Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2002 nr 227 poz. 1897
Wersja archiwalna od 2003-08-04 do 2003-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2002 nr 227 poz. 1897
Wersja archiwalna od 2003-08-04 do 2003-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI1)

z dnia 17 grudnia 2002 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej.

(ostatnia zmiana: Dz.U. z 2003 r., Nr 134, poz. 1257)   Pokaż wszystkie zmiany

Na podstawie art. 141 § 1 pkt 2, art. 145 § 1 i 2 oraz art.1419 § 1 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.1. Ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej towarów, wymienionych w załączniku nr 1 do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku – do dnia 31 grudnia 2003 r., z wyjątkiem pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001, dla której kontyngent ustanawia się do dnia 30 czerwca 2003 r.

2. Wykaz państw, o których mowa w ust. 1, zawiera załącznik nr 2 do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 17 grudnia 2002 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 226, poz. 1885).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4.Udzielenie pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w § 1, uzależnia się od złożenia przez wnioskodawcę kaucji, w wysokości określonej w załączniku nr 1.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 5.1. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane proporcjonalnie do wielkości wnioskowanych, z zastrzeżeniem ust. 2a.

2. Wnioski o udzielenie pozwolenia składa się w terminie 14 dni od dnia wejścia w życie rozporządzenia oraz w terminie 14 dni od pierwszego dnia miesiąca maja i września, w przypadku gdy nastąpi niewykorzystanie kwot kontyngentów odpowiednio do dnia 30 kwietnia i 31 sierpnia 2003 r., z wyjątkiem pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0207, 0210, 0406, 1001, 1101 00, 1102, 1107 i 1205, dla których wnioski o udzielenie pozwolenia składa się na każdy kwartał oddzielnie, poczynając od pierwszego dnia roboczego do siódmego dnia miesiąca rozpoczynającego dany kwartał, z zastrzeżeniem ust. 2b i 2c. [1]

2a. W przypadku gdy do dnia 2 czerwca 2003 r. nastąpi niewykorzystanie puli kontyngentu dla pozycji określonej kodem PCN 1001, ponowne rozdysponowanie kontyngentu Nr 094105 jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków.

2b. Wnioski o udzielenie pozwolenia na przywóz towaru, o którym mowa w ust. 2a, składa się od dnia 2 czerwca 2003 r.

2c. [2] W przypadku gdy do dnia 1 sierpnia 2003 r. nastąpi niewykorzystanie puli kontyngentu dla pozycji określonej kodem PCN 2204, wnioski o udzielenie pozwolenia na przywóz składa się od dnia 4 sierpnia 2003 r. do dnia 11 sierpnia 2003 r.

3. Wnioski o udzielenie pozwolenia są rozpatrywane w terminie 14 dni od dnia upływu terminu składania wniosków, o którym mowa w ust. 2.

3a. [3] Wnioski o udzielenie pozwolenia na przywóz towarów objętych pozycją określoną kodem PCN 2204 są rozpatrywane w terminie 7 dni od dnia upływu terminu składania wniosków, o którym mowa w ust. 2c.

4. Pozwolenia na przywóz, w przypadku:

1) pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203 i 0210 – mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 1000 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tymi pozycjami;

2) pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001 – mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 5000 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tą pozycją.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 6.1. W przypadku pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0207, 0210, 0406, 1101 00, 1102, 1107 i 1205 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów taryfowych jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:

1) I kwartał – 25%;

2) II kwartał – 25%;

3) III kwartał – 25%;

4) IV kwartał – 25%.

2. W przypadku pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:

1) l kwartał – 50%;

2) II kwartał – 50%.

3. Niewykorzystane pule kontyngentów w danym kwartale przechodzą na kolejny kwartał.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 7.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2003 r.

1) Minister Gospodarki kieruje działem administracji rządowej – gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 lipca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki (Dz. U. Nr 97, poz. 867).

2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.

