Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 2002-01-01 do 2002-12-31
Wersja archiwalna od 2002-01-01 do 2002-12-31
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 11 grudnia 2001 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Wysp Owczych.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:
§ 1.Do dnia 31 grudnia 2002 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz towarów pochodzących z Wysp Owczych, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone zerowe stawki celne.
§ 2.Obniżone zerowe stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.
§ 3.W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 2001 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 146, poz. 1639).
§ 4.Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków.
§ 5.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2002 r.
Prezes Rady Ministrów: L. Miller
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 grudnia 2001 r. (poz. 1700)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z WYSP OWCZYCH
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
| 0204 | Mięso baranie i kozie - świeże, chłodzone lub mrożone: | 20 ton |
| 0204 10 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone |
|
|
| - Inne mięso baranie, świeże lub chłodzone: |
|
| 0204 21 00 0 | - - Tusze i półtusze |
|
| 0204 22 | - - Inne kawałki z kośćmi: |
|
| 0204 22 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie |
|
| 0204 22 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki |
|
| 0204 22 50 0 | - - - Nogi |
|
| 0204 22 90 0 | - - - Pozostałe |
|
| 0204 23 00 0 | - - Bez kości |
|
| 0204 30 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone |
|
|
| - Inne mięso baranie mrożone: |
|
| 0204 41 00 0 | - - Tusze i półtusze |
|
| 0204 42 | - - Inne kawałki z kośćmi: |
|
| 0204 42 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie |
|
| 0204 42 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki |
|
| 0204 42 50 0 | - - - Nogi |
|
| 0204 42 90 0 | - - - Pozostałe |
|
| 0204 43 | - - Bez kości: |
|
| 0204 43 10 0 | - - - Jagnięce |
|
| 0204 43 90 0 | - - - Pozostałe |
|
| 0204 50 | - Mięso kozie: |
|
|
| - - Świeże lub chłodzone: |
|
| 0204 50 11 0 | - - - Tusze i półtusze |
|
| 0204 50 13 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie |
|
| 0204 50 15- | - - - Grzbiety i/lub środki |
|
| 0204 50 19 0 | - - - Nogi |
|
|
| - - - Pozostałe: |
|
| 0204 50 31 0 | - - - - Kawałki z kośćmi |
|
| 0204 50 39 0 | - - - - Kawałki bez kości |
|
|
| - - Mrożone: |
|
| 0204 50 51 0 | - - - Tusze i półtusze |
|
| 0204 50 53 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie |
|
| 0204 50 55 0 | - - - Grzbiety i/lub środki |
|
| 0204 50 59 0 | - - - Nogi |
|
|
| - - - Pozostałe: |
|
| 0204 50 71 0 | - - - - Kawałki z kośćmi |
|
| 0204 50 79 0 | - - - - Kawałki bez kości |
|
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
| 0206 | Jadalne podroby wolowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
| 0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: |
|
|
| - - Pozostałe: |
|
| 0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie |
|
| 0206 90 | - Inne, mrożone: |
|
|
| - - Pozostałe: |
|
| 0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie |
|
| 0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów: |
|
| 0210 99 | - Pozostałe, włączając jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów: |
|
|
| - - Pozostałe |
|
|
| - - - Mięso: |
|
|
| - - - - Baranie i kozie: |
|
| 0210 99 21 0 | - - - - - Z kośćmi |
|
| 0210 99 29 0 | - - - - - Bez kości |
|
|
| - - - Podroby: |
|
| 0210 99 60 0 | - - - - Baranie i kozie |
|
| 1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: |
|
| 1601 00 10 0 | - Z wątroby |
|
ex | 1601 00 10 0 | Baranie i kozie |
|
|
| - Pozostałe: |
|
| 1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane |
|
| 1601 00 91 0 | Baranie i kozie |
|
| 1601 00 99 0 | - - Pozostałe |
|
ex | 1601 00 99 0 | Baranie i kozie |
|
| 1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
|
| 1602 10 00 0 | - Przetwory homogenizowane |
|
ex | 1602 10 00 0 | Baranie i kozie |
|
| 1602 90 | - Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: |
|
|
| - - Pozostałe: |
|
|
| - - - Pozostałe: |
|
|
| - - - - Pozostałe: |
|
|
| - - - - - Pozostałe: |
|
|
| - - - - - - Z baraniny lub koziny: |
|
|
| - - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami: |
|
| 1602 90 72 0 | - - - - - - - - Z baraniny |
|
| 1602 90 74 0 | - - - - - - - - Z koziny |
|
|
| - - - - - - - Pozostałe |
|
|
|
|
|
| 1602 90 76 0 | - - - - - - - - Z baraniny |
|
| 1602 90 78 0 | - - - - - - - - Z koziny |
|
| 2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt: | 5000 ton |
| 2309 90 | - Pozostałe: |
|
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
| 2309 90 10 0 | - - Roztwory z ryb lub ssaków morskich |
|
ex | 2309 90 10 0 | Karma dla ryb |
|
|
| - - Pozostałe: |
|
|
| - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0,1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: |
|
|
| - - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: |
|
|
| - - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: |
|
| 2309 90 31 0 | - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% |
|
ex | 2309 90 31 0 | Karma dla ryb |
|
|
| - - - - - Zawierające w masie więcej niż 10 %, ale nie więcej niż 30% skrobi |
|
|
| - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% |
|
ex | 2309 90 41 0 | Karma dla ryb |
|
|
| - - - Pozostałe: |
|
|
| - - - - Pozostałe: |
|
| 2309 90 95 | - - - - - Zawierające w masie 49% lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej: |
|
| 2309 90 95 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów |
|
| 2309 90 97 | - - - - - Pozostałe: |
|
| 2309 90 97 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów |
|