Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2000 nr 15 poz. 192
Wersja archiwalna od 2000-03-07 do 2000-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2000 nr 15 poz. 192
Wersja archiwalna od 2000-03-07 do 2000-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI

z dnia 22 lutego 2000 r.

w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustala się do dnia 31 grudnia 2000 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: A. Balazs

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 22 lutego 2000 r. (poz. 192)

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

0102

Bydło żywe:

0102 90

- Pozostałe:

- - Gatunki domowe:

- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0

- - - - Rzeźne

t

5989, 31

0102 90 29 0

- - - - Pozostałe

t

5889, 31

0103

Trzoda chlewna żywa:

- Pozostałe:

6103 91

- - O masie poniżej 50 kg:

6103 91 10 0

- - - Gatunki domowe

t

5289, 55

0103 92

- - O masie 50 kg lub większej:

- - - Gatunki domowe:

0103 92 11 0

- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej

t

16660, 00

0103 92 19 0

- - - - Pozostałe

t

4173, 33

0104

Owce i kozy żywe:

0104 10

- Owce:

- - Pozostałe:

0104 10 30 0

- - - Jagnięta (do jednego roku życia)

t

7701, 09

0104 10 80 0

- - - Pozostałe

t

7701, 09

0104 20

- Kozy:

0104 20 90 0

- - Pozostałe

t

24906, 70

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

0201 10 00 0

- Tusze i półtusze

t

8275, 86

0201 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

- - Ćwierci „kompensowane”

t

8275, 86

0201 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

7746, 90

0201 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

10808, 18

0201 20 90 0

- - Pozostałe

t

18180, 23

0201 30 00 0

- Bez kości

t

23290, 68

0202

Mięso wołowe mrożone:

0202 10 00 0

- Tusze i półtusze

t

9621, 15

0202 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci „kompensowane”

t

9996, 00

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

6384, 95

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

7197, 12

0202 20 90 0

- - Pozostałe

t

11366, 29

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

t

7155, 47

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki

t

10733, 21

1

2

3

4

0202 30 90 0

- - Pozostałe

t

12403, 37

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- -Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

t

5177, 10

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

t

7613, 62

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

t

8709, 02

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

t

6963, 88

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

9075, 54

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

t

4898, 04

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

t

8850, 63

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

t

4673, 13

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

t

7438, 69

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

t

7059, 68

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

t

6963, 88

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

8709, 02

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

t

5202, 09

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

t

9171, 33

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

t

9171, 33

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

t

5926, 86

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

4173, 33

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

5352, 03

0207 12

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

4115, 02

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

5464, 48

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

t

14152, 67

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

4165, 00

1

2

3

4

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

7497, 00

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3332, 00

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

9458, 72

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

t

6584, 87

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

t

12940, 66

- - - Podroby:

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

t

4165, 00

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

t

13890, 28

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

10458, 32

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

t

4060, 88

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3332, 00

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

9816, 91

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

t

6618, 19

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

t

13186, 39

- - - Podroby:

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

t

5972, 61

- Z indyków:

0207 24

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

7080, 50

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

10412, 50

0207 25

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

7401, 21

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

7488, 67

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

t

14119, 35

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Ołówki lub ćwiartki

t

14256, 80

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

t

4248, 30

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3365, 32

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

11657, 84

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - Podudzia i ich kawałki

t

5951, 79

0207 26 70 0

- - - - - Pozostałe

t

7405, 37

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

t

8330, 00

- - - Podroby:

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

t

9025, 56

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

- - - Kawałki

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

t

13740, 34

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

t

14069, 37

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4248, 30

1

2

3

4

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3365, 32

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

t

11662, 00

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

t

4627, 32

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

t

7192, 96

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

t

9716, 95

- - - Podroby:

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

t

5468, 65

- Z kaczek, gęsi i perliczek

0207 30

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

t

6614, 02

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

7709, 42

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

7226, 28

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

8625, 72

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

10716, 55

0207 32 90 0

- - - Perliczki

t

7213, 78

0207 33

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubana i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

7084, 67

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

6993,04

- - - Gęsi

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

8330, 00

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

10337, 53

0207 33 90 0

- - - Perliczki

t

8517, 43

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

t

18130, 25

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

t

17626, 28

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - Z kaczek

4165, 00

0207 35 23 0

- - - - - Z gęsi

t

5551, 95

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

t

7934, 33

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4165, 00

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3261, 20

- - - - - Piersi i ich kawałki:

1

2

3

4

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

t

19300, 61

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

13823, 64

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

t

12899, 01

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

6838, 93

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

t

9766, 93

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

t

20825, 00

- - - Podroby:

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

t

6797, 28

0207 36

- Pozostałe, mrożone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

t

19379, 75

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

t

14764, 93

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

t

4165, 00

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

t

5551, 95

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

t

9371, 25

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4489, 87

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3377, 82

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

t

18009, 46

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

12840, 70

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

t

12899, 01

6207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

t

6913, 90

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

t

9766, 93

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

t

20825, 00

- - - Podroby:

- - - - Wątroby:

0267 36 85 0

- - - - - Otłuszczone wątroby kacze

t

6797, 28

0401

Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierajęce dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0401 10

- O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż 1%:

0401 10 10 0

- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

1561, 88

0401 10 90 0

- - Pozostałe

t

1074, 57

0401 20

- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1% ale nie wyższej niż 6%:

- - Nie przekraczającej 3%:

0401 20 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

1711, 82

0401 20 19 0

- - - Pozostałe

t

783, 02

- - Powyżej 3%:

0401 20 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

2032, 52

0401 20 99 0

- - - Pozostałe

t

828, 94

0401 30

- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6%

- - Nie przekraczającej 21%:

0401 30 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

12495, 00

0401 30 19 0

- - - Pozostałe

t

10412, 50

- - Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

9

0401 30 31 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

9716, 95

0401 30 39 0

- - - Pozostałe

t

9650, 31

- - Powyżej 45%:

0901 30 99 0

- - - Pozostałe

t

4165, 00

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci,

o zawartości tłuszczu ta masie nie przekraczającej

1,5%:

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka

słodzącego:

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

5497, 80

0402 10 19 0

- - - Pozostałe

t

2940, 49

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3561, 08

0402 10 99 0

- - - Pozostałe

t

6943, 06

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci,

o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%:

0402 21

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka

słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

0402 21 11

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1

- - - - - Dla niemowląt

t

6114, 22

0402 21 11 9

- - - - - Pozostałe

t

6114, 22

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%:

0402 21 91

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

0402 21 91 1

- - - - - Dla niemowląt

t

7730, 24

0402 21 91 9

- - - - - Pozostałe

t

7730, 24

0402 21 99

- - - - Pozostałe:

0902 21 99 1

- - - - - Dla niemowląt

t

6180, 86

0402 21 99 9

- - - - - Pozostałe

t

6180, 86

0402 29

- - Pozostałe:

- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

0902 29 11 0

- - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie

t

16676, 66

zamkniętych pojemnikach o zawartości netto nie

przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu

w masie powyżej 10%

- - - - Pozostałe:

0402 29 15 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3540, 25

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%:

0402 91 59 0

- - - - Pozostałe

t

5880, 98

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%:

0402 91 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

4165, 00

0402 91 99 0

- - - - Pozostałe

t

3123, 75

0402 99

- - Pozostałe:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9, 5%:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

0402 99 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3965, 28

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%:

0402 99 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

16660, 00

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

- Drobiu:

0407 00 30 0

- - Pozostałe

mln sztuk

113662, 85

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże,

suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

- Żółtka jaj:

0408 11

- -Suszone:

0408 11 80 0

- - - Pozostałe

t

14298, 45

0408 19

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

0403 19 81 0

- - - - Ciekłe

t

2898, 84

0408 19 89 0

- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi

t

4660, 64

- Pozostałe:

0408 91

- - Suszone:

0408 91 80 0

- - - Pozostałe

t

11303, 81

0468 99

- - Pozostałe:

0408 99 80 0

- - - Pozostałe

t

2486, 51

0409 00 00 0

Miód naturalny

t

3681, 86

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

0603 10

- Świeże:

0603 10 10

- - Róże:

0603 10 10 1

- - - Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0, 42

0603 10 10 9

- - - Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0, 70

0603 10 50

- - Chryzantemy:

0603 10 50 1

- - - Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0, 70

0603 10 50 9

- - - Od 1 listopada do 31 maja

szt.