Załączniki do rozporządzenia Ministra Gospodarki
z dnia 17 grudnia 2002 r. (poz. 1897)

Załącznik nr 1

WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

094101

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

37 500 (łącznie z pozycją 0210)

200 EUR/t

– Świeże lub chłodzone:

0203 11

– – Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

0

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

– – – Ze świń domowych:

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

0

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

0

0203 19

– – Pozostałe:

– – – Ze świń domowych:

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

0

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

0

– – – – Pozostałe:

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

0

0203 19 59 0

– – – – – Pozostałe

0

– Mrożone:

0203 21

– – Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

0

0203 22

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

– – – Ze świń domowych:

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

0

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

0

0203 29

– – Pozostałe:

– – – Ze świń domowych:

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

0

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

0

– – – – Pozostałe:

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

0

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

0

094102

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

25 000

200 EUR/t

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

– Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%"

0

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0

0207 12

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

0

– – – – Z kośćmi:

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

0

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

0207 13 91 0

– – – – Wątróbki

0

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

0

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

– – – Kawałki:

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

0

– – – – Z kośćmi:

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0

0207 14 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

0

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

0207 14 91 0

– – – – Wątróbki

0

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

0

– Z indyków:

0207 24

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0

0207 25

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

0

– – – – Z kośćmi:

0207 26 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

0

0207 26 70 0

– – – – – Pozostałe

0

0207 26 80 0

– – – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

0207 26 91 0

– – – – Wątróbki

0

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe

0

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

– – – Kawałki:

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

0

– – – – Z kośćmi:

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

0

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

0

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

0207 27 91 0

– – – – Wątróbki

0

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

0

– Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

– – – Kaczki:

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"

0

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

0

– – – Gęsi:

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0

0207 32 90 0

– – – Perliczki

0

0207 33

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

– – – Kaczki:

0207 33 11 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

0

– – – Gęsi:

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0

0207 33 90 0

– – – Perliczki

0

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

– – – – Bez kości:

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

0

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

0

– – – – Z kośćmi:

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

– – – – – – Z kaczek

0

0207 35 23 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

0

0207 35 31 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 35 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

– – – – – Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

0

0207 35 79 0

– – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

0207 35 91 0

– – – – Wątróbki drobiowe inne niż otłuszczone wątróbki

0

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

0

0207 36

– – Pozostałe, mrożone:

– – – Kawałki:

– – – – Bez kości:

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

0

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

0

– – – – Z kośćmi:

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

0

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

0

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

0

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0

– – – – – Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

0

0207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0

0207 36 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

0

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – Podroby:

– – – – Wątróbki:

0207 36 89 0

– – – – – Pozostałe

0

0207 36 90 0

– – – – Pozostałe

0

094101

0210

Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów:

37 500 (łącznie z pozycją 0203)

200 EUR/t

– Mięso wieprzowe:

0210 11

– – Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:

– – – Ze świń domowych:

– – – – Solone lub w solance:

0210 11 11 0

– – – – – Szynki i ich kawałki

0

0210 11 19 0

– – – – – Łopatki i ich kawałki

0

– – – – Suszone lub wędzone:

0210 11 31 0

– – – – – Szynki i ich kawałki

0

0210 11 39 0

– – – – – Łopatki i ich kawałki

0

0210 12

– – Boczek i jego kawałki:

– – – Ze świń domowych:

0210 12 11 0

– – – – Solony lub w solance

0

0210 12 19 0

– – – – Suszony lub wędzony

0

0210 19

– – Pozostałe:

– – – Ze świń domowych:

– – – – Solone lub w solance:

0210 19 10 0

– – – – – Bok bekonowy lub szpencer

0

0210 19 20 0

– – – – – Bok trzyćwierciowy lub środki

0

0210 19 30 0

– – – – – Przodki i ich kawałki

0

0210 19 40 0

– – – – – Schaby i ich kawałki

0

– – – – – Pozostałe:

0210 19 51 0

– – – – – – Bez kości

0

0210 19 59 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – Suszone lub wędzone:

0210 19 60 0

– – – – – Przodki i ich kawałki

0

0210 19 70 0

– – – – – Schaby i ich kawałki

0

– – – – – Pozostałe:

0210 19 81 0

– – – – – – – Bez kości

0

0210 19 89 0

– – – – – – – Pozostałe

0

094103

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:

6 250

350 EUR/t

0405 10

– Masło:

– – O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy:

– – – Masło naturalne:

04051011 0

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

0

0405 1019 0

– – – – Pozostałe

0

0405 10 30 0

– – – Masło odtwarzane

0

0405 10 50 0

– – – Masło z serwatki

0

0405 10 90 0

– – Pozostałe

0

0405 20

Produkty mleczarskie do smarowania:

