Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1993 nr 77 poz. 364
Wersja archiwalna od 1993-09-02 do 1993-12-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1993 nr 77 poz. 364
Wersja archiwalna od 1993-09-02 do 1993-12-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 17 sierpnia 1993 r.

w sprawie ustanowienia zakazu wywozu niektórych towarów.

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442, z 1992 r. Nr 21, poz. 85 oraz z 1993 r. Nr 60, poz. 279) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1. Ustanawia się do dnia 31 grudnia 1993 r. zakaz wywozu towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 17 sierpnia 1993 r. (poz. 364)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH ZAKAZEM WYWOZU

Pozycja

Kod PCN

Wyszczególnienie

1

2

3

0511

0511

Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; martwe zwierzęta objęte działami 1 lub 3, nie nadające się do spożycia przez ludzi:

- Pozostałe:

0511 99

- - Pozostałe:

0511 99 10 0

- - - Ścięgna; ścinki i podobne odpady surowych skór lub skórek

4101

4101

Surowe skóry i skórki bydlęce lub ze zwierząt jednokopytnych (świeże lub solone, suszone, wapnowane, piklowane lub inaczej konserwowane, ale nie garbowane, pergaminowane lub bardziej przetwarzane), nawet odwłosione, również dwojone:

4101 10

- Całe skóry i skórki bydlęce, o masie jednej skóry nie przekraczającej 8 kg przy suszeniu zwykłym, 10 kg, jeśli suchosolone lub 14 kg, jeśli świeże, mokrosolone lub inaczej zakonserwowane:

4101 10 10 0

- - Świeże lub mokrosolone

4101 10 90 0

- - Pozostałe

- Pozostałe skóry i skórki bydlęce świeże lub mokrosolone:

4101 21 00 0

- - Całe

4101 22 00 0

- - Krupony i półkrupony

4101 29 00 0

- - Pozostałe

4101 30

- Pozostałe skóry i skórki bydlęce inaczej zakonserwowane:

4101 30 10 0

- - Suszone lub suchosolone

4101 30 90 0

- - Pozostałe

4101 40 00 0

- Skóry i skórki końskie lub innych zwierząt jednokopytnych

4103

4103

Pozostałe surowe skóry i skórki (świeże lub solone, suszone, wapnowane, piklowane lub inaczej zakonserwowane, ale nie garbowane, pergaminowane lub bardziej przetwarzane), również dwojone lub odwłosione, oprócz wyłączonych zgodnie z uwagami 1 (b) lub 1 (c) do niniejszego działu:

4103 90 00 0

- Pozostałe

4104

4104

Skóry bydlęce lub zwierząt jednokopytnych wyprawione, bez włosia, inne niż skóry z pozycji nr 4108 lub 4109:

4104 10

- Całe skóry bydlęce wyprawione o powierzchni jednej sztuki nie przekraczającej 2,6 m2 (28 stóp kwadratowych):

4104 10 30 0

- Pozostałe skóry wyprawione, ale nie preparowane inaczej niż tylko garbowane chromowo w stanie mokrym (wet blue)

- - Pozostałe:

4104 10 91 0

- - - Nie preparowane inaczej niż tylko garbowane

- - - Inaczej preparowane:

4104 10 95 0

- - - - Skóry chromowe

4104 10 99 0

- - - - Pozostałe

- Pozostałe wyprawione skóry bydlęce i zwierząt jednokopytnych, garbowane lub dogarbowane, ale nie preparowane inaczej, nawet dwojone:

4104 22

- - Skóry bydlęce wyprawione, wstępnie garbowane w inny sposób:

4104 22 10 0

- - - Nie preparowane inaczej niż tylko garbowane chromowo, w stanie mokrym (wet blue)

4104 22 90 0

- - - Pozostałe

4104 29 00 0

- - Pozostałe

4107

4107

Skóry wyprawione z pozostałych zwierząt, bez włosia, inne niż skóry z pozycji nr 4108 lub 4109:

4107 10

- Świńskie:

4107 10 10 0

- - Garbowane, ale nie preparowane inaczej

4107 10 90 0

- - Pozostałe

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00