ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 14 czerwca 1999 r.
w sprawie zakazu przywozu niektórych towarów pochodzących z Królestwa Belgii
Na podstawie art. 16 pkt 1 ustawy z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. Nr 60, poz. 369 i z 1998 r. Nr 106, poz. 668) zarządza się, co następuje:
§ 1.[Wykaz towarów objętych zakazem przywozu] Zakazuje się przywozu z Królestwa Belgii towarów określonych w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.[Wejście w życie] Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: A. Balazs
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej z dnia 14 czerwca 1999 r. (poz. 562)
TOWARY PODLEGAJĄCE ZAKAZOWI PRZYWOZU Z KRÓLESTWA BELGII
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0102 | Bydło żywe: |
0102 10 | - Zwierzęta hodowlane czystej krwi: |
0102 10 10 0 | - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka) |
0102 10 30 0 | - - Krowy |
0102 10 90 0 | - - Pozostałe |
0102 90 | - Pozostałe: |
- - Gatunki domowe: | |
0102 90 05 0 | - - - O masie nie przekraczającej 80 kg |
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg: | |
0102 90 21 0 | - - - - Rzeźne |
0102 90 29 0 | - - - - Pozostałe |
- - - O masie powyżej 160 kg, ale nie przekraczającej 300 kg: | |
0102 90 41 0 | - - - - Rzeźne |
0102 90 49 0 | - - - - Pozostałe |
- - - O masie powyżej 300 kg: | |
- - - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka): | |
0102 90 51 0 | - - - - - Rzeźne |
0102 90 59 0 | - - - - - Pozostałe |
- - - - Krowy: | |
0102 90 61 0 | - - - - - Rzeźne |
0102 90 69 0 | - - - - - Pozostałe |
- - - - Pozostałe: | |
0102 90 71 0 | - - - - - Rzeźne |
0102 90 79 0 | - - - - - Pozostałe |
0103 | Trzoda chlewna żywa: |
0103 10 00 0 | - Zwierzęta hodowlane czystej krwi |
- Pozostałe: | |
0103 91 | - - O masie poniżej 50 kg: |
0103 91 10 0 | - - - Gatunki domowe |
0103 92 | - - O masie 50 kg lub większej: |
- - - Gatunki domowe: | |
0103 92 11 0 | - - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej |
0103 92 19 0 | - - - - Pozostałe |
0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, |
kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | |
- O masie nie przekraczającej 185g: | |
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: |
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w | |
drugim i trzecim pokoleniu: | |
0105 11 11 0 | - - - - Nioski |
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
| - - - Pozostałe: |
0105 11 91 0 | - - - - Nioski |
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe |
- Pozostałe: | |
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g |
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze2 |
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: |
0201 20 20 0 | - - Ćwierci „kompensowane”2 |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone2 |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone2 |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe2 |
0201 30 00 0 | - Bez kości2 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: |
0202 10 00 0 | - Tusze i póltusze2 |
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: |
0202 20 10 0 | - - Ćwierci „kompensowane”2 |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone2 |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone2 |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe2 |
0202 30 | - Bez kości: |
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy2 |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki2 |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe2 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
- Świeże lub chłodzone: | |
0203 11 | - - Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 19 | - - Pozostałe: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
- - - - Pozostałe: | |
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe |
- Mrożone: | |
0203 21 | - - Tusze i półtusze: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 29 | - - Pozostałe: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
- - - - Pozostałe: | |
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: |
0206 10 | - Wołowe świeże lub chłodzone: |
0206 10 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2 |
- - Pozostałe: | |
0206 10 91 0 | - - - Wątroby2 |
0206 10 95 0 | - - - Gruba przepona i cienka przepona2 |
0206 10 99 0 | - - - Pozostałe2 |
- Wolowe mrożone | |
0206 21 00 0 | - - Ozory2 |
0206 22 | - - Wątroby: |
0206 22 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2 |
0206 22 90 0 | - - - Pozostałe2 |
0206 29 | - - Pozostałe: |
0206 29 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2 |
- - - Pozostałe: | |
0206 29 91 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona2 |
0206 29 99 0 | - - - - Pozostałe2 |
0206 30 | - Wieprzowe, świeże lub chłodzone: |
0206 30 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3 |
