Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 2000-10-21 do 2001-01-01
Wersja archiwalna od 2000-10-21 do 2001-01-01
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 3 października 2000 r.
w sprawie ustanowienia plafonu taryfowego ilościowego na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:
§ 1.Ustanawia się plafon taryfowy ilościowy na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone zerowe stawki celne.
§ 2.Obniżone zerowe stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych.
§ 3.Do towarów, o których mowa w § 1, nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 21 grudnia 1999 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 107, poz. 1217 oraz z 2000 r. Nr 22, poz. 277, Nr 29, poz. 361, Nr 73, poz. 853 i Nr 83, poz. 942).
§ 4.Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.
Prezes Rady Ministrów: J. Buzek
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 3 października 2000 r. (poz. 953)
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ PLAFON TARYFOWY ILOŚCIOWY
Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość w tonach |
1 | 2 | 3 |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: | 8,34 |
| - Mięso wieprzowe: |
|
0210 19 | - - Pozostałe: |
|
| - - - Ze świń domowych: |
|
| - - - - Suszone lub wędzone: |
|
| - - - - - Pozostałe: |
|
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe |
|
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | 166,67 |
0405 10 | - Masło: |
|
| - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: |
|
| - - - Masło naturalne: |
|
0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg |
|
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe |
|
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane |
|
0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki |
|
0405 10 90 0 | - - Pozostałe |
|
0405 20 | - Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: |
|
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% |
|
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% |
|
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% |
|
0405 90 | - Pozostałe: |
|
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% |
|
0405 90 90 0 | - - Pozostałe |
|