Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 1993-05-02 do 1993-07-05
Wersja archiwalna od 1993-05-02 do 1993-07-05
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 8 kwietnia 1993 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy.
Na podstawie art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:
§ 1. W rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 23 lipca 1991 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 67, poz. 288, Nr 74, poz. 325 i 327, Nr 93, poz. 412 i Nr 121, poz. 529 oraz z 1992 r. Nr 6, poz. 26, Nr 15, poz. 58, Nr 17, poz. 71, Nr 75, poz. 370 i Nr 81, poz. 417) w taryfie celnej stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia stawki celne na towary określone kodem CN: 0207 41 10, 0207 41 11, 0207 4121, 0207 4131, 0207 4141, 0207 4151, 0207 41 71, 0207 41 90, 0407 00 11, 0407 00 19, 0407 00 30, 0407 00 90, 1701 11 10, 1701 11 90, 1701 12 10, 1701 12 90, 1701 91 00, 1701 99 10 i 1701 99 90 ustanawia się w wysokości podanej w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2. Traci moc rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 września 1992 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 75, poz. 370).
§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.
Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 8 kwietnia 1993 r. (poz. 135)
Pozycja | Kod CN | Nazwa | Stawka celna |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 | 0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: - Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby, mrożone: |
|
| 0207 41 | - - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
| - - - Kawałki: |
|
| 0207 41 10 | - - - - Bez kości | 30 |
|
| -- - - - Z kośćmi: |
|
| 0207 41 11 | - - - - - Połówki i ćwiartki | 30 |
| 0207 41 21 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 |
| 0207 41 31 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 |
| 0207 41 41 | - - - - - Piersi i ich części | 30 |
| 0207 41 51 | - - - - - Nogi i ich części | 30 |
| 0207 41 71 | - - - - - Pozostałe | 30 |
| 0207 41 90 | - - - Podroby inne niż wątroby | 30 |
0407 | 0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
|
|
| - Drobiu: |
|
|
| - - Do wylęgu: |
|
| 0407 00 11 | - - - Indycze albo gęsie | 25 |
| 0407 00 19 | - - - Pozostałe | 25 |
| 0407 00 30 | - - Pozostałe | 25 |
| 0407 00 90 | - Pozostałe | 25 |
1701 | 1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
|
|
| - Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących i barwiących: |
|
| 1701 11 | - - Cukier trzcinowy: |
|
| 1701 11 10 | - - - Do rafinacji | 40 |
| 1701 11 90 | - - - Pozostały | 40 |
| 1701 12 | - - Cukier buraczany: |
|
| 1701 12 10 | - - - Do rafinacji | 40 |
| 1701 12 90 | - - - Pozostały | 40 |
|
| - Pozostały: |
|
| 1701 91 00 | - - Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | 40 |
| 1701 99 | - - Pozostały: |
|
| 1701 99 10 | - - - Cukier biały | 40 |
| 1701 99 90 | - - - Pozostały | 40 |