- - Pozostałe: | |
- - - Ze świń domowych: | |
0206 30 21 0 | - - - - Wątroby |
0206 30 31 0 | - - - - Pozostałe |
- Wieprzowe mrożone: | |
0206 41 | - - Wątroby: |
0206 41 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3 |
- - - Pozostałe: | |
0206 41 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0206 49 | - - Pozostałe: |
0206 49 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3 |
- - - Pozostałe: | |
0206 49 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0207 11 | - -Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
- - - Kawałki: | |
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: |
- - - Kawałki: | |
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe |
0209 00 | Tłuszcz wieprzowy bez chudego mięsa oraz tłuszcz drobiowy nie wytapiane lub inaczej wyekstrahowane, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
- Podskórny tłuszcz wieprzowy: | |
0209 00 11 0 | - - Świeży, chłodzony, mrożony, solony lub w solance3 |
0209 00 19 0 | - - Suszony lub wędzony3 |
0209 00 30 0 | - Tłuszcz wieprzowy oprócz objętego podpozycją 0209 00 11 lub 0209 00 193 |
0209 00 90 0 | - Tłuszcz drobiowy1 |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: |
- Mięso wieprzowe: | |
0210 11 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0210 11 11 0 | - - - Ze świń domowych: |
- - - - Solone lub w solance: | |
- - - - - Szynki i ich kawałki | |
0210 11 19 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
- - - - Suszone lub wędzone: | |
0210 11 31 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki |
0210 11 39 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
0210 12 | - - Boczek i jego kawałki: |
- - - Ze świń domowych: | |
0210 12 11 0 | - - - - Solony lub w solance |
0210 12 19 0 | - - - - Suszony lub wędzony |
0210 19 | - - Pozostałe: |
- - - Ze świń domowych: | |
- - - - Solone lub w solance: | |
0210 19 10 0 | - - - - - Bok bekonowy lub szpencer |
0210 19 20 0 | - - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki |
0210 19 30 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 40 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
- - - - - Pozostałe: | |
0210 19 51 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 59 0 | - - - - - - Pozostałe |
- - - - Suszone lub wędzone: | |
0210 19 60 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 70 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
- - - - - Pozostałe: | |
0210 19 81 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe |
0210 20 | - Mięso wołowe: |
0210 20 10 0 | - - Z kośćmi2 |
0210 20 90 0 | - - Bez kości2 |
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: |
- - Podroby: | |
- - - Wieprzowe: | |
0210 90 31 0 | - - - - Wątroby3 |
0210 90 39 0 | - - - - Pozostałe3 |
- - - Wołowe: | |
0210 90 41 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona2 |
0210 90 49 0 | - - - - Pozostałe2 |
| - - - Pozostałe: |
| - - - - Wątroby drobiowe: |
0210 90 79 0 | - - - - - Pozostałe1 |
0210 90 80 0 | - - - - Pozostałe1 |
0210 90 90 0 | - - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów1,2,3 |
0301 | Ryby żywe7 |
0302 | Ryby świeże lub chłodzone, z wyjątkiem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 03047 |
0303 | Ryby mrożone, z wyłączeniem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 03047 |
0304 | Filety rybne i inne mięso rybie (rozdrobnione lub nie), świeże, chłodzone |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
| lub mrożone7 |
0305 | Ryby suszone, solone lub w solance; ryby wędzone niezależnie od tego czy są poddane obróbce termicznej podczas lub przed procesem wędzenia; mączki, grysiki i granulki z ryb, nadające się do spożycia przez ludzi7 |
0401 | Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
0401 10 | - O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż 1%: |
0401 10 10 0 | - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 10 90 0 | - - Pozostałe2 |
0401 20 | - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1%, ale nie wyższej niż 6%: - - Nie przekraczającej 3%: |
0401 20 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 20 19 0 | - - - Pozostałe2 - - Powyżej 3%: |
0401 20 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 20 99 0 | - - Pozostałe2 |
0401 30 | - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6%: - - Nie przekraczającej 21%: |
0401 30 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 30 19 0 | - - - Pozostałe2 - - Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%: |
0401 30 31 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 30 39 0 | - - - Pozostałe2 - - Powyżej 45%: |
0401 30 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2 |
0401 30 99 0 | - - - Pozostałe2 |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%: - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe2 - - Pozostałe: |
