Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1997 nr 27 poz. 150
Wersja archiwalna od 1997-03-21 do 1997-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1997 nr 27 poz. 150
Wersja archiwalna od 1997-03-21 do 1997-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 18 marca 1997 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii.

Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312, z 1995 r. Nr 85, poz. 427 i Nr 87, poz. 434, z 1996 r. Nr 106, poz. 496 oraz z 1997 r. Nr 6, poz. 31) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.W załączniku nr 3 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 1996 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii (Dz. U. Nr 153, poz. 729) wprowadza się następujące zmiany:

1) pozycje towarowe określone kodami PCN 1704 10 11 0, 1704 10 19 0, 1704 10 91 0, 1704 10 99 0 w brzmieniu:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1704

Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:

30 ton

1704 10

- Guma do żucia, również pokryta cukrem:

- - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 11 0

- - - Guma w paskach

15 + DCC

1704 10 19 0

- - - Pozostała

15 - DCC

- - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 91 0

- - - Guma w paskach

15 - DCC

1704 10 99 0

- - - Pozostała

15 - DCC

otrzymują brzmienie:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1704

Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:

30 ton

1704 10

- Guma do żucia, również pokryta cukrem:

- - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 11 0

- - - Guma w paskach

15 + DCC

1704 10 19 0

- - - Pozostała

15 + DCC

- - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

1704 10 91 0

- - - Guma w paskach

15 + DCC

1704 10 99 0

- - - Pozostała

15 + DCC

2) pozycja towarowa określona kodem PCN 1806 90 60 0 w brzmieniu:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

200 ton

1806 90

- Pozostałe:

1806 90 60 0

- - Pasty do smarowania zawierające kakao

22,5 - DCC

otrzymuje brzmienie:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

200 ton

1806 90

- Pozostałe:

1806 90 60 0

- - Pasty do smarowania zawierające kakao

22,5 + DCC

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia z mocą od dnia 1 stycznia 1997 r.

Prezes Rady Ministrów: W. Cimoszewicz

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00