Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 1999-06-17 do 1999-12-31
Wersja archiwalna od 1999-06-17 do 1999-12-31
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI
z dnia 25 maja 1999 r.
w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.
Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026) zarządza się, co następuje:
§ 1.Do dnia 31 grudnia 1999 r. ustanawia się automatyczną rejestrację obrotu w przywozie na polski obszar celny niektórych towarów rolnych wymienionych w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.Na osoby dokonujące przywozu na polski obszar celny towarów, o których mowa w § 1, nakłada się obowiązek składania, co 30 dni, sprawozdań ze stopnia wykorzystania udzielonego pozwolenia.
§ 3.Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie siedmiu dni od dnia ogłoszenia.
Minister Gospodarki: J. Steinhoff
Załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki
z dnia 25 maja 1999 r. (poz. 523)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
Kod PCN | Wyszczególnienie |
1 | 2 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
- Świeże lub chłodzone: | |
0203 11 | - - Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 19 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
| - - - - Pozostałe: |
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe |
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe |
| - Mrożone: |
0203 21 | - - Tusze i półtusze: |
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
1 | 2 |
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 29 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
| - - - - Pozostałe: |
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe |
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: |
0206 10 | - Wołowe świeże lub chłodzone: |
0206 10 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
0206 10 91 0 | - - - Wątroby |
0206 10 95 0 | - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0206 10 99 0 | - - - Pozostałe |
| - Wołowe mrożone: |
0206 21 00 0 | - - Ozory |
0206 22 | - - Wątroby: |
0206 22 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
0206 22 90 0 | - - - Pozostałe |
0206 29 | - - Pozostałe: |
0206 29 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 29 91 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0206 29 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 30 | - Wieprzowe, świeże lub chłodzone: |
0206 30 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0206 30 21 0 | - - - - Wątroby |
0206 30 31 0 | - - - - Pozostałe |
0206 30 90 0 | - - - Pozostałe |
| - Wieprzowe mrożone: |
0206 41 | - - Wątroby: |
0206 41 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 41 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0206 41 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 49 | - - Pozostałe: |
0206 49 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 49 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0206 49 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: |
0206 80 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
1 | 2 |
0206 80 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie |
0206 90 | - Inne, mrożone: |
0206 90 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
0206 90 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
| - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: |
| - - - Kawałki: |
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe |
| - Z indyków: |
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
1 | 2 |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: |
| - - - Kawałki: |
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe |
| - Z kaczek, gęsi i perliczek: |
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kaczki: |
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| - - - Gęsi: |
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
1 | 2 |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
| - - - Kaczki: |
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| - - - Gęsi: |
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: |
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
| - - - - Bez kości: |
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - Z kośćmi: |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: |
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: |
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby |
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: |
| - - - Kawałki: |
| - - - - Bez kości: |
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - Z kośćmi: |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: |
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi |
1 | 2 |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: |
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
| - - - - Wątroby: |
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: |
| - Mięso wieprzowe: |
0210 11 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
| - - - - Solone lub w solance: |
0210 11 11 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki |
0210 11 19 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
| - - - - Suszone lub wędzone: |
0210 11 31 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki |
0210 11 39 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
0210 11 90 0 | - - - Pozostałe |
0210 12 | - - Boczek i jego kawałki: |
| - - - Ze świń domowych: |
0210 12 11 0 | - - - - Solony lub w solance |
0210 12 19 0 | - - - - Suszony lub wędzony |
0210 12 90 0 | - - - Pozostały |
0210 19 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
| - - - - Solone lub w solance: |
0210 19 10 0 | - - - - - Bok bekonowy lub szpencer |
0210 19 20 0 | - - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki |
0210 19 30 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 40 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
| - - - - - Pozostałe: |
0210 19 51 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 59 0 | - - - - - - Pozostałe |
| - - - - Suszone lub wędzone: |
0210 19 60 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 70 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
| - - - - - Pozostałe: |
0210 19 81 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe |
1 | 2 |
0210 19 90 0 | - - - Pozostałe |
0210 20 | - Mięso wołowe: |
0210 20 10 0 | - - Z kośćmi |
0210 20 90 0 | - - Bez kości |
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: |
| - - Mięso: |
0210 90 10 0 | - - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone |
| - - - Baranie i kozie: |
0210 90 11 0 | - - - - Z kośćmi |
0210 90 19 0 | - - - - Bez kości |
0210 90 21 0 | - - - Z reniferów |
0210 90 29 0 | - - - Pozostałe |
| - - Podroby: |
| - - - Wieprzowe: |
0210 90 31 0 | - - - - Wątroby |
0210 90 39 0 | - - - - Pozostałe |
| - - - Wołowe: |
0210 90 41 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0210 90 49 0 | - - - - Pozostałe |
0210 90 60 0 | - - - Baranie i kozie |
| - - - Pozostałe: |
| - - - - Wątroby drobiowe: |
0210 90 71 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance |
0210 90 79 0 | - - - - - Pozostałe |
0210 90 80 0 | - - - - Pozostałe |
0210 90 90 0 | - - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów |
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
0403 10 | - Jogurt: |
| - - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
| - - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 11 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 13 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 19 0 | - - - - Powyżej 6% |
| - - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 33 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 39 0 | - - - - Powyżej 6% |
| - - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
| - - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 51 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
0403 10 53 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 10 59 0 | - - - - Powyżej 27% |
| - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 99 0 | - - - - Powyżej 6% |
1 | 2 |
0403 90 | - Pozostałe: |
| - - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
| - - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: |
| - - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 11 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 13 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 19 0 | - - - - - Powyżej 27% |
| - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 31 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 33 0 * | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 39 0 | - - - - - Powyżej 27% |
| - - - Pozostałe: |
| - - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 51 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 90 53 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 59 0 | - - - - - Powyżej 6% |
| - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 61 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 90 63 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 69 0 | - - - - - Powyżej 6% |
| - - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
| - - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 71 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 73 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 79 0 | - - - - Powyżej 27% |
| - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 90 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 99 0 | - - - - Powyżej 6% |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe |
0504 00 00 9 | - Pozostałe |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: |
| - Mąka pszenna: |
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum |
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza |
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia |
1102 20 | - Mąka kukurydziana: |
1102 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5% |
1102 20 90 0 | - - Pozostała |
1102 90 | - Pozostałe: |
1 | 2 |
1102 90 10 0 | - - Mąka jęczmienna |
1102 90 30 0 | - - Mąka owsiana |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
2302 10 | - Kukurydziane: |
2302 10 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 10 90 0 | - - Pozostałe |
2302 20 | - Ryżowe: |
2302 20 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 20 90 0 | - - Pozostałe |
2302 30 | - Pszenne: |
2302 30 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
2302 30 90 0 | - - Pozostałe |
2302 40 | - Z innych zbóż: |
2302 40 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
2302 40 90 0 | - - Pozostałe |
2302 50 00 0 | - Z roślin strączkowych |