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe2 - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%: |
0402 21 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: |
0402 21 11 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: |
0402 21 11 1 | - - - - - Dla niemowląt2 |
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe2 - - - - Pozostałe: |
0402 21 17 | - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 11%: |
0402 21 17 1 | - - - - - - Dla niemowląt2 |
0402 21 17 9 | - - - - - - Pozostałe2 |
0402 21 19 | - - - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 11%, ale nie przekraczającej 27%: |
0402 21 19 1 | - - - - - - Dla niemowląt2 |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
|
0402 21 19 9 | - - - - - - Pozostałe 2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: |
|
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: |
|
0402 21 91 1 | - - - - - Dla niemowląt2 |
|
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe2 |
|
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: |
|
0402 21 99 1 | - - - - - Dla niemowląt2 |
|
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe2 |
|
0402 29 | - - Pozostałe: - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: |
|
0402 29 11 0 | - - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nie przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%2 - - - - Pozostałe: |
|
0402 29 15 0 | - - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 29 19 0 | - - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: |
|
0402 29 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 29 99 0 | - - - Pozostałe2 - Pozostałe: |
|
0402 91 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 8%: |
|
0402 91 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 91 19 0 | - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 8%, ale nie przekraczającej 10%: |
|
0402 91 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej |
|
0402 91 39 0 | - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%: |
|
0402 91 51 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 91 59 0 | - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: |
|
0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 91 99 0 | - - - - Pozostałe2 |
|
0402 99 | - - Pozostałe: - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9,5%: |
|
0402 99 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 99 19 0 | - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%: |
|
0402 99 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 99 39 0 | - - - - Pozostałe2 - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: |
|
0402 99 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2 |
|
0402 99 99 0 | - - - - Pozostałe2 |
|
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
|
0403 10 | - Jogurt: |
|
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
| |
|
Kod PCN | Wyszczególnienie |
| - - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 11 0 | - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 10 13 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 10 19 0 | - - - - Powyżej 6%2 - - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 10 33 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 10 39 0 | - - - - Powyżej 6%2 - - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: - - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 51 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0403 10 53 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0403 10 59 0 | - - - - Powyżej 27%2 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 10 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 10 99 0 | - - - - Powyżej 6%2 |
0403 90 | - Pozostałe: - - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: - - - W proszku, w granulkach lub w innej stałej postaci: - - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 11 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0403 90 13 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0403 90 19 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 31 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0403 90 33 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0403 90 39 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - Pozostałe: - - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 51 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 90 53 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 90 59 0 | - - - - - Powyżej 6%2 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 61 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 90 63 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 90 69 0 | - - - - - Powyżej 6%2 - - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: - - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 71 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0403 90 73 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0403 90 79 0 | - - - - Powyżej 27%2 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3%2 |
