Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2002 nr 16 poz. 153
Wersja archiwalna od 2002-02-27 do 2002-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2002 nr 16 poz. 153
Wersja archiwalna od 2002-02-27 do 2002-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI

z dnia 14 lutego 2002 r.

w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustala się do dnia 31 grudnia 2002 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 14 lutego 2002 r. (poz. 153)

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0102

Bydło żywe:

0102 90

- Pozostałe:

- - Gatunki domowe:

- - - O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0

- - - - Rzeźne

t

5019,13

0102 90 29 0

- - - - Pozostałe

t

5019,13

0103

Trzoda chlewna żywa:

- Pozostałe:

0103 91

- - O masie poniżej 50 kg:

0103 91 10 0

- - - Gatunki domowe

t

4507,99

0103 92

- - O masie 50 kg lub większej:

- - - Gatunki domowe:

0103 92 11 0

- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej

t

14198,40

0103 92 19 0

- - - - Pozostałe

t

3556,70

0104

Owce i kozy żywe:

0104 10

- Owce:

- - Pozostałe:

0104 10 30 0

- - - Jagnięta (do jednego roku życia)

t

6563,21

0104 10 80 0

- - - Pozostałe

t

6563,21

0104 20

- Kozy:

0104 20 90 0

- - Pozostałe

t

21226,61

0105

Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

- O masie nieprzekraczającej 185 g:

0105 11

- - Ptactwo z qatunku Gallus domesticus:

- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:

0105 11 11 0

- - - - Nioski

t

304839,65

0105 11 19 0

- - - - Pozostałe

t

304839,65

- - - Pozostałe:

0105 11 91 0

- - - - Nioski

t

304839,65

0105 11 99 0

- - - - Pozostałe

t

304839,65

0105 12 00 0

- - Indyki

t

115088,68

0105 19

- - Pozostałe:

0105 19 20 0

- - - Gęsi

t

115088,68

0105 19 90 0

- - - Kaczki i perliczki

t

515579,40

- Pozostałe:

0105 92 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej 2000 g

t

2860,98

0105 93 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g

t

2860,98

0105 99

- - Pozostałe:

0105 99 10 0

- - - Kaczki

t

4085,59

0105 99 20 0

- - - Gęsi

t

6598,71

0105 99 30 0

- - - Indyki

t

5246,31

0105 99 50 0

- - - Perliczki

t

4731,62

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

0201 10 00 0

- Tusze i półtusze

t

7053,06

0201 20

- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

- - Ćwierci „kompensowane”

t

7053,06

0201 20 30 0

- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

t

6602,26

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę miary

1

2

3

4

0201 20 50 0

- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

t

9211,21

0201 20 90 0

- - Pozostałe

t

15494,00

0201 30 00 0

- Bez kości

t

19849,36

0202

Mięso wołowe mrożone:

0202 10 00 0

- Tusze i półtusze

t

8199,58

0202 20

- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci „kompensowane”

t

8519,04

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

t

5441,54

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

t

6133,71

0202 20 90 0

- - Pozostałe

t

9686,86

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

t

6098,21

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki

t

9147,32

0202 30 90 0

- - Pozostałe

t

10570,71

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

t

4412,15

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

t

6488,67

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

t

7422,21

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

t

5934,93

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

7734,58

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

t

4174,33

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

t

7542,90

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

t

3982,65

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

t

6339,59

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

t

6016,57

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

t

5934,93

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

7422,21

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

t

4433,45

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

t

7816,22

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

t

7816,22

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

t

5051,08

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

3556,70

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

4561,24

0207 12

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane, jako „kurczaki 70%”

t

3507,00

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

4657,08

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

t

12061,54

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

3549,60

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

6389,28

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2839,68

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

8061,14

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

t

5611,92

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

t

11028,61

- - - Podroby:

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

t

3549,60

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

t

11837,92

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

8913,05

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3460,86

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2839,68

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

8366,41

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

t

5640,31

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

t

11238,03

- - - Podroby:

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

t

5090,13

- Z indyków:

0207 24

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

6034,32

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

8874,00

0207 25

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

6307,64

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

6382,18

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

t

12033,14

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

12150,28

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3620,59

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2868,08

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

9935,33

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

t

5072,38

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

t

6311,19

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

t

7099.20

- - - Podroby:

