Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1994 nr 137 poz. 715
Wersja archiwalna od 1995-01-01 do 1995-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1994 nr 137 poz. 715
Wersja archiwalna od 1995-01-01 do 1995-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 29 listopada 1994 r.

w sprawie czasowego ograniczenia przywozu brojlerów.

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1. 1. Ustanawia się do dnia 31 grudnia 1995 r. czasowe ograniczenie przywozu towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia.

2. Ograniczenie przywozu, o którym mowa w ust. 1, polega na obowiązku uzyskania pozwolenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2. Ograniczenie przywozu, o którym mowa w § 1, nie dotyczy towarów przywożonych z zagranicy, wolnych od cła i zwolnionych od wymogu uzyskania pozwolenia na przywóz na podstawie art. 12 oraz art. 14 ust. 1 pkt 13-17, 22 i 29 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 1995 r.

Prezes Rady Ministrów: W. Pawlak

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 29 listopada 1994 r. (poz. 715)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM OGRANICZENIEM PRZYWOZU

Pozycja

Kod PCN

Wyszczególnienie

1

2

3

0207

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

0207 10

- Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony:

- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:

0207 10 11 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%"

0207 10 15 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

0207 10 19 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

- - Indyki:

0207 10 31 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

0207 10 39 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

- Drób nie cięty na kawałki, mrożony:

0207 21

- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:

0207 21 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

0207 21 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0207 22

- - Indyki:

0207 22 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

0207 22 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

- Drób w kawałkach i podroby (łącznie z wątrobami), świeże lub chłodzone:

0207 39

- - Pozostałe:

- - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:

- - - - Kawałki:

0207 39 11 0

- - - - - Bez kości

0207 39 13 0

- - - - - - Połówki i ćwiartki

0207 39 15 0

- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 39 17 0

- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 39 21 0

- - - - - - Piersi i ich kawałki

0207 39 23 0

- - - - - - Nogi i ich kawałki

0207 39 25 0

- - - - - - Pozostałe

0207 39 27 0

- - - - - Podroby inne niż wątroby

- - - Z indyków:

- - - - Kawałki:

0207 39 31 0

- - - - -Bez kości

- - - - - Z kośćmi:

0207 39 33 0

- - - - - - Połówki albo ćwiartki

0207 39 35 0

- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 39 37 0

- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 39 41 0

- - - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 39 43 0

- - - - - - - Uda i ich kawałki

0207 39 45 0

- - - - - - - Pozostałe

0207 39 47 0

- - - - - - Pozostałe

0207 39 51 0

- - - - Podroby inne niż wątroby

- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby, mrożone:

0207 41

- - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:

- - - Kawałki:

0207 41 10 0

- - - - -Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 41 11 0

- - - - - Połówki i ćwiartki

0207 41 21 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 41 31 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 41 41 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 41 51 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 41 71 0

- - - - - - Pozostałe

0207 41 90 0

- - - Podroby inne niż wątroby

0207 42

- - Z indyków:

- - - Kawałki:

0207 42 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 42 11 0

- - - - - Połówki i ćwiartki

0207 42 21 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 42 31 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 42 41 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 42 51 0

- - - - - - Uda i ich kawałki

0207 42 59 0

- - - - - - Pozostałe

0207 42 71 0

- - - - - Pozostałe

0207 42 90 0

- - - Podroby inne niż wątroby

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00