Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
wróć do listy [253 z 837]

Artykuł aktualny na dzień 17-07-2024

Informacja Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie wykonywania badań do celów sanitarno-epidemiologicznych

W związku z napływającymi licznie do Głównego Inspektoratu Sanitarnego (dalej: GIS) zapytaniami pracowników, jak i pracodawców w zakresie wykonywania badań do celów sanitarno-epidemiologicznych na potrzeby zatrudnienia przy pracach, przy których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia lub choroby zakaźnej na inne osoby oraz w związku z dostępem do tych badań w powiatowych/wojewódzkich stacjach sanitarno-epidemiologicznych, ze względu na trwającą epidemię SARS-CoV-2. GIS wyjaśnia:

  • obowiązkiem podmiotu kierującego danym zakładem produkcji i/lub obrotu żywnością, odpowiedzialnego za bezpieczeństwo żywności jest zapewnienie przestrzegania zasad higieny w całym procesie produkcji i obrotu żywnością, w tym również w zakresie odpowiedniego stanu zdrowia pracowników;
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
do góry
do góry
Potrzebujesz pomocy?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00