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

t

7691,98

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

t

11710,13

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

11990,55

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3620,59

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2868,08

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

9938,88

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

t

3943,61

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

t

6130,16

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

t

8281,22

- - - Podroby:

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

t

4660,62

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

t

5636,76

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

6570,31

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

6158,56

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

7351,22

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

9133,12

0207 32 90 0

- - - Perliczki

t

6147,91

0207 33

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

6037,87

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

5959,78

- - - Gęsi:

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

7099,20

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

8810,11

0207 33 90 0

- - - Perliczki

t

7258,93

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

t

15451,41

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

t

15021,91

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - Z kaczek

t

3549,60

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

t

4731,62

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

t

6761,99

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3549,60

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2779 34

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

t

16448,85

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

11781,12

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

t

10993,11

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

5828,44

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

t

8323,81

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

t

17748,00

- - - Podroby:

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

t

5792,95

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

t

16516,29

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

t

12583,33

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

t

3549,60

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

t

4731,62

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

t

7986,60

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3826,47

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2878,73

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

t

15348,47

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

10943,42

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

t

10993,11

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

5892,34

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

t

8323,81

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

t

17748,00

- - - Podroby:

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

t

5792,95

0401

Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0401 10

- O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%:

0401 10 10 0

- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1331,10

0401 10 90 0

- - Pozostałe

t

915,80

0401 20

- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale nieprzekraczającej 6%:

- - Nieprzekraczającej 3%:

0401 20 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1458,89

0401 20 19 0

- - - Pozostałe

t

667,32

- - Przekraczającej 3%:

0401 20 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1732,20

0401 20 99 0

- - - Pozostałe

t

706,37

0401 30

- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%:

- - Nieprzekraczającej 21%:

0401 30 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

10648,80

0401 30 19 0

- - - Pozostałe

t

8874,00

- - Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%:

0401 30 31 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

8281,22

0401 30 39 0

- - - Pozostałe

t

8224,42

- - Przekraczającej 45%:

0401 30 99 0

- - - Pozostałe

t

3549,60

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%:

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

4685,47

0402 10 19 0

- - - Pozostałe

t

2506,02

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3034,91

0402 10 99 0

- - - Pozostałe

t

5917,18

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%:

0402 21

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

0402 21 11

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1

- - - - - Dla niemowląt

t

5210,81

0402 21 11 9

- - - - - Pozostałe

t

5210,81

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%:

0402 21 91

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 91 1

- - - - - Dla niemowląt

t

6588,06

0402 21 91 9

- - - - - Pozostałe

t

6588,06

0402 21 99

- - - - Pozostałe:

0402 21 99 1

- - - - - Dla niemowląt

t

5267,61

0402 21 99 9

- - - - - Pozostałe

t

5267,61

0402 29

- - Pozostałe:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

0402 29 11 0

- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%

t

14212,60

- - - - Pozostałe:

0402 29 15 0

- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3017,16

- Pozostałe:

0402 91

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale nieprzekraczającej 45%:

0402 91 59 0

- - - - Pozostałe

t

5012,04

- - - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%:

0402 91 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3549,60

0402 91 99 0

- - - - Pozostałe

t

2662,20

0402 99

- - Pozostałe:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%:

0402 99 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

2953,27

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale nieprzekraczającej 45%:

0402 99 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

14198,40

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

0403 10

- Jogurt:

- - Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao:

- - - Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

t

4149,48

0403 10 13 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

6034,32

0403 10 19 0

- - - - Przekraczającej 6%

t

6194,05

- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 31 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

t

3311,78

0403 10 33 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

3226,59

0403 10 39 0

- - - - Przekraczającej 6%

t

3226,59

- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0

- - - - Nieprzekraczającej 1,5%

t

8874,00

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0403 10 53 0

- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

5189,52

0403 10 59 0

- - - - Przekraczającej 27%

t

12423,60

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 91 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

t

5068,83

0403 10 93 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

5427,34

0403 10 99 0

- - - - Przekraczającej 6%

t

4969,44

0403 90

- Pozostałe:

- - Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:

- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0

- - - - - Nieprzekraczającej 1,5%

t

2218,50

0403 90 13 0

- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

6549,01

0403 90 19 0

- - - - - Przekraczającej 27%

t

6119,51

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 33 0

- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

6211,80

- - - Pozostałe:

- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 51 0

- - - - - Nieprzekraczającej 3%

t

5917,18

0403 90 53 0

- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

5679,36

0403 90 59 0

- - - - - Przekraczającej 6%

t

1774,80

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 61 0

- - - - - Nieprzekraczającej 3%

t

3549,60

0403 90 63 0

- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

3549,60

0403 90 69 0

- - - - - Przekraczającej 6%

t

3549,60

- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0

- - - - Nieprzekraczającej 1,5%

t

20410,20

0403 90 73 0

- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

8199,58

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 91 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

t

4859,40

0403 90 93 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

4575,43

0403 90 99 0

- - - - Przekraczającej 6%

t

4916,20

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:

0405 10

- Masło:

- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%:

- - - Masło naturalne:

0405 10 11 0

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

8813,66

0405 10 19 0

- - - - Pozostałe

t

8813,66

0405 10 30 0

- - - Masło odtwarzane

t

8813,66

0405 10 50 0

- - - Masło z serwatki

t

8813,66

0405 10 90 0

- - Pozostałe

t

8813,66

0405 20

- Produkty mleczarskie do smarowania:

0405 20 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale mniej niż 60%

t

6591,61

0405 20 30 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale nieprzekraczjącej 75%

t

6591,61

0405 20 90 0

- - O zawartości tłuszczu w masie większej niż 75%, ale mniejszej niż 80%

t

6591,61

0405 90

- Pozostałe:

0405 90 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie nieprzekraczającej 0,5%

t

6591,61

0405 90 90 0

- - Pozostałe

t

6591,61

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

- Drobiu:

mln

0407 00 30 0

- - Pozostałe

sztuk

96868,58

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

- Żółtka jaj:

0408 11

- - Suszone:

0408 11 80 0

- - - Pozostałe

t

12185,78

0408 19

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

0408 19 81 0

- - - - Ciekłe

t

2470,52

0408 19 89 0

- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi

t

3972,00

- Pozostałe:

0408 91

- - Suszone:

0408 91 80 0

- - - Pozostałe

t

9633,61

0408 99

- - Pozostałe:

0408 99 80 0

- - - Pozostałe

t

2119,11

0409 00 00 0

Miód naturalny

t

3137,85

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

0603 10

- Świeże:

0603 10 10

- - Róże:

0603 10 10 1

- - - Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0,36

0603 10 10 9

- - - Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0,60

0603 10 50

- - Chryzantemy:

0603 10 50 1

- - - Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0,60

0603 10 50 9

- - - Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0,89

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

0702 00 00 1

- Od 1 stycznia do 31 marca

t

2449,22

0702 00 00 2

- Od 1 do 30 kwietnia

t

2449,22

0702 00 00 3

- Od 1 do 14 maja

t

2449,22

0702 00 00 5

- Od 15 do 31 maja

t

2143,96

0702 00 00 7

- Od 1 czerwca do 30 września

t

2143,96

0702 00 00 8

- Od 1 do 31 października

t

2143,96

0702 00 00 9

- Od 1 listopada do 31 grudnia

t

2143,96

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

0707 00 05

- Ogórki:

0707 00 05 1

- - Od 1 stycznia do końca lutego

t

2420,83

0707 00 05 3

- - Od 1 marca do 30 kwietnia

t

2420,83

0707 00 05 5

- - Od 1 do 15 maja

t

2420,83

0707 00 05 6

- - Od 16 maja do 30 września

t

1029,38

0707 00 05 7

- - Od 1 do 31 października

t

1029,38

0707 00 05 8

- - Od 1 do 10 listopada

t

2420,83

0707 00 05 9

- - Od 11 listopada do 31 grudnia

t

2420,83

0712

Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone:

0712 90

- Inne warzywa; mieszanki warzyw:

- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata):

0712 90 19 0

- - - Pozostałe

t

13392,64

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

0808 10

- Jabłka:

- - Pozostałe:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

0808 10 20

- - - Odmiany Golden Delicious:

0808 10 20 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

1803,20

0808 10 20 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 20 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0808 10 50

- - - Odmiany Granny Smith:

0808 10 50 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

1803,20

0808 10 50 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 50 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0808 10 90

- - - Pozostałe:

0808 10 90 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

2104,91

0808 10 90 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 90 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0809

Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże:

