ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
z dnia 19 marca 2001 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie sposobu badania zwierząt rzeźnych, badania, oceny i znakowania mięsa, wykorzystania mięsa o ograniczonej przydatności do spożycia, mięsa niezdatnego do spożycia oraz prowadzenia dokumentacji z tym związanej
Na podstawie art. 32 pkt 1 ustawy z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. z 1999 r. Nr 66, poz. 752) zarządza się, co następuje:
§ 1.W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 11 grudnia 1998 r. w sprawie sposobu badania zwierząt rzeźnych, badania, oceny i znakowania mięsa, wykorzystania mięsa o ograniczonej przydatności do spożycia, mięsa niezdatnego do spożycia oraz prowadzenia dokumentacji z tym związanej (Dz. U. Nr 154, poz. 1011) załącznik nr 5 otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2.[1] Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: A. Balazs
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 19 marca 2001 r. (póz. 256)
[1] Rozporządzenie wchodzi w życie 1 kwietnia 2001 r.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00