Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1996 nr 116 poz. 552
Wersja archiwalna od 1996-10-03 do 1997-04-10
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1996 nr 116 poz. 552
Wersja archiwalna od 1996-10-03 do 1997-04-10
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 30 września 1996 r.

w sprawie określenia wysokości opłat przeznaczonych na dopłaty do eksportu cukru oraz zasad stosowania dopłat do cukru wyeksportowanego w okresie od dnia 1 października 1996 r. do dnia 30 września 1997 r.

Na podstawie art. 5 ust. 5 ustawy z dnia 26 sierpnia 1994 r. o regulacji rynku cukru i przekształceniach własnościowych w przemyśle cukrowniczym (Dz. U. Nr 98, poz. 473) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Opłaty wnoszone przez podmioty nabywające cukier od producentów cukru na zaopatrzenie rynku krajowego, przeznaczone na dopłaty do eksportu producentom cukru, w ramach kwoty B, wynoszą w okresie od dnia 1 października 1996 r. do dnia 30 września 1997 r. – 1% wartości zakupionego cukru.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.1. Dopłata do eksportu 1 tony cukru stanowi iloraz łącznej kwoty zgromadzonych środków, o których mowa w § 1, powiększonej o nie wykorzystane środki na dopłaty do eksportu cukru producentom cukru w okresie od dnia 1 października 1995 r. do dnia 30 września 1996 r., podzielonej przez ilość wyeksportowanego w okresie od dnia 1 października 1996 r. do dnia 30 września 1997 r. cukru, w ramach kwoty B, z zastrzeżeniem § 3.

2. W okresie od dnia 1 stycznia 1997 r. do dnia 30 września 1997 r. dopłatą objęty będzie wyeksportowany cukier w ilości nie większej niż 118,3 tys. ton.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Dopłata do eksportu 1 tony cukru dla określonego producenta cukru nie może być wyższa niż różnica między aktualnie obowiązującą producenta cukru minimalną ceną zbytu cukru na rynku krajowym a średnią ceną cukru na giełdzie londyńskiej w tygodniu poprzedzającym zawarcie transakcji.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4.Dopłaty dotyczą eksportu każdego asortymentu cukru z buraka cukrowego, soku gęstego oraz cukru surowego w przeliczeniu na cukier biały.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 5.1. Producenci cukru otrzymują zaliczkowe dopłaty w wysokości 140 zł do każdej wyeksportowanej tony cukru w okresie jednego miesiąca od dnia złożenia Jednolitego Dokumentu Administracyjnego (SAD) w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.

2. Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa dokona końcowego rozliczenia i przekazania dopłat do eksportu do dnia 15 listopada 1997 r.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 6.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Prezes Rady Ministrów: W. Cimoszewicz

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00