0405 20 90 0

– – O zawartości tłuszczu większej niż 75% masy, ale mniejszej niż 80% masy

0

094104

0406

Sery i twarogi:

11 250

350 EUR/t

0406 10

– Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwatkowy i twaróg:

0406 10 20 0

– – O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy

0

0406 10 80 0

– – Pozostały

0

0406 20

– Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów:

0406 2010 0

– – Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami

0

0406 20 90 0

– – Pozostały

0

0406 30

– Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany:

0406 30 10 0

– – Do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler, Gruyére i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger); pakowany do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie nieprzekraczającej 56% masy

0

– – Pozostały:

– – – O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie:

0406 30 31 0

– – – – Nieprzekraczającej 48% masy

0

0406 30 39 0

– – – – Przekraczającej 48% masy

0

0406 30 90 0

– – – O zawartości tłuszczu przekraczającej 36% masy

0

0406 40

– Ser z przerostami niebieskiej pleśni:

0406 40 10 0

– – Roquefort

0

0406 40 50 0

– – Gorgonzola

0

0406 40 90 0

– – Pozostały

0

0406 90

– Pozostałe sery:

0406 90 01 0

– – Do przetworzenia (topienia)

0

– – Pozostałe:

– – – Emmentaler, Gruyére, Sbrinz, Bergkase i Appenzell:

0406 90 02 0

– – – – Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg masy netto przekraczającej 401,85 EUR, ale nieprzekraczającej 430,62 EUR, o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej oraz które dojrzewały przez trzy miesiące lub dłużej

0

0406 90 03 0

– – – – Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg masy netto przekraczającej 430,62 EUR, o

0

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej oraz które dojrzewały przez trzy miesiące lub dłużej

0406 90 04 0

– – – – Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej, ale nieprzekraczającej 5 kg i w cenie franco granica za 100 kg masy netto przekraczającej 430,62 EUR, ale nieprzekraczającej 459,39 EUR, o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej oraz które dojrzewały przez trzy miesiące lub dłużej

0

0406 90 05 0

– – – – Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej i w cenie franco granica za 100 kg masy netto przekraczającej 459,39 EUR, o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej oraz które dojrzewały przez trzy miesiące lub dłużej

0

0406 90 06 0

– – – – Kawałki bez skórki, o masie netto nie większej niż 450 g i w cenie franco granica za 100 kg masy netto przekraczającej 499,67 EUR, o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej oraz które dojrzewały przez trzy miesiące lub dłużej, pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, w opakowaniach, na których znajduje się przynajmniej opis sera, zawartość tłuszczu, odpowiedzialny za pakowanie oraz kraj producenta

0

– – – – Pozostałe:

0406 90 13 0

– – – – – Emmentaler

0

0406 90 15 0

– – – – – Gruyére, Sbrinz

0

0406 90 17 0

– – – – – Bergkäse, Appenzell

0

0406 90 18 0

– – – Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tête de Moine

0

0406 90 19 0

– – – Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami

0

0406 90 21 0

– – – Cheddar

0

0406 90 23 0

– – – Edam

0

0406 90 25 0

– – – Tilsit

0

0406 90 27 0

– – – Butterkäse

0

0406 90 29 0

– – – Kashkaval

0

– – – Feta:

0406 90 31 0

– – – – Z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry

0

0406 90 33 0

– – – – Pozostałe

0

0406 90 35 0

– – – Kefalo-Tyri

0

0406 90 37 0

– – – Finlandia

0

0406 90 39 0

– – – Jarlsberg

0

– – – Pozostałe:

0406 90 50 0

– – – – Ser z mleka owiec albo mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry

0

– – – – Pozostałe:

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

– – – – – O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej:

– – – – – – Nieprzekraczającej 47% masy:

0406 90 61 0

– – – – – – – Grana Padano, Permigiano Reggiano

0

0406 90 63 0

– – – – – – – Fiore Sardo, Pecorino

0

0406 90 69 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – – Przekraczającej 47% masy, ale nieprzekraczającej 72% masy:

0406 90 73 0

– – – – – – – Provolone

0

0406 90 75 0

– – – – – – – Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

0

0406 90 76 0

– – – – – – – Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samsø

0

0406 90 78 0

– – – – – – – Gouda

0

0406 90 79 0

– – – – – – – Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio

0

0406 90 81 0

– – – – – – – Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

0

0406 90 82 0

– – – – – – – Camembert

0

0406 90 84 0

– – – – – – – Brie

0

0406 90 85 0

– – – – – – – Kefalograviera, Kasseri

0

– – – – – – – Pozostałe sery, o zawartości wody substancji beztłuszczowej:

0406 90 86 0

– – – – – – – – Przekraczającej 47% masy, ale nieprzekraczającej 52% masy

0

0406 90 87 0

– – – – – – – – Przekraczającej 52% masy, ale nieprzekraczającej 62% masy

0

0406 90 88 0

– – – – – – – – Przekraczającej 62% masy, ale nieprzekraczającej 72% masy

0

0406 90 93 0

– – – – – – Przekraczającej 72% masy

0

0406 90 99 0

– – – – – Pozostałe

0

094118

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

75

1000 EUR/t

0603 10

– Świeże:

0603 10 20

– – Goździki:

0603 10 20 1

– – – Od 1 czerwca do 31 października

0

094119

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

5 400

50 EUR/t

0707 00 05

– Ogórki:

0707 00 05 1

– – Od 1 stycznia do końca lutego

0

0707 00 05 3

– – Od 1 marca do 30 kwietnia

0

0707 00 05 7

– – Od 1 do 31 października

0

0707 00 05 8

– – Od 1 do 10 listopada

0

0707 00 05 9

– – Od 11 listopada do 31 grudnia

0

094120

0810

Pozostałe owoce, świeże:

570

50 EUR/t

0810 10 00

– Truskawki i poziomki:

0810 10 00 1

– – Od 1 stycznia do 30 kwietnia

ex 0810 10 00 1

Truskawki

0

0810 10 00 3

– – Od 1 maja do 31 lipca

ex 0810 10 00 3

Truskawki, od 1 maja do 31 maja

0

094105

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

320 0001

30 EUR/t

1001 90

– Pozostałe:

1001 90 10 0

– – Orkisz do siewu

0

– – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91

– – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91 1

– – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej

0

1001 90 91 9

– – – – Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)

0

1001 90 99 0

– – – Pozostałe

0

094106

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

12 500

30 EUR/t

– Mąka pszenna:

1101 00 11 0

– – Z pszenicy durum

0

1101 00 15 0

– – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

0

1101 00 90 0

– Mąka żytnio-pszenna

0

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

30 EUR/t

1102 10 00 0

– Mąka żytnia

0

1102 20

– Mąka kukurydziana:

1102 20 10 0

– – O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy

0

1102 20 90 0

– – Pozostała

0

1102 30 00 0

– Mąka ryżowa

0

1102 90

– Pozostałe:

1102 90 10 0

– – Mąka jęczmienna

0

1102 90 30 0

– – Mąka owsiana

0

1102 90 90 0

– – Pozostałe

0

094107

1107

Słód, nawet palony:

45 000

30 EUR/t

1107 10

– Niepalony:

– – Z pszenicy:

1107 10 11 0

– – – W postaci mąki

0

1107 10 19 0

– – – Pozostały

0

– – Pozostałe:

1107 10 91 0

– – – W postaci mąki

0

1107 10 99 0

– – – Pozostałe

0

1107 20 00 0

– Palony

0

094108

1205

Nasiona rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:

32 000

30 EUR/t

1205 10

– Nasiona rzepaku lub rzepiku, o niskiej zawartości kwasu erukowego:

1205 10 90 0

– – Pozostałe

15

1205 90 00

– Pozostałe:

1205 90 00 9

– – Pozostałe

15

094109

1601 00

Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe na bazie tych wyrobów:

1 250 (łącznie z poz. 1602 41, 42, 49)

200 EUR/t

1601 00 10 0

– Z wątroby

0

– Pozostałe:

1601 00 91 0

– – Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane

0

1601 00 99 0

– – Pozostałe

0

094121

2204

Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy, inny niż ten objęty pozycją 2009:

337 500*

2,5 EUR/hl

2204 10

– Wino musujące:

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.:

2204 10 11

– – – Szampan:

2204 10 11 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj.

0

2204 10 19

– – – Pozostałe:

2204 10 19 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj.

