Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2001 nr 151 poz. 1691
Wersja archiwalna od 2002-04-01 do 2002-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2001 nr 151 poz. 1691
Wersja archiwalna od 2002-04-01 do 2002-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 11 grudnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Chorwacji.

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Do dnia 31 grudnia 2002 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Chorwacji, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 2001 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 146, poz. 1639).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4.Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 5.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2002 r.

Prezes Rady Ministrów: L. Miller

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 grudnia 2001 r. (poz. 1691)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

3001

1602 10 00 0

- Przetwory homogenizowane

9

1602 20

- Z wątroby dowolnych zwierząt:

- - Z wątroby gęsiej lub kaczej:

1602 20 11 0

- - - Zawierające w masie 75% lub więcej otłuszczonej wątroby

9

1602 20 19 0

- - - Pozostałe

9

1602 20 90 0

- - Pozostałe

9

- Z drobiu objętego pozycją 0105:

1602 31

- - Z indyków:

- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 31 11 0

- - - - Zawierające wyłącznie niegotowane mięso indycze

9

1602 31 19 0

- - - - Pozostałe

9

1602 31 30 0

- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów

9

1602 31 90 0

- - - Pozostałe

9

1602 32

- - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:

- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 32 11 0

- - - - Niegotowane

9

1602 32 19 0

- - - - Pozostałe

9

1602 32 30 0

- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów

9

1602 32 90 0

- - - Pozostałe

9

1602 39

- - Pozostałe:

- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 39 21 0

- - - - Niegotowane

9

1602 39 29 0

- - - - Pozostałe

9

1602 39 40 0

- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów

9

1602 39 80 0

- - - Pozostałe

9

- Z wieprzowiny:

1602 41

- - Szynki i ich części:

1602 41 10 0

- - - Ze świń domowych

9

1602 41 90 0

- - - Pozostałe

9

1602 42

- - Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

- - - Ze świń domowych

9

1602 42 90 0

- - - Pozostałe

9

1602 49

- - Pozostałe łącznie z mieszankami:

- - - Ze świń domowych:

- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek

9

1602 49 13 0

- - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

9

1602 49 15 0

- - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części

9

1602 49 19 0

- - - - - Pozostałe

9

1602 49 30 0

- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

9

1602 49 50 0

- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

9

1602 49 90 0

- - - Pozostałe

9

1602 50

- Z wołowiny:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1602 50 10 0

- - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

9

- - Pozostałe:

- - - W opakowaniach hermetycznych:

1602 50 31 0

- - - - Corned beef (wołowina peklowana)

9

1602 50 39 0

- - - - Pozostałe

9

1602 50 80 0

- - - Pozostałe

9

1602 90

- Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

1602 90 10 0

- - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt

9

- - Pozostałe:

1602 90 31 0

- - - Z dziczyzny lub z królików

9

1602 90 41 0

- - - Z reniferów

9

- - - Pozostałe:

1602 90 51 0

- - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

9

- - - - Pozostałe:

- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby:

9

1602 90 61 0

- - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

9

1602 90 69 0

- - - - - - Pozostałe

9

- - - - - Pozostałe:

- - - - - - Z baraniny lub koziny:

- - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami:

1602 90 72 0

- - - - - - - - Z baraniny

9

1602 90 74 0

- - - - - - - -Z koziny

9

- - - - - - - Pozostałe:

1602 90 76 0

- - - - - - - - Z baraniny

9

1602 90 78 0

- - - - - - - - Z koziny

9

1602 90 98 0

- - - - - - Pozostałe

9

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

300 t

1806 10

- Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

1806 10 15 0

- - Niezawierający sacharozy lub zawierający w masie mniej niż 5% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

1806 10 20 0

- - Zawierający w masie 5% lub więcej, ale mniej niż 65% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

1806 10 30 0

- - Zawierający w masie 65% lub więcej, ale mniej niż 80% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

1806 10 90 0

- - Zawierający w masie 80% lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

1806 20

- Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg:

1806 20 10 0

- - Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

10

1806 20 30 0

- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

10

- - Pozostałe:

1806 20 50 0

- - - Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego

10

1806 20 70 0

- - - Okruchy mleczno-czekoladowe

10

1806 20 80 0

- - - Polewa czekoladowa smakowa

10

1806 20 95 0

- - - Pozostałe

10

- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach:

