Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 1997-03-21 do 1997-12-31
Wersja archiwalna od 1997-03-21 do 1997-12-31
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 18 marca 1997 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii.
Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312, z 1995 r. Nr 85, poz. 427 i Nr 87, poz. 434, z 1996 r. Nr 106, poz. 496 oraz z 1997 r. Nr 6, poz. 31) zarządza się, co następuje:
§ 1.W załączniku nr 3 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 1996 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii (Dz. U. Nr 153, poz. 729) wprowadza się następujące zmiany:
1) pozycje towarowe określone kodami PCN 1704 10 11 0, 1704 10 19 0, 1704 10 91 0, 1704 10 99 0 w brzmieniu:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: |
| 30 ton |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: |
|
|
| - - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): |
|
|
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC |
|
1704 10 19 0 | - - - Pozostała | 15 - DCC |
|
| - - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): |
|
|
1704 10 91 0 | - - - Guma w paskach | 15 - DCC |
|
1704 10 99 0 | - - - Pozostała | 15 - DCC |
|
otrzymują brzmienie:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: |
| 30 ton |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: |
|
|
| - - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): |
|
|
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC |
|
1704 10 19 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC |
|
| - - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): |
|
|
1704 10 91 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC |
|
1704 10 99 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC |
|
2) pozycja towarowa określona kodem PCN 1806 90 60 0 w brzmieniu:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: |
| 200 ton |
1806 90 | - Pozostałe: |
|
|
1806 90 60 0 | - - Pasty do smarowania zawierające kakao | 22,5 - DCC |
|
otrzymuje brzmienie:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: |
| 200 ton |
1806 90 | - Pozostałe: |
|
|
1806 90 60 0 | - - Pasty do smarowania zawierające kakao | 22,5 + DCC |
|
§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia z mocą od dnia 1 stycznia 1997 r.
Prezes Rady Ministrów: W. Cimoszewicz