1, 05

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

0702 00 00 1

- Od 1 stycznia do 31 marca

t

2873, 85

0702 00 00 2

- Od 1 do 30 kwietnia

t

2873, 85

0702 00 00 3

- Od 1 do 14 maja

t

2873, 85

0702 00 00 5

- Od 15 do 31 maja

t

2515, 66

0702 00 00 7

- Od 1 czerwca do 30 września

t

2515, 66

0702 00 00 8

- Od 1 do 31 października

t

2515, 66

0702 00 00 9

- Od 1 listopada do 31 grudnia

t

2515, 66

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

0707 00 05

- Ogórki:

0707 00 05 1

- - Od 1 stycznia do końca lutego

t

2840, 53

0707 00 05 3

- - Od 1 marca do 30 kwietnia

t

2840, 53

0707 00 05 5

- - Od 1 do 15 maja

t

2840, 53

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

0707 00 05 6

- - Od 16 maja do 30 września

t

1207, 85

0707 00 05 7

- - Od 1 do 31 października

t

1207, 85

0707 00 05 8

- - Od 1 do 10 listopada

t

2840, 53

0707 00 05 9

- - Od 11 listopada do 31 grudnia

t

2840, 53

0712

Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki., w

plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nie

przetworzone:

0712 90

- - Inne warzywa; mieszanki warzyw:

- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata):

0712 90 19 0

- - - Pozostałe

t

15714, 55

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

0808 10

- Jabłka:

- - Pozostałe:

0908 10 20

- - - Odmiany Golden Delicious:

0808 10 20 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

2115, 82

0808 10 20 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 20 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0808 10 50

- - - Odmiany Granny Smith:

0908 10 50 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

2115, 82

0808 10 50 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 50 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0808 10 90

- - - Pozostałe:

0808 10 90 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

t

2469, 85

0808 10 90 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 90 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0809

Morele, wiśnie, brzoskwinie (łącznie z nektarynami) , śliwki i owoce tarniny, świeże:

0809 40

- Śliwki i owoce tarniny:

0809 40 05

- - Śliwki:

0809 40 05 5

- - - Od 1 lipca do 30 września

t

1661, 84

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

1001 90

- Pozostałe:

- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91

- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z

pszenicą ( meslin):

1001 90 91 1

- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej

t

616, 42

1002 00 00 0

Żyto

t

528, 96

1003 00

Jęczmień:

1003 00 90 0

- Pozostały

t

462, 32

1004 00 00 0

Owies

t

612, 26

1008

Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:

1008 10 00 0

- Gryka

t

833, 00

1008 20 00 0

- Proso

t

724, 71

1008 90

- Pozostałe zboża:

1003 90 10 0

- - Pszenżyto (Triticale)

t

2603, 13

1008 90 90 0

- - Pozostałe

t

3848, 46

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

- Mąka pszenna:

1101 00 11 0

- - Z pszenicy durum

t

1620, 19

1101 00 15 0

- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1620, 19

1101 00 90 0

- Mąka żytnio-pszenna

t

1620, 19

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

1102 10 00 0

- Mąka żytnia

t

4998, 00

1103

Kasze, grysiki i granulka zbożowe:

- Kasze i grysiki:

1103 11

- - Z pszenicy:

1103 11 10 0

- - - Z pszenicy durum

t

1395, 28

1103 11 90 0

- - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1786, 79

1103 12 00 0

- - Z owsa

t

641, 41

1103 13

- - Z kukurydzy:

1103 13 90 0

- - - Pozostałe

t

1849, 26

1103 14 00 0

- - Z ryżu

t

1378, 62

1103 19

- - Z pozostałych zbóż:

1103 19 90 0

- - - Pozostałe

t

4023, 39

- Granulki:

1103 21 00 0

- - Z pszenicy

t

10412, 50

1103 29

- - Z pozostałych zbóż:

1103 29 30 0

- - - Z owsa

t

2082, 50

1103 29 40 0

- - - Z kukurydzy

t

1120, 39

1103 29 90 0

- - - Pozostałe

t

15273, 06

1105

Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki

ziemniaczane:

1105 10 00 0

- Mąka, grysik i puder

t

2474, 01

1107

Słód palony lub nie:

1107 10

- Nie palony:

- - Pozostałe:

1107 10 99 0

- - - Pozostałe

t

932, 96

1108

Skrobie; inulina:

- Skrobie:

1108 12 00 0

- - Skrobia kukurydziana

t

2261, 60

1108 13 00 0

- - Skrobia ziemniaczana

t

1149, 54

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

1210 10 00 0

- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane

t

493, 97

ani nie w formie granulek

1517

Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji 1516:

1517 10

- Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

1517 10 10 0

- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

30900, 14

1517 90

- Pozostałe:

1517 90 10 0

- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

45815, 00

1601 00

Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte na tych produktach:

- Pozostałe:

1601 00 91 0

- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane

t

20679, 23

1601 00 99 0

- - Pozostałe

t

12503, 33

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

- Z wieprzowiny:

1602 41

- - Szynki i ich części:

1602 41 10 0

- - - Ze świń domowych

t

16206, 02

1602 42

- - Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

- - - Ze świń domowych

t

11891, 08

1602 49

- - Pozostałe łącznie z mieszankami:

- - - Ze świń domowych:

- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek

t

19154, 84

1602 49 13 0

- - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

t

7476, 18

1602 49 19 0

- - - - - Pozostałe

t

7309, 58

1602 49 30 0

- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

8363, 32

1602 49 50 0

- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

10720, 71

1662 50

- Z wołowiny:

1602 50 10 0

- - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami

t

44723, 77

- - Pozostałe:

1602 90

- Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

1602 90 51 0

- - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

t

11736, 97

- - - - Pozostałe:

- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby:

1602 90 61 0

- - - - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami

t

55811, 00

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

1701 12

- - Cukier buraczany:

1701 12 10 0

- - - Do rafinacji

t

1720, 15

1701 12 90 0

- - - Pozostały

t

2253, 27

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

- Pozostały:

1701 99

- - Pozostały:

1701 99 10 0

- - - Cukier biały

t

2211, 62

1702

Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących: sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:

1702 30

- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0

- - Izoglukoza

t

2315, 74

- - Pozostałe:

- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

1702 30 51 0

- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

2503, 17

1702 30 59 0

- - - - Pozostałe

t

2961, 32

- - - Pozostałe:

1702 30 91 0

- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

9346, 26

1702 40

- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy:

1702 40 10 0

- - Izoglukoza

t

2315, 74

1702 40 90 0

- - Pozostałe

t

7776, 06

1702 60

- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie:

1702 60 10 0

- - Izoglukoza

t

2315, 74

1702 60 80 0

- - Syrop inulinowy

t

2986, 31

1702 60 95 0

- - Pozostałe

t

2986, 31

1702 90

- Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:

1702 90 30 0

- - Izoglukoza

t

11841, 10

1702 90 50 0

- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy

t

5647, 74

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

2002 10

- Pomidory, całe lub w kawałkach:

2002 10 10 0

- - Bez skórek

t

2026, 22

2002 10 90 0

- - Pozostałe

t

2139, 66

2002 90

- Pozostałe:

- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:

2002 90 19 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

2375, 90

- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:

2602 90 31

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 31 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

3572, 89

2002 90 31 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

3025, 29

2002 90 39 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

4258, 69

- - O zawartości suchej masy powyżej 30%:

2002 90 91

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

2002 90 91 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

3069, 85

2002 90 91 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

3311, 18

2002 90 99 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

3311, 18

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

2106 90

- Pozostałe:

- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

2106 90 30 0

- - - Syropy izoglukozowe

t

12174, 30

- - - Pozostałe:

2106 90 55 0

- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny

t

6089, 23

2106 90 59 0

- - - - Pozostałe

t

8592, 40

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

2302 10

- Kukurydziane:

2302 10 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

t

204, 09

2302 10 90 0

- - Pozostałe

t

566, 44

2302 20

- Ryżowe:

2302 20 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

t

399, 84

2302 20 90 0

- - Pozostałe

t

466, 48

2302 30

- Pszenne:

2302 30 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub wiecej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

399, 84

2302 30 90 0

- - Pozostałe

t

508, 13

2302 40

- Z innych zbóż:

2302 40 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

941, 49

2302 40 90 0

- - Pozostałe

t

545, 62

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:

- Albumina jaja:

3502 11

- - Suszona:

3502 11 90 0

- - Pozostała

t

4910, 54

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00