0809 20

- Wiśnie i czereśnie:

0809 20 05

- - Wiśnie (Prunus cerasus):

0809 20 05 1

- - - Od 1 stycznia do 31 maja

t

2545,06

0809 20 05 5

- - - Od 1 czerwca do 15 lipca

t

2222,05

0809 20 05 9

- - - Od 16 lipca do 31 grudnia

t

2545,06

0809 20 95 0

- - Pozostałe

t

2545,06

0809 40

- Śliwki i owoce tarniny:

0809 40 05

- - Śliwki:

0809 40 05 5

- - - Od 1 lipca do 30 września

t

1416,29

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

1001 90

- Pozostałe:

- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (mes!in):

1001 90 91

- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91 1

- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej

t

525,34

1002 00 00 0

Żyto

t

450,80

1003 00

Jęczmień:

1003 00 90 0

- Pozostały

t

394,01

1004 00 00 0

Owies

t

521,79

1008

Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:

1008 10 00 0

- Gryka

t

709,92

1008 20 00 0

- Proso

t

617,63

1008 90

- Pozostałe zboża:

1008 90 10 0

- - Pszenżyto (Triticale)

t

2218,50

1008 90 90 0

- - Pozostałe

t

3279,83

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

- Mąka pszenna:

1101 00 11 0

- - Z pszenicy durum

t

1380,79

1101 00 15 0

- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1380,79

1101 00 90 0

- Mąka żytnio-pszenna

t

1380,79

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

1102 10 00 0

- Mąka żytnia

t

4259,52

1103

Kasze, grysiki i granulki zbożowe:

- Kasze i grysiki:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

1103 11

- - Z pszenicy:

1103 11 10 0

- - - Z pszenicy dururn

t

1189,12

1103 11 90 0

- - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1522,78

1103 13

- - Z kukurydzy:

1103 13 90 0

- - - Pozostałe

t

1576,02

1103 19

- - Z pozostałych zbóż:

1103 19 40 0

- - - Z owsa

t

546,64

1103 19 50 0

- - - Z ryżu

t

1174,92

1103 19 90 0

- - - Pozostałe

t

3428,91

1103 20

- Granulki:

1103 20 30 0

- - Z owsa

t

1774,80

1103 20 40 0

- - Z kukurydzy

t

954,84

1103 20 60 0

- - Z pszenicy

t

8874,00

1103 20 90

- - Pozostałe

t

13016,38

1105

Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane:

1105 10 00 0

- Mąka, mączka i proszek

t

2108,46

1107

Słód, nawet palony:

1107 10

- Niepalony:

- - Pozostałe:

1107 10 99 0

- - - Pozostałe

t

795,11

1108

Skrobie; inulina:

- Skrobie:

1108 12 00 0

- - Skrobia kukurydziana

t

1927,43

1108 13 00 0

- - Skrobia ziemniaczana

t

979,69

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

1210 10 00 0

- Szyszki chmielowe, niemielone, niesproszkowane ani nie w formie granulek

t

422,40

1517

Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516:

1517 10

- Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:

1517 10 10 0

- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

26334,48

1517 90

- Pozostałe:

1517 90 10 0

- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

39045,60

1601 00

Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty:

- Pozostałe:

1601 00 91 0

- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane

t

17623,76

1601 00 99 0

- - Pozostałe

t

10655,90

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

- Z wieprzowiny:

1602 41

- - Szynki i ich części:

1602 41 10 0

- - - Ze świń domowych

t

13811,49

1602 42

- - Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

- - - Ze świń domowych

t

10134,11

1602 49

- - Pozostałe, włącznie z mieszankami:

- - - Ze świń domowych:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

- - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów i szynek

t

16324,61

1602 49 13 0

- - - - - Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

t

6371,53

1602 49 19 0

- - - - - Pozostałe

t

6229,55

1602 49 30 0

- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

7127,60

1602 49 50 0

- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

9136,67

1602 50

- Z wołowiny:

1602 50 10 0

- - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

t

38115,60

1602 90

- Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

1602 90 51 0

- - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

t

10002,77

- - - - Pozostałe:

- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby:

1602 90 61 0

- - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

t

47564,64

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

- Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

1701 12

- - Cukier buraczany:

1701 12 10 0

- - - Do rafinacji

t

1465,98

1701 12 90 0

- - - Pozostały

t

1920,33

- Pozostały:

1701 99

- - Pozostały:

1701 99 10 0

- - - Cukier biały

t

1884,84

1702

Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel:

1702 30

- Glukoza i syrop glukozowy niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0

- - - Izoglukoza

t

1973,58

- - Pozostałe:

- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

1702 30 51 0

- - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego

t

2133,31

1702 30 59 0

- - - - Pozostałe

t

2523,77

- - - Pozostałe:

1702 30 91 0

- - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego

t

7965,30

1702 30 99 0

- - - - Pozostałe

t

1767,70

1702 40

- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego:

1702 40 10 0

- - Izoglukoza

t

1973,58

1702 40 90 0

- - - Pozostałe

t

6627,10

1702 60

- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, powyżej 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego:

1702 60 10 0

- - Izoglukoza

t

1973,58

1702 60 80 0

- - Syrop inulinowy

t

2545,06

1702 60 95 0

- - Pozostałe

t

2545,06

1702 90

- Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w masie, w stanie suchym, 50% fruktozy:

1702 90 30 0

- - Izoglukoza

t

10091,51

1702 90 50 0

- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy

t

4813,26

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

2002 10

- Pomidory, całe lub w kawałkach:

2002 10 10 0

- - Bez skórek

t

1726,88

2002 10 90 0

- - Pozostałe

t

1823,43

2002 90

- Pozostałe:

- - O zawartości suchej masy mniejszej niż 12%:

2002 90 19 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

2024,69

- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie większej niż 30%:

2002 90 31

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg:

2002 90 31 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

t

3044,85

2002 90 31 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg

t

2578,43

2002 90 39 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

3629,47

- - O zawartości suchej masy większej niż 30%:

2002 90 91

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 91 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

t

2616,41

2002 90 91 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg

t

2821,93

2002 90 99 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

2821,93

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

2106 90

- Pozostałe:

- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

2106 90 30 0

- - - Syropy izoglukozowe

t

10375,48

- - - Pozostałe:

2106 90 55 0

- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny

t

5189,52

2106 90 59 0

- - - - Pozostałe

t

7322,82

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

2302 10

- Kukurydziane:

2302 10 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%

t

173,93

2302 10 90 0

- - Pozostałe

t

482,75

2302 20

- Ryżowe:

2302 20 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%

t

340,76

2302 20 90 0

- - Pozostałe

t

397,56

2302 30

- Pszenne:

2302 30 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

340,76

2302 30 90 0

- - Pozostałe

t

433,05

2302 40

- Z innych zbóż:

2302 40 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

376,26

2302 40 90 0

- - Pozostałe

t

465,00

2309

Produkty używane do karmienia zwierząt:

2309 10

- Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej:

- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne:

- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

- - - - Niezawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej:

2309 10 11 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%

t

7322,82

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
miary

1

2

3

4

2309 10 13 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

11213,19

2309 10 19 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych

t

6506,42

- - - - Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

2309 10 31 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%

t

5775,20

2309 10 33 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

6257,94

2309 10 39 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych

t

9126,02

- - - - Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi:

2309 10 51 0

- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10%

t

3475,06

2309 10 70 0

- - - Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne

t

3549,60

2309 90

- Pozostałe:

- - Pozostałe:

- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne:

- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

- - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej:

2309 90 31 0

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

9825,29

2309 90 33 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

5757,45

2309 90 35 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych

t

7933,36

- - - - - Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

2309 90 41 0

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

7212,79

2309 90 43 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

5846,19

- - - - - Zawierające w masie powyżej 30% skrobi:

2309 90 51 0

- - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

6243,75

2309 90 70 0

- - - - Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne

t

6939,47

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% białek z serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin:

- Albumina jaja:

3502 11

- - Suszona:

3502 11 90 0

- - - Pozostała

t

4184,98

3505

Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych modyfikowanych skrobiach:

3505 10

- Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:

3505 10 10 0

- - Dekstryny

t

4983,64

- - Pozostałe modyfikowane skrobie:

3505 10 90 0

- - - Pozostałe

t

4184,98

3505 20

- Kleje:

3505 20 10 0

- - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3329,52

3505 20 30 0

- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

4902,00

3505 20 50 0

- - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3737,73

3505 20 90 0

- - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3489,26

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00