0

– – Pozostałe:

2204 10 91 0

– – – Asti spumante

0

2204 10 99 0

– – – Pozostałe

0

– Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu:

2204 21

– – W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej:

2204 21 10

– – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 200C:

2204 21 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

0

– – – Pozostałe:

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

– – – – – – Białe:

2204 21 11 0

– – – – – – – Alsace

0

2204 21 12 0

– – – – – – – Bordeaux

0

2204 21 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

0

2204 21 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

0

2204 21 18 0

– – – – – – – Mosel-Saar-Ruwer

0

2204 21 19 0

– – – – – – – Pfalz

0

2204 21 22 0

– – – – – – – Rheinhessen

0

2204 21 24 0

– – – – – – – Lazio (Latium)

0

2204 21 26 0

– – – – – – – Toscana (Tuscany)

0

2204 21 27 0

– – – – – – – Trentino, Alto Adige i Friuli

0

2204 21 28 0

– – – – – – – Veneto

0

2204 21 32 0

– – – – – – Vinho Verde

0

2204 21 34 0

– – – – – – – Penedés

0

2204 21 36 0

– – – – – – – Rioja

0

2204 21 37 0

– – – – – – – Valencia

0

2204 21 38 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – – Pozostałe:

2204 21 42 0

– – – – – – – Bordeaux

0

2204 21 43 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

0

2204 21 44 0

– – – – – – – Beaujolais

0

2204 21 46 0

– – – – – – – Côtes du Rhône

0

2204 21 47 0

– – – – – – – Languedoc-Rousillon

0

2204 21 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

0

2204 21 62 0

– – – – – – – Piemonte (Piemont)

0

2204 21 66 0

– – – – – – – Toscana (Tuscany)

0

2204 21 67 0

– – – – – – – Trentino i Alto Adige

0

2204 21 68 0

– – – – – – – Veneto

0

2204 21 69 0

– – – – – – – Dâo, Bairrada i Douro

0

2204 21 71 0

– – – – – – – Navarra

0

2204 21 74 0

– – – – – – – Penedés

0

2204 21 76 0

– – – – – – – Rioja

0

2204 21 77 0

– – – – – – – Valdepenas

0

2204 21 78 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – Pozostałe:

2204 21 79 0

– – – – – – Białe

0

2204 21 80 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

2204 21 81 0

– – – – – – Białe

0

2204 21 82 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – – Pozostałe:

2204 21 83 0

– – – – – – Białe

0

2204 21 84 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

2204 21 87 0

– – – – – Marsala

0

2204 21 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

0

2204 21 89 0

– – – – – Port

0

2204 21 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

0

2204 21 92 0

– – – – – Sherry

0

2204 21 93 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

0

2204 21 94 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

2204 21 95 0

– – – – – Port

0

2204 21 96 0

– – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel

0

2204 21 97 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

0

2204 21 98 0

– – – – – Pozostałe

0

2204 29

– – Pozostałe:

2204 29 10

– – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 200C:

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

2204 29 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 22% obj.

0

– – – Pozostałe:

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

– – – – – – Białe:

2204 29 12 0

– – – – – – – Bordeaux

0

2204 29 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

0

2204 29 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

0

2204 29 18 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – – Pozostałe:

2204 29 42 0

– – – – – – – Bordeaux

0

2204 29 43 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

0

2204 29 44 0

– – – – – – – Beaujolais

0

2204 29 46 0

– – – – – – – Côtes du Rhône

0

2204 29 47 0

– – – – – – – Languedoc-Roussillon

0

2204 29 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

0

2204 29 58 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – Pozostałe:

– – – – – – Białe:

2204 29 62 0

– – – – – – – Sicilia (Sicily)

0

2204 29 64 0

– – – – – – – Veneto

0

2204 29 65 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – – – Pozostałe:

2204 29 71 0

– – – – – – – Puglia (Apuglia)

0

2204 29 72 0

– – – – – – – Sicilia (Sicily)

0

2204 29 75 0

– – – – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

2204 29 81 0

– – – – – – Białe

0

2204 29 82 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – – Pozostałe:

2204 29 83 0

– – – – – – Białe

0

2204 29 84 0

– – – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

2204 29 87 0

– – – – – Marsala

0

2204 29 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

0

2204 29 89 0

– – – – – Port

0

2204 29 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

0

2204 29 92 0

– – – – – Sherry

0

2204 29 93 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

0

2204 29 94 0

– – – – – Pozostałe

0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

2204 29 95 0

– – – – – Port

0

2204 29 96 0

– – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel

0

2204 29 97 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

0

2204 29 98 0

– – – – – Pozostałe

0

* Ilość podana w hektolitrach.