0403 90 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2 |
0403 90 99 0 | - - - - Powyżej 6%2 |
0404 | Serwatka, nawet zagęszczona, lub zawierająca dodatek cukru albo innego środka słodzącego; produkty składające się ze składników naturalnego mleka zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
0404 10 | - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, nawet zagęszczona lub zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
| - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci: - - Nie zawierająca dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38): - - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 02 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 04 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 06 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 12 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 14 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 16 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - Pozostałe, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38): - - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 26 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 28 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 32 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 34 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 36 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 38 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - Pozostała: - - - Nie zawierająca dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości protein w masie ( zawartość azotu x 6,38): - - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 48 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 52 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 54 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 56 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 58 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 62 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - Pozostała, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38): - - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 72 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 74 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 76 0 | - - - - - Powyżej 27%2 - - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 10 78 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 10 82 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 10 84 0 | - - - - - Powyżej 27%2 |
0404 90 | - Pozostałe: - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 90 21 0 | - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 90 23 0 | - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 90 29 0 | - - - Powyżej 27%2 - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0404 90 81 0 | - - - Nie przekraczającej 1,5%2 |
0404 90 83 0 | - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2 |
0404 90 89 0 | - - - Powyżej 27%2 |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: |
0405 10 | - Masło: - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: - - - Masło naturalne: |
0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg2 |
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe2 |
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane2 |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki2 |
0405 10 90 0 | - - Pozostałe 2 |
0405 20 | - Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: |
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%2 |
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%2 |
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%2 |
0405 90 | - Pozostałe: |
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%2 |
0405 90 90 0 | - - Pozostałe2 |
0406 | Sery i twarogi: |
0406 10 | - Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwetkowy i twaróg: |
0406 10 20 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%2 |
0406 10 80 0 | - - Pozostały2 |
0406 20 | - Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów: |
0406 20 10 0 | - - Ser ziołowy Glarus ( znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami2 |
0406 20 90 0 | - - Pozostały2 |
0406 30 | - Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany: |
0406 30 10 0 | - - Do produkcji. którego nie użyto innych serów jak Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger); przygotowany do sprzedaży detalicznej o zawartości tłuszczu nie przekraczającej 56% suchej masy2 - - Pozostały: - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 36% i o zawartości tłuszczu w suchej masie: |
0406 30 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 48%2 |
0406 30 39 0 | - - - - Powyżej 48%2 |
0406 30 90 0 | - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 36%2 |
