Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2001 nr 32 poz. 365
Wersja archiwalna od 2001-09-06 do 2001-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2001 nr 32 poz. 365
Wersja archiwalna od 2001-09-06 do 2001-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 11 kwietnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia plafonów taryfowych ilościowych na niektóre towary rolne pochodzące z Republiki Węgierskiej.

(ostatnia zmiana: Dz.U. z 2001 r., Nr 94, poz. 1033)  

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustanawia się plafony taryfowe ilościowe na przywóz niektórych towarów, wymienionych w załączniku [1] do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne, określone w załączniku.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Do towarów, o których mowa w § 1, nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 20 grudnia 2000 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 119, poz. 1253 oraz z 2001 r. Nr 12, poz. 95, Nr 13, poz. 106, Nr 29, poz. 322 i Nr 32, poz. 364).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 15 kwietnia 2001 r.

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 kwietnia 2001 r. (poz. 365)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

2 000 ton

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

25

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

25

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

25

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

25

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

25

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

25

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

25

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

25

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

25

0203 22

- - Szynki, łopatki l ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

25

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

25

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

25

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

25

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

25

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

25

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

25

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

5 000 ton

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

28

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

28

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

28

0207 12

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

28

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

28

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

28

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

28

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

28

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

28

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątroby

28

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

28

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

28

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

28

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

28

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

28

skrzydeł

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

28

0207 14 60 0

- - -. Nogi i ich kawałki

28

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątroby

10

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

28

- Z indyków:

0207 24

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

28

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

28

0207 25

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

28

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

28

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

28

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

28

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

28

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

28

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

28

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

28

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

0207 26 91 0

- - - - Wątroby

28

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe:

28

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

28

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

28

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

28

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

28

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

0207 27 91 0

- - - - Wątroby

28

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

28

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

28

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

28

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób l żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

28

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

28

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

28

0207 32 90 0

- - - Perliczki

28

0207 33

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

28

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

28

- - - Gęsi:

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

28

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

28

0207 33 90 0

- - - Perliczki

28

0207 34

- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

- - - Z gęsi

28

0207 34 90 0

- - - Z kaczek

28

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

28

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

28

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0207 35 21 0

- - - - Z kośćmi:

28

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

- - - - - - Z kaczek

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

28

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

28

0207 35 31 0

- - - - - Cale skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 35 51 0

- - - - - Piersi i ich kawałki:

28

- - - - - - Z gęsi

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

28

0207 35 61 0

- - - - - Nogi i ich kawałki:

28

- - - - - - Z gęsi

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

28

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

28

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

0207 35 91 0

- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

28

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

28

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

28

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

28

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

28

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

28

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

28

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

28

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

28

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

28

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

28

0207 36 71 0

- - - - -Tusze gęsie i kacze

28

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

28

- - - Podroby:

- - - - Wątroby:

0207 36 81 0

- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie

10

0207 36 85 0

- - - - Otłuszczone wątroby kacze

10

0207 36 89 0

- - - - - Pozostałe

10

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

28

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego;

10 000 ton

2002 90

- Pozostałe:

- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:

2002 90 11

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 11 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 11 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 19 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nieprzekraczającej 30%:

2002 90 31

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 31 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 31 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 39 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

- - O zawartości suchej masy powyżej 30%:

2002 90 91

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 91 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 91 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 99 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

[1] Załącznik w brzmieniu ustalonym przez § 1 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 5 września 2001 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie ustanowienia plafonów taryfowych ilościowych na niektóre towary rolne pochodzące z Republiki Węgierskiej (Dz.U. Nr 94, poz. 1033). Zmiana weszła w życie 6 września 2001 r.

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00