history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-02-21 do 2006-10-28    (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)

(uchylony).

Wersja obowiązująca od 2005-02-21 do 2006-10-28    (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)

(uchylony).

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-09-12 do 2005-02-20

[49] (skreślony).

[49] Art. 21 skreślony przez art. 1 pkt 10 ustawy z dnia 24 lipca 2002 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz innych ustaw (Dz.U. Nr 135, poz. 1145). Zmiana weszła w życie 12 września 2002 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001-09-23 do 2002-09-11

[Delegacja] Minister właściwy do spraw zdrowia określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowy zakres informacji podawanych we wnioskach o wydanie decyzji, o których mowa w art. 17 ust. 3, szczegółowe warunki dotyczące wymagań niezbędnych dla ochrony zdrowia lub życia człowieka, które powinny zostać określone w decyzji, zakres i rodzaj dołączanej dokumentacji oraz jednostki naukowe lub ekspertów właściwych ze względu na przedmiot wniosku, mając na względzie zapewnienie bezpieczeństwa żywności, która będzie produkowana lub wprowadzana do obrotu w kraju na podstawie wydanych decyzji.