0406 40 | - Ser z przerostami niebieskiej pleśni: |
0406 40 10 0 | - - Roquefort2 |
0406 40 50 0 | - - Gorgonzola2 |
0406 40 90 0 | - - Pozostały2 |
0406 90 | - Pozostałe sery: |
0406 90 01 0 | - - Do przetworzenia (topienia)2 - - Pozostałe: - - - Emmentaler, Gruyère, Sbrinz, Bergkäse i Appenzell: |
0406 90 02 0 | - - - - Sery w całości w cenie franco granica powyżej 401,85 ECU, lecz nie przekraczającej 430, 62 ECU za 100 kg masy netto2 |
0406 90 03 0 | - - - - Sery w całości w cenie franco granica powyżej 430, 62 ECU za 100 kg masy netto2 |
0406 90 04 0 | - - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej, lecz nie przekraczającej 5 kg i w cenie franco granica powyżej 430, 62 ECU, ale nie przekraczającej 459, 39 ECU za 100 kg masy netto2 |
0406 90 05 0 | - - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej i w cenie franco granica powyżej 459, 39 ECU za 100 kg masy netto2 |
0406 90 06 0 | - - - - Kawałki bez skórki, o masie netto poniżej 450 g i w cenie franco granica przekraczającej 499, 67 ECU za 100 kg masy netto, pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, w opakowaniach, na których znajduje się opis sera, zawartość tłuszczu, odpowiedzialny za pakowanie oraz kraj producenta2 - - - - Pozostałe: |
0406 90 13 0 | - - - - - Emmentaler2 |
0406 90 15 0 | - - - - - Gruyère, Sbrinz2 |
0406 90 17 0 | - - - - - Bergkäse, Annenzell2 |
0406 90 18 0 | - - - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tete de Moine2 |
0406 90 19 0 | - - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami2 |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0406 90 21 0 | - - - Cheddar2 |
0406 90 23 0 | - - - Edam2 |
0406 90 25 0 | - - - Tilsit2 |
0406 90 27 0 | - - - Butterkäse2 |
0406 90 29 0 | - - - Kashkaval2 - - - Feta: |
0406 90 33 0 | - - - - Pozostałe2 |
0406 90 35 0 | - - - Kefalo-Tyri2 |
0406 90 37 0 | - - - Finlandia2 |
0406 90 39 0 | - - - Jarlsberg2 - - - Pozostałe: - - - - Pozostałe: - - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%, o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej: - - - - - - - Nie przekraczającej 47%: |
0406 90 61 0 | - - - - - - - Grana Padano, Permigiano Reggiano2 |
0406 90 63 0 | - - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino2 |
0406 90 69 0 | - - - - - - - Pozostałe2 - - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 72%: |
0406 90 73 0 | - - - - - - - Provolone2 |
0406 90 75 0 | - - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano2 |
0406 90 76 0 | - - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samsř2 |
0406 90 78 0 | - - - - - - - Gouda2 |
0406 90 79 0 | - - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio2 |
0406 90 81 0 | - - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey2 |
0406 90 82 0 | - - - - - - - Camembert2 |
0406 90 84 0 | - - - - - - - Brie2 |
0406 90 85 0 | - - - - - - - Kefalograviera, Kasseri2 - - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości wody w masie serowej beztłuszczowej: |
0406 90 86 0 | - - - - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 52%2 |
0406 90 87 0 | - - - - - - - - Powyżej 52%, ale nie przekraczającej 62%2 |
0406 90 88 0 | - - - - - - - - Powyżej 62%, ale nie przekraczającej 72%2 |
0406 90 93 0 | - - - - - - Powyżej 72%2 |
0406 90 99 0 | - - - - - Pozostałe2 |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: - Drobiu: - - Wylęgowe: |
0407 00 19 0 | - - - Pozostałe1 |
0407 00 30 0 | - - Pozostałe1 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: - Żółtka jaj: |
0408 11 | - - Suszone: |
0408 11 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1 |
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe1 |
0408 19 | - - Pozostałe: |
0408 19 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1 - - - Pozostałe: |
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe1 |
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi1 - Pozostałe: |
0408 91 | - - Suszone: |
0408 91 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1 |
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe1 |
0408 99 | - - Pozostałe: |
0408 99 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1 |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe1 |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe1 |
0504 00 00 9 | - Pozostałe4 |
0505 | Skóry i inne części ptaków z ich piórami lub puchem, pióra i części piór (nawet darte) oraz puch, nie bardziej obrobione niż oczyszczone, zdezynfekowane lub zakonserwowane; proszek i odpadki z piór lub części piór: |
0505 90 00 0 | - Pozostałe1 |
0506 | Kości i rdzenie rogów, nie obrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (ale nie przycięte dla nadania kształtu), poddane działaniu kwasu lub odżelatynowane; proszek i odpadki tych produktów: |
0506 10 00 0 | - Osseina i kości poddane działaniu kwasu1,4 |
