Akt prawny
archiwalny
Wersja archiwalna od 1992-10-24 do 1993-05-02
Wersja archiwalna od 1992-10-24 do 1993-05-02
archiwalny
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 29 września 1992 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy.
Na podstawie art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. – Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:
§ 1. W rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 23 lipca 1991 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 67, poz. 288, Nr 74, poz. 325 i 327, Nr 93, poz. 412 i Nr 121, poz. 529 oraz z 1992 r. Nr 6, poz. 26, Nr 15, poz. 58 i Nr 17, poz. 71) w taryfie celnej stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia wprowadza się następujące zmiany:
1) pozycja określona kodem CN 0407 0030 otrzymuje następujące brzmienie:
Pozycja | Kod CN | Nazwa | Stawka |
„0407 | 0407 00 *0407 0030 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: – Drobiu: – – Pozostałe (b) | 25” |
2) w dziale 4 pod tabelą po pkt „(a)” dodaje się pkt „(b)” w brzmieniu:
„(b)
*ex 0407 0030 jaja kurze w skorupkach, świeże – stawka celna 25%, ale min. cło 300 zł/szt.”,
3) stawki celne na towary określone kodem CN: 17011110, 17011190, 17011210, 170112 90, 17019100, 17019910 i 170199 90 ustanawia się w wysokości podanej w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.
Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 29 września 1992 r. (poz. 370)
Pozycja | Kod CN | Nazwa | Stawka celna |
1 | 2 | 3 | 4 |
1701 | 1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
|
|
| – Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących i barwiących: |
|
| 1701 11 | – – Cukier trzcinowy: |
|
| 1701 11 10 | – – – Do rafinacji | 40 |
| 1701 11 90 | – – – Pozostały | 40 |
| 1701 12 | – – Cukier buraczany: |
|
| 1701 12 10 | – – – Do rafinacji | 40 |
| 1701 12 90 | – – – Pozostały | 40 |
|
| – Pozostały: |
|
| 1701 91 00 | – – Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | 40 |
| 1701 99 | – – Pozostały: |
|
| 1701 99 10 | – – – Cukier biały | 40 |
| 1701 99 90 | – – – Pozostały | 40 |