ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 6 listopada 2001 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy przetwórstwie mięsa i składowaniu przetworów mięsnych
Na podstawie art. 32 pkt 2 ustawy z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. z 1999 r. Nr 66, poz. 752 oraz z 2001 r. Nr 29, poz. 320, Nr 123, poz. 1350 i Nr 129, poz. 1438) zarządza się, co następuje:
§ 1.W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 20 stycznia 1999 r. w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy przetwórstwie mięsa i składowaniu przetworów mięsnych (Dz. U. Nr 10, poz. 91) w § 2 w ust. 1 w pkt 9 kropkę zastępuje się przecinkiem i dodaje się pkt 10 i 11 w brzmieniu:
„10) jelit bydlęcych - od dwunastnicy do jelita prostego - niezależnie od wieku,
11) mięsa mechanicznie odkostnionego pozyskanego z kości bydła, owiec i kóz.”
§ 2.[1] Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski
[1] Rozporządzenie wchodzi w życie 29 listopada 2001 r.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00