Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1998 nr 59 poz. 378
Wersja archiwalna od 1998-05-30 do 2004-04-30
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1998 nr 59 poz. 378
Wersja archiwalna od 1998-05-30 do 2004-04-30
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 4 maja 1998 r.

w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe.

Na podstawie art. 1 ust. 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustala się wykaz towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe, stanowiący załącznik do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Traci moc rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 4 sierpnia 1997 r. w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe (Dz. U. Nr 97, poz. 600).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 4 maja 1998 r. (poz. 378)

WYKAZ TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY, NA KTÓRE MOGĄ BYĆ NAŁOŻONE OPŁATY CELNE DODATKOWE

Kod PCN

Nazwa towaru

1

2

0105

Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

- O masie nie przekraczającej 185 g:

0105 11

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:

- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:

0105 11 11 0

- - - - Nioski

0105 11 19 0

- - - - Pozostałe

- - - Pozostałe:

0105 11 91 0

- - - - Nioski

0105 11 99 0

- - - - Pozostałe

0105 12 00 0

- - Indyki

0105 19

- - Pozostałe:

0105 19 20 0

- - - Gęsi

0105 19 90 0

- - - Kaczki i perliczki

- Pozostałe:

0105 92 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g

0105 93 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g

0105 99

- - Pozostałe:

0105 99 10 0

- - - Kaczki

0105 99 20 0

- - - Gęsi

0105 99 30 0

- - - Indyki

0105 99 50 0

- - - Perliczki

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

0201 10 00 0

- Tusze i półtusze

0201 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

- - Ćwierci „kompensowane"

0201 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

0201 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

1

2

0201 20 90 0

- - Pozostałe

0201 30 00 0

- Bez kości

0202

Mięso wołowe mrożone:

0202 10 00 0

- Tusze i półtusze

0202 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci „kompensowane"

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

0202 20 90 0

- - Pozostałe

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki

0202 30 90 0

- - Pozostałe

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%"

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

1

2

0207 12

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątroby

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątroby

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

- Z indyków:

0207 24

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0207 25

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Uda i ich kawałki

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 26 91 0

- - - - Wątroby

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

1

2

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Uda i ich kawałki

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 27 91 0

- - - - Wątroby

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%"

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%"

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%"

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0207 32 90 0

- - - Perliczki

0207 33

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%"

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

- - - Gęsi:

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%"

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%" lub inaczej prezentowane

0207 33 90 0

- - - Perliczki

0207 34

- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

- - - Z gęsi

0207 34 90 0

- - - Z kaczek

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 35 91 0

- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

1

2

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

- - - Kawałki:

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

- - - - Z kośćmi:

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

- - - - Wątroby:

0207 36 81 0

- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie

0207 36 85 0

- - - - - Otłuszczone wątroby kacze

0207 36 89 0

- - - - - Pozostałe

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

0405 10

- Masło:

- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:

- - - Masło naturalne:

0405 10 11 0

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

0405 10 19 0

- - - - Pozostałe

0405 10 30 0

- - - Masło odtwarzane

0405 10 50 0

- - - Masło z serwatki

0405 10 90 0

- - Pozostałe

0405 20

- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

0405 20 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%

0405 20 30 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%

0405 20 90 0

- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%

0405 90

- Pozostałe:

0405 90 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%

0405 90 90 0

- - Pozostałe

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

- Drobiu:

0407 00 30 0

- - Pozostałe

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

- Żółtka jaj:

0408 11

- - Suszone:

0408 11 80 0

- - - Pozostałe

0408 19

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

0408 19 81 0

- - - - Ciekłe

1

2

0408 19 89 0

- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi

- Pozostałe:

0408 91

- - Suszone:

0408 91 80 0

- - - Pozostałe

0408 99

- - Pozostałe:

0408 99 80 0

- - - Pozostałe

0409 00 00 0

Miód naturalny

0504 00 00

Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

0504 00 00 1

- Żołądki drobiowe

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

0603 10

- Świeże:

- - Od 1 czerwca do 31 października:

0603 10 11 0

- - - Róże

0603 10 13 0

- - - Goździki

0603 10 25 0

- - - Chryzantemy

- - Od 1 listopada do 31 maja:

0603 10 51 0

- - - Róże

0603 10 53 0

- - - Goździki

0603 10 65 0

- - - Chryzantemy

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

0702 00 00 1

- Od 1 stycznia do 31 marca

0702 00 00 2

- Od 1 do 30 kwietnia

0702 00 00 3

- Od 1 do 14 maja

0702 00 00 5

- Od 15 do 31 maja

0702 00 00 7

- Od 1 czerwca do 30 września

0702 00 00 8

- Od 1 do 31 października

0702 00 00 9

- Od 1 listopada do 31 grudnia

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

0707 00 05

- Ogórki:

0707 00 05 1

- - Od 1 stycznia do końca lutego

0707 00 05 3

- - Od 1 marca do 30 kwietnia

0707 00 05 5

- - Od 1 do 15 maja

0707 00 05 7

- - Od 16 maja do 31 października

0707 00 05 8

- - Od 1 do 10 listopada

0707 00 05 9

- - Od 11 listopada do 31 grudnia

0707 00 90 0

- Korniszony

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

0808 10

- Jabłka:

0808 10 10 0

- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia

- - Pozostałe:

0808 10 20

- - - Odmiany Golden Delicious:

0808 10 20 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

0808 10 20 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

0808 10 20 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

0808 10 50

- - - Odmiany Grany Smith:

0808 10 50 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

0808 10 50 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

0808 10 50 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

0808 10 90

- - - Pozostałe:

0808 10 90 1

- - - - Od 1 stycznia do 31 marca

1

2

0808 10 90 3

- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca

0808 10 90 7

- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

1001 90

- Pozostałe:

1001 90 10 0

- - Orkisz do siewu

- - Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą:

1001 90 91

- - - Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą:

1001 90 91 1

- - - - Ziarno pszenicy zwykłej

1001 90 91 9

- - - - Mieszanki żyta z pszenicą

1001 90 99 0

- - - Pozostałe

1002 00 00 0

Żyto

1003 00

Jęczmień:

1003 00 10 0

- Nasiona

1003 00 90 0

- Pozostały

1004 00 00 0

Owies

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

- Mąka pszenna:

1101 00 11 0

- - Z pszenicy durum

1101 00 15 0

- - Z pszenicy zwykłej i orkisza

1101 00 90 0

- Mąka żytnio-pszenna

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

1102 10 00 0

- Mąka żytnia

1105

Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:

1105 10 00 0

- Mąka, grysik i puder

1105 20 00 0

- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane

1107

Słód palony lub nie:

1107 10 99 0

- - - Pozostałe

1108

Skrobie; inulina:

- Skrobie:

1108 13 00 0

- - Skrobia ziemniaczana

1205 00

Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:

1205 00 10 0

- Siewne

1205 00 90 0

- Pozostałe

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

1210 10 00 0

- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek

1210 20

- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

1210 20 10 0

- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina

1210 20 90 0

- - Pozostałe

1302

Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:

- Soki i ekstrakty roślinne:

1302 13 00 0

- - Z chmielu

1

2

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

1701 12

- - Cukier buraczany:

1701 12 10 0

- - - Do rafinacji

1701 12 90 0

- - - Pozostały

- Pozostały:

1701 99

- - Pozostały:

1701 99 10 0

- - - Cukier biały

1702

Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:

1702 30

- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0

- - Izoglukoza

- - Pozostałe:

- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

1702 30 51 0

- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

1702 30 59 0

- - - - Pozostałe

- - - Pozostałe:

1702 30 91 0

- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

1702 30 99 0

- - - - Pozostałe

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

2002 10

- Pomidory, całe lub w kawałkach:

2002 10 10 0

- - Bez skórek

2002 10 90 0

- - Pozostałe

2002 90

- Pozostałe:

- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:

2002 90 11

- - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg:

2002 90 11 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

2002 90 11 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

2002 90 19 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:

2002 90 31

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 31 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

2002 90 31 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

2002 90 39 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

- - O zawartości suchej masy powyżej 30%:

2002 90 91

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 91 1

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

2002 90 91 9

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

2002 90 99 0

- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

2106 90

- Pozostałe:

- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

2106 90 30 0

- - - Syropy izoglukozowe

- - - Pozostałe:

2106 90 55 0

- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny

- - Pozostałe:

2106 90 92 0

- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi

2106 90 98 0

- - - Pozostałe

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:

- Albumina jaja:

3502 11

- - Suszona:

3502 11 90 0

- - - Pozostała

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00