0506 90 00 0 | - Pozostałe1,4 |
0511 | Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; martwe zwierzęta objęte działami 1 lub 3, nie nadające się do spożycia przez ludzi: |
0511 10 00 0 | - Nasienie bydlęce2 - Pozostałe: |
0511 91 | - - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych; martwe zwierzęta objęte działem 3: |
0511 91 10 0 | - - - Odpadki rybne6 |
0511 99 | - - Pozostałe: |
0511 99 10 0 | - - - Ścięgna: ścinki i podobne odpady surowych skór lub skórek1,4 |
0511 99 50 0 | - - - Embriony bydlęce2 |
0511 99 80 | - - - Pozostałe: |
0511 99 80 1 | - - - - Nasienie zwierząt gospodarskich inne niż bydlęce3 |
0511 99 80 3 | - - - - Embriony zwierząt gospodarskich inne niż bydlęce3 |
0511 99 80 5 | - - - - Komórki jajowe zwierząt gospodarskich1,4 |
0511 99 80 9 | - - - - Pozostałe1,4 |
1501 00 | Tłuszcz wieprzowy (łącznie ze smalcem) i tłuszcz z drobiu, inne niż tłuszcze z pozycji nr 0209 lub 1503: - Smalec i inne tłuszcze wieprzowe: |
1501 00 11 0 | - - Do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi3,5 |
1501 00 19 0 | - - Pozostałe3 |
1501 00 90 0 | - Tłuszcz z drobiu1 |
1502 00 | Tłuszcze wołowe, owcze lub kozie, inne niż tłuszcze z pozycji nr 1503: |
1502 00 10 0 | - Do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi2,5 |
1502 00 90 0 | - Pozostałe2 |
1503 00 | Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy, nie emulgowane, nie zmieszane lub nie przygotowane inaczej: - Stearyna smalcowa i oleostearyna: |
1503 00 11 0 | - - Do zastosowań przemysłowych4,5 |
1503 00 19 0 | - - Pozostałe4,5 |
1503 00 30 0 | - Olej łojowy do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi4,5 |
1503 00 90 0 | - Pozostałe4,5 |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: |
1601 00 10 0 | - Z wątroby1,4 - Pozostałe: |
1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane1,4 |
1601 00 99 0 | - - Pozostałe1,4 |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
1602 10 00 0 | - Przetwory homogenizowane1,4 |
1602 20 | - Z wątroby dowolnych zwierząt: |
1602 20 90 0 | - Pozostałe1,4 - Z drobiu objętego pozycją nr 0105: |
1602 32 | - - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus: - - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: |
1602 32 11 0 | - - - - Nie gotowane |
1602 32 19 0 | - - - - Pozostałe |
1602 32 30 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów |
1602 32 90 0 | - - - Pozostałe - Z wieprzowiny: |
1602 41 | - - Szynki i ich części: |
1602 41 10 0 | - - - Ze świń domowych |
1602 42 | - - Łopatki i ich części: |
1602 42 10 0 | - - - Ze świń domowych |
1602 49 | - - Pozostałe łącznie z mieszankami: - - - Ze świń domowych: - - - - Zawierające w masie 80 % lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: |
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części włącznie z mieszankami schabów i szynek |
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek |
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części |
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe |
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia |
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia |
1602 50 | - Z wołowiny: |
1602 50 10 0 | - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami2 - - Pozostałe: - - - W opakowaniach hermetycznych: |
1602 50 31 0 | - - - Corned beef (wołowina peklowana)2 |
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe2 |
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe2 |
1602 90 | - Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: |
1602 90 10 0 | - - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt1,4 - - Pozostałe: - - - Pozostałe: |
1602 90 51 0 | - - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych - - - - Pozostałe: - - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby: |
1602 90 61 0 | - - - - - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami2 |
1602 90 69 0 | - - - - - - Pozostałe2 |
1603 00 | Ekstrakty i soki z mięsa, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych1,4,6 |
1604 | Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej1, 4, 6 |
2301 | Mąki, grysiki i granulki z mięsa i podrobów, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych, nie nadające się do spożycia przez ludzi; skwarki: |
2301 10 00 0 | - Mąki, grysiki i granulki z mięsa i podrobów; skwarki1,4 |
2301 20 00 0 | - Mąki, grysiki i granulki z ryb lub ze skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych6 |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt: |
2309 10 | - Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej: - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne: - - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: - - - - Nie zawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej: |
2309 10 11 0 | - - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%1,4,6 |
