Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 1992 nr 101 poz. 509
Wersja archiwalna od 1993-01-01 do 1993-06-11
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 1992 nr 101 poz. 509
Wersja archiwalna od 1993-01-01 do 1993-06-11
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 24 grudnia 1992 r.

sprawie ustanowienia czasowego, zakazu wywozu niektórych towarów.

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dla 28 grudnia 1989 r. — Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1. Ustanawia się do dnia 30 czerwica, 1993 r. zakaz wywozu towarów wymienionych w załączniki do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2. Pozwolenia wydane na wywóz owsa (kod CN 1004 00 90) zachowują ważność do upływu terminu, na jaki zostały udzielone.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3. Traci moc rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 6 października 1992 r. w sprawie ustanowienia czasowego zakazu wywozu niektórych towarów (Dz. U. Nr 76, poz. 381).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 1993 r.

Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 24 grudnia 1992 r. (poz. 509)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM ZAKAZEM WYWOZU

Pozycja

Kod CN

Nazwa CN

1

2

3

0713

0713

Suszone warzywa strączkowe, łuskane, ze skórą lub bez albo dzielone:

0713 10

— Groch (Pisum sativum):

0713 10 90

— — Pozostały

0113 50

— Bób (Vida łaba var. major) i bób mniejszy (Vicia faba var. equina, Vicia łaba var. minor):

0713 50 90

— — Pozostały

1004

1004 00

Owies:

1004 00 90

— Pozostały

1214

1214

Brukiew, buraki pastewne, korzenie pastewne, siano, lucerna, koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne, granulowane lub nie:

1214 90

— Pozostały

1214 90 90

— — Pozostały

2302

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

2302 10

— Kukurydziane:

2302 10 10

— — O zawartości skrobi nie przekraczającej 35% masy

2302 10 90

— — Pozostałe

2302 20

— Ryżowe:

2302 20 10

— — O zawartości skrobi nie przewyższającej 35% masy

2302 20 90

— — Pozostałe

2302 30

— Pszenne:

2302 30 10

— — O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

2302 30 90

— — Pozostałe

2302 40

— Z innych zbóż:

2302 40 10

— — O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

2302 40 90

— — Pozostałe

2302 50 00

— Z roślin strączkowych

2303

2303

Pozostałości z produkcji przemysłu skrobi i podobne pozostałości, wysłodki buraczane wytłoczyny z 'trzciny cukrowej i inne odpady z produkcji cukru, pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane, również w postaci granulek:

2303 10

— Pozostałości z produkcji skrobi i podobne pozostałości:

2303 10 90

— — Pozostałe

2~03 30 09

— Pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane

2306

2306

Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone, lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji tłuszczów lub olejów roślinnych, inne niż objęte pozycjami nr 2304 lub 2305:

2306 40 00

— Z nasion rzepaku lub rzepiku

2309

2309

Preparaty używane do karmienia zwierząt:

2309 90

— Pozostałe:

— — Pozostałe:

— — — Zawierające skrobię, glukozę, syrop glikolowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne:

— — — — Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

— — — — — Nie zawierające skrobi lub zawierające jej 10% masy lub mniej:

:

2309 90 31

— — — — — — Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

2309 90 33

— — — — — — Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

2309 90 35

— — — — — — Zawierające nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych

2309 0 39

— — — — — — Zawierające nie mniej, niż, 75% masy. produktów mlecznych

— — — — — Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% masy skrobi:

2309 90 41

— — — — — — Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

2309 90 43

— — — — — — Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

2309 90 49

— — — — — — Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

— — — — — Zawierające więcej niż 30% masy skrobi:

2309 90 51

— — — — — Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

2309 90 53

— — — — — — Zawierające nie mojej nIż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

2309 90 59

— — — — — — Zawierające nie mniej :riiż 50% masy produktów mlecznych

2309 90 70

— — — — Nie zawierające skrobi; glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne

— — — Pozostałe:

2309 90 99

— — — — Pozostałe

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00