59 0

- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 10 70 0

- - - Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne

0

2309 10 90 0

- - Pozostała

0

2309 90

- Pozostałe:

2309 90 10 0

- - Roztwory z ryb lub ssaków morskich

0

2309 90 20 0

- - Produkty spełniające wymagania określone w uwadze dodatkowej 5 do niniejszego działu

0

- - Pozostałe, włącznie z przedmieszkami:

Numer kontyn­gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość w tonach

Wysokość kaucji

- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozyqami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne

- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny

- - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające 10% masy lub mniej skrobi

2309 90 31

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy

2309 90 31 1

- - - - - - - Przedmieszki

0

2309 90 31 9

- - - - - - - Pozostałe

0

2309 90 33 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 90 35 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych

0

2309 90 39 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych

0

- - - - - Zawierające więcej niż 10% masy, ale nie więcej niż 30% masy skrobi

2309 90 41

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy

2309 90 41 1

- - - - - - - Przedmieszki

0

2309 90 41 9

- - - - - - - Pozostałe

0

2309 90 43 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mnie) niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 90 49 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

- - - - - Zawierające więcej niż 30% masy skrobi

2309 90 51

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy

2309 90 51 1

- - - - - - - Przedmieszki

0

2309 90 51 9

- - - - - - - Pozostałe

0

2309 90 53 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 90 59 0

- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

0

2309 90 70 0

- - - - Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne

0

- - - Pozostałe

2309 90 91 0

- - - - Wysłodki buraczane z dodatkiem melasy

0

- - - - Pozostałe

2309 90 95

- - - - - Zawierające 49% masy lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej

2309 90 95 1

- - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów

0

2309 90 95 9

- - - - - - Pozostałe

0

2309 90 99

- - - - - Pozostałe

2309 90 99 1

- - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów

0

2309 90 99 3

- - - - - - Przedmieszki

0

2309 90 99 9

- - - - - - Pozostałe

0

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.1. Do wniosków o udzielenie pozwoleń na przywóz towarów objętych kontyngentami taryfowymi, o których mowa w § 1 pkt 2 i 5, złożonych i nierozpatrzonych do dnia wejścia w życie rozporządzenia stosuje się przepisy niniejszego rozporządzenia.

2. Pozwolenia na przywóz towarów objętych kontyngentami taryfowymi oznaczonymi numerami 094201 i 094211, wydane przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, zachowują ważność do dnia upływu terminu ich ważności.

3. Wielkość kontyngentu taryfowego na przywóz towarów określonych kodem PCN 0402 10 ulega pomniejszeniu o wielkość kontyngentu rozdysponowanego na podstawie pozwoleń, o których mowa w ust. 2.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Wnioski o udzielenie pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w § 1, składa się w terminie 14 dni od dnia wejścia w życie rozporządzenia oraz w terminie 14 dni od dnia 1 września 2003 r., w przypadku gdy nastąpi niewykorzystanie kwot kontyngentów do dnia 31 sierpnia 2003 r.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 maja 2003 r.

Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej: J. Hausner

1) Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej kieruje działem administracji rządowej - gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej (Dz. U. Nr 1, poz. 5).

2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00