2309 10 13 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 10 15 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 10 19 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6 - - - - Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: |
2309 10 31 0 | - - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%1,4,6 |
2309 10 33 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 10 39 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 - - - - Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi: |
2309 10 51 0 | - - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10%1,4,6 |
2309 10 53 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 10 59 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych 1,4,6 |
2309 10 70 0 | - - - Nie zawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne1,4,6 |
2309 10 90 0 | - - Pozostała1,4,6 |
2309 90 | - Pozostałe: - - Pozostałe: - - - Zawierające skrobie, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne: - - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: - - - - - Nie zawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: |
2309 90 31 0 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%1,4,6 |
2309 90 33 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 90 35 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 90 39 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6 - - - - - Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: |
2309 90 41 0 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające w ich masie mniej niż 10%1,4,6 |
2309 90 43 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 90 49 0 | - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 - - - - - Zawierające w masie powyżej 30% skrobi: |
2309 90 51 0 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%1,4,6 |
2309 90 53 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 90 59 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6 |
2309 90 70 0 | - - - - Nie zawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne1,4,6 - - - Pozostałe: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
2309 90 93 0 | - - - - Mieszanki „Premix”1,4,6 - - - - Pozostałe: |
2309 90 95 | - - - - - Zawierające w masie 49% lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej: |
2309 90 95 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów1,4,6 |
2309 90 95 9 | - - - - - - Pozostałe1,4,6 |
2309 90 97 | - - - - - Pozostałe: |
2309 90 97 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów1,4,6 |
2309 90 97 9 | - - - - - - Pozostałe1,4,6 |
3001 | Gruczoły i inne narządy do celów organoterapeutycznych, suszone, sproszkowane i nie sproszkowane; ekstrakty z gruczołów lub innych narządów lub ich wydzielin do celów organoterapeutycznych; heparyna i jej sole; inne substancje ludzkie i zwierzęce preparowane, do celów terapeutycznych lub profilaktycznych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
3001 10 | - Gruczoły i inne narządy, suszone, sproszkowane i nie sproszkowane: |
3001 10 10 0 | - - Sproszkowane4 |
3001 10 90 0 | - - Pozostałe ° |
3001 20 | - Ekstrakty gruczołów lub innych narządów lub ich wydzielin: |
3001 20 90 0 | - - Pozostałe4 |
3001 90 | - Pozostałe: |
3001 90 91 0 | - - - Heparyna i jej sole4 |
3001 90 99 0 | - - - Pozostałe4 |
3002 | Krew ludzka; krew zwierzęca preparowana dla celów terapeutycznych, profilaktycznych lub diagnostycznych; antysurowice i inne frakcje krwi oraz modyfikowane produkty immunologiczne, także otrzymywane w procesach biotechnologicznych; szczepionki, toksyny, hodowle mikroorganizmów (poza drożdżami) oraz produkty podobne:4 |
3002 10 | - Antysurowice i pozostałe frakcje krwi oraz modyfikowane produkty immunologiczne, także otrzymywane w procesach biotechnologicznych: |
3002 10 10 0 | - - Antysurowice4 - - Pozostałe: |
3002 10 91 0 | - - - Hemoglobina, globulina krwi i globulina surowicy4 - - - Pozostałe: |
3002 10 99 0 | - - - - Pozostałe 4 |
3002 90 | - Pozostałe: |
3002 90 30 0 | - - Krew zwierzęca przygotowana do stosowania terapeutycznego, profilaktycznego i diagnostycznego 4 |
3503 00 | Żelatyna (łącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych /nawet kwadratowych/, barwionych lub nie i obrobionych powierzchniowo lub nie) oraz pochodne żelatyny; karuk; inne kleje pochodzenia zwierzęcego, wyłączając kleje kazeinowe z pozycji nr 3501: |
3503 00 10 0 | - Żelatyna i jej pochodne1,4,6 |
3503 00 80 0 | - Pozostałe1,4,6 |
1) Dotyczy produktów otrzymanych z ptactwa z gatunku Gallus Domesticus.
2) Dotyczy produktów otrzymanych z bydła domowego.
3) Dotyczy produktów otrzymanych ze świń domowych.
4) Dotyczy produktów pochodzących ze zwierząt gatunków domowych z pozycji 0102 i 0103.
5) Dotyczy produktów przeznaczonych do produkcji pasz dla zwierząt.
6) Dotyczy produktów otrzymanych z ryb hodowlanych.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00