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość (w tonach)

Wysokość kaucji

1

2

3

4

5

6

094110

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

1 250

200 EUR/t

– Z drobiu objętego pozycją 0105:

1602 32

– – Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:

– – – Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 32 11 0

– – – – Niegotowane

0

1602 32 19 0

– – – – Pozostałe

0

1602 32 30 0

– – – Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy mięsa lub podrobów

0

1602 32 90 0

– – – Pozostałe

0

– – – Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 39 21 0

– – – – Niegotowane

0

1602 39 29 0

– – – – Pozostałe

0

1602 39 40 0

– – – Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy mięsa drobiowego lub podrobów

0

1602 39 80 0

– – – Pozostałe

0

094109

– Z wieprzowiny:

1 250 (łącznie z 1601 00)

200 EUR/t

1602 41

– – Szynki i ich części:

1602 41 10 0

– – – Ze świń domowych

0

1602 41 90 0

– – – Pozostałe

0

1602 42

– – Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

– – – Ze świń domowych

0

1602 42 90 0

– – – Pozostałe

0

1602 49

– – Pozostałe, włącznie z mieszankami:

– – – Ze świń domowych:

– – – – Zawierające 80% masy lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

– – – – – Schaby (z wyłączeniem karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów lub szynek

0

1602 49 13 0

– – – – – Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

0

1602 49 15 0

– – – – – – Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części

0

1602 49 19 0

– – – – – Pozostałe

0

1602 49 30 0

– – – – Zawierające 40% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

0

1602 49 50 0

– – – – Zawierające mniej niż 40% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

0

1602 49 90 0

– – – Pozostałe

0

094111

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

5 000

30 EUR/t

2302 10

– Kukurydziane:

2302 10 10 0

– – O zawartości skrobi nieprzekraczającej 35% masy

0

2302 10 90 0

– – Pozostałe

0

2302 20

– Ryżowe:

2302 20 10 0

– – O zawartości skrobi nieprzekraczającej 35% masy

0

2302 20 90 0

– – Pozostałe

0

2302 30

– Pszenne:

2302 3010 0

– – O zawartości skrobi nieprzekraczającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

0

Nr kontyn-gentu

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżo-na stawka celna

Ilość (w tonach)

Wyso-kość kaucji

1

2

3

4

5

6

2302 30 90 0

– – Pozostałe

0

2302 40

– Z innych zbóż:

2302 40 10 0

– – O zawartości skrobi nieprzekraczającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

0

2302 40 90 0

– – Pozostałe

0

1 Wielkość kontyngentu zostanie powiększona o kwotę, która nie została zrealizowana w IV kwartale 2002 r. w ramach rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 24 września 2002 r. w sprawie ustanowienia kontyngentu taryfowego na przywóz pszenicy pochodzącej z państw członkowskich Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 157, poz. 1310).

Załącznik nr 2

WYKAZ PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ (UE)*

1. Austria

2. Belgia

3. Dania

4. Finlandia

5. Francja

6. Grecja

7. Hiszpania

8. Irlandia

9. Luksemburg

10. Niderlandy

11. Niemcy

12. Portugalia

13. Szwecja

14. Wielka Brytania

15. Włochy

* Obszar celny UE obejmuje również obszar celny Księstwa Monako. Oznacza to, że dla towarów pochodzących z Monako, po spełnieniu reguł pochodzenia, udokumentowaniu tego pochodzenia oraz spełnieniu warunku bezpośredniego transportu, zgodnie z zasadami Układu Europejskiego, stosowane są obniżone zerowe stawki celne.

[1] § 5 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 28 lipca 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 134, poz. 1257). Zmiana weszła w życie 4 sierpnia 2003 r.

[2] § 5 ust. 2c dodany przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 28 lipca 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 134, poz. 1257). Zmiana weszła w życie 4 sierpnia 2003 r.

[3] § 5 ust. 3a dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 28 lipca 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 134, poz. 1257). Zmiana weszła w życie 4 sierpnia 2003 r.

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00