1806 31 00 0

- - Nadziewane

10

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1806 32

- - Bez nadzienia:

1806 32 10 0

- - - Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów

10

1806 32 90 0

- - - Pozostałe

10

1806 90

- Pozostałe:

- - Czekolada i produkty czekoladowe:

- - - Czekolady, nawet z nadzieniem:

1806 90 11 0

- - - - Zawierające alkohol

10

1806 90 19 0

- - - - Pozostałe

10

- - - Pozostałe:

1806 90 31 0

- - - - Z nadzieniem

10

1806 90 39 0

- - - - Bez nadzienia

10

1806 90 50 0

- - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao

10

1806 90 60 0

- - Produkty do smarowania zawierające kakao

10

1806 90 70 0

- - Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów

10

1806 90 90 0

- - Pozostałe

10

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

190 t

2106 90

- Pozostałe:

- - Pozostałe:

2106 90 92 0

- - - Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi

ex 2106 90 92 0

Cedevita Light - preparat witaminowy w postaci stałej, stanowiący uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, niezawierający sacharozy, ale zawierający sztuczne środki słodzące: sorbitol i aspartam

10

2106 90 98 0

- - - Pozostałe

ex 2106 90 98 0

Cedevita - preparaty witaminowe w postaci stałej, stanowiące uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, o zawartości sacharozy nie mniej niż 5%

10

2203 00

Piwo otrzymywane ze słodu:

300 t

- W pojemnikach zawierających nie więcej niż 10 litrów:

2203 00 01 0

- - W butelkach

7

2203 00 09 0

- - Pozostałe

7

2203 00 10 0

- W pojemnikach zawierających więcej niż 10 litrów

7

2204

Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji 2009:

1000 t

2204 10

- Wino musujące:

- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.:

2204 10 11

- - - Szampan:

2204 10 11 1

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

10

2204 10 11 9

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

2204 10 19

- - - Pozostałe:

2204 10 19 1

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

10

2204 10 19 9

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

- - Pozostałe:

2204 10 91 0

- - - Asti spumante

10

2204 10 99 0

- - - Pozostałe

10

- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu:

2204 21

- - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej:

2204 21 10

- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 10 1

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

2204 21 10 9

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

- - - Pozostałe:

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach:

- - - - - - Białe:

2204 21 11 0

- - - - - - - Alsace

10

2204 21 12 0

- - - - - - - Bordeaux

10

2204 21 13 0

- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)

10

2204 21 17 0

- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)

10

2204 21 18 0

- - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer

10

2204 21 19 0

- - - -.- - Pfalz

10

2204 21 22 0

- - - - - - - Rheinhessen

10

2204 21 24 0

- - - - - - - Lazio (Latium)

10

2204 21 26 0

- -.- - - - - Toscana (Tuscany)

10

2204 21 27 0

- - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli

10

2204 21 28 0

- - - - - - - Veneto

10

2204 21 32 0

- - - - - - - Vinho Verde

10

2204 21 34 0

- - - - - - - Penedés

10

2204 21 36 0

- - - - - - - Rioja

10

2204 21 37 0

- -.- - - - - Valencia

10

2204 21 38 0

- - - - - - - Pozostałe

10

- - - - - - Pozostałe:

2204 21 42 0

- - - - - - Bordeaux

10

2204 21 43 0

-.- - - - - Bourgogne (Burgundy)

10

2204 21 44 0

- - - - - - - Beaujolais

10

2204 21 46 0

- - - - - - - Côtes du Rhône

10

2204 21 47 0

- - - - - - - Languedoc-Rousillon

10

2204 21 48 0

- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)

10

2204 21 62 0

- - - - - - - Piemonte (Piemont)

10

2204 21 66 0

- - - - - - - Toscana (Tuscany)

10

2204 21 67 0

- - - - - - - Trentino i Alto Adige

10

2204 21 68 0

- - - - - - - Veneto

10

2204 21 69 0

- - - - - - - Dâo, Bairrada i Douro

10

2204 21 71 0

- - - - - - - Navarra

10

2204 21 74 0

- - - - - - Penedés

10

2204 21 76 0

- - - - - - - Rioja

10

2204 21 77 0

- - - - - - - Valdepenas

10

2204 21 78 0

- - - - - - - Pozostałe

10

- - - - - Pozostałe:

2204 21 79 0

- - - - - - Białe

10

2204 21 80 0

- - - - - - Pozostałe

10

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

2204 21 81 0

- - - - - - Białe

10

2204 21 82 0

- - - - - - Pozostałe

10

- - - - - Pozostałe:

2204 21 83 0

- - - - - - Białe

10

2204 21 84 0

- - - - - - Pozostałe

10

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 87 0

- - - - - Marsala

10

2204 21 88 0

- - - - - Samos i Muscat de Lemnos

10

2204 21 89 0

- - - - - Port

10

2204 21 91 0

- - - - - Madeira i Setubal muscatel

10

2204 21 92 0

- - - - - Sherry

10

2204 21 93 0

- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

2204 21 94 0

- - - - - Pozostałe

10

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

2204 21 95 0

- - - - - Port

10

2204 21 96 0

- - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel

10

2204 21 97 0

- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

2204 21 98 0

- - - - - Pozostałe

10

2204 21 99 0

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

2204 29

- - Pozostałe:

2204 29 10

- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

2204 29 10 1

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

2204 29 10 9

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

- - - Pozostałe:

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

- - - - - - Białe:

2204 29 12 0

- - - - -.- - Bordeaux

10

2204 29 13 0

- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)

10

2204 29 17 0

- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)

10

2204 29 18 0

- - - -.-.- - Pozostałe

10

- - - - - - Pozostałe:

2204 29 42 0

- - - - - - - Bordeaux

10

2204 29 43 0

- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)

10

2204 29 44 0

- - - - - - - Beaujolais

10

2204 29 46 0

- - - - - - - Côtes du Rnône

10

2204 29 47 0

- - - - - - - Languedoc-Roussillon

10

2204 29 48 0

- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)

10

2204 29 58 0

- - - - - - - Pozostałe

10

- - - - - Pozostałe:

- - - - - - Białe:

2204 29 62 0

- - - - - - - Sicilia (Sicily)

10

2204 29 64 0

- - - - - - - Veneto

10

2204 29 65 0

- - - - - - - Pozostałe

10

- - - - - - Pozostałe:

2204 29 71 0

- - - - - - - Puglia (Apuglia)

10

2204 29 72 0

- - - - - - - Sicilia (Sicily)

10

2204 29 75 0

- - - - - - - Pozostałe

10

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

2204 29 81 0

- - - - - - Białe

10

2204 29 82 0

- - - - - - Pozostałe

10

- - - - - Pozostałe:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 29 83 0

- - - - - Białe

10

2204 29 84 0

- - -- - Pozostałe

10

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

2204 29 87 0

- - - - - Marsala

10

2204 29 88 0

- - - - - Samos i Muscat de Lemnos

10

2204 29 89 0

- - - - - Port

10

2204 29 91 0

- - - - - Madeira i Setubal muscatel

10

2204 29 92 0

- - - - - Sherry

10

2204 29 93 0

- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

2204 29 94 0

- - - - - Pozostałe

10

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

2204 29 95 0

- - - - - Port

10

2204 29 96 0

- - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel

10

2204 29 97 0

- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

2204 29 98 0

- - - - - Pozostałe

10

2204 29 99 0

- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

2204 30

- Pozostały moszcz winogronowy:

2204 30 10

- - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu:

2204 30 10 1

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

2204 30 10 9

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

- - Pozostały:

- - - O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 1% obj.:

2204 30 92 0

- - - - Skoncentrowany

10

2204 30 94 0

- - - - Pozostały

10

- - - Pozostały:

2204 30 96

- - - - Skoncentrowany:

2204 30 96 1

-- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj.

10

2204 30 96 9

- - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

2204 30 98

- - - - Pozostały:

2204 30 98 1

- - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj.

2204 30 98 9

- - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

2205

Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi:

10 10

880 t

2205 10

- W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej:

220510 10 0

- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej

15

2205 10 90

- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.:

2205 10 90 1

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj.

15

2205 10 90 9

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

15

2205 90

- Pozostałe:

2205 90 10 0

- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej

15

2205 90 90

- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.:

2205 90 90 1

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj.

15

2205 90 